«Ανατροπή»: Μέλλον χωρίς παιδιά δεν υπάρχει…

Στις μέρες μας εμφανίζεται έντονα το πρόβλημα της υπογεννητικότητας. Το συγκεκριμένο ζήτημα πλήττει και το νησί μας και είναι πλέον εμφανές σε κάθε κοινότητα. Ιδιαίτερα στις μικρές κοινότητες φαίνεται ξεκάθαρα ότι αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα, σε λίγα χρόνια μπορεί και να κινδυνεύσει η ύπαρξή τους.

Η “Ανατροπή” έχει μελετήσει τα ζητήματα που έχουν σχέση με την οικογένεια και μέσα στο 2017 είχε συναντηθεί με τους Συλλόγους Τριτέκνων και Πολυτέκνων Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων. Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι το δημογραφικό και συγχρόνως οι πολυμελείς οικογένειες πλήττονται με ποικίλους τρόπους.

Δυστυχώς, η τοπική αυτοδιοίκηση είναι πολλές φορές απούσα. Ίσως δεν ενδιαφέρει κάποιους πως θα αλλάξει αυτή η κατάσταση και πως δεν θα συρρικνώνεται χρόνο με τον χρόνο ο τόπος μας. Θα μπορούσε η δημοτική αρχή έμπρακτα να αλλάξει αυτά τα δεδομένα, να μελετήσει αυτά τα ζητήματα και να βρει τους τρόπους να βοηθηθεί ο θεσμός της οικογένειας. Μέχρι σήμερα, όμως, δεν έχει γίνει κάτι ουσιαστικό προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν και οι αλλαγές που προωθούνται από την κυβέρνηση, ως προς τα οικογενειακά βοηθήματα. Οποιαδήποτε αλλαγή που πρέπει να γίνει είναι η πιο δυνατή οικονομική βοήθεια προς τα παιδιά, για να μπορέσει να υπάρξει πραγματική στήριξη προς την οικογένεια. Όλες οι οικογένειες θα έπρεπε να βοηθηθούν και όχι αρκετές από αυτές να πλήττονται. Ιδιαίτερα οι πολυμελείς οικογένειες θα έπρεπε να στηριχτούν σε μεγαλύτερο βαθμό από την πολιτεία.

Η “Ανατροπή” είναι ενάντια στις προωθούμενες κυβερνητικές αλλαγές και πρέπει να υπάρχει δίκαιη μεταχείριση και προσοχή σε αυτό το θέμα που έχει να κάνει με το μέλλον της χώρας μας. 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ψήφισμα συμπαράστασης στον κλάδο θεαμάτων-ακροαμάτων από την Π.Ε Βορείου Αιγαίου

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου,  στέκεται στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Καρδίτσας αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία προσφοράς, αγάπης και βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας, που επλήγησαν από την

Περισσότερα »