«Ανατροπή»: Η περίπτωση των Tablet και η “αναβάθμιση” της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου (Και την πίτα ολάκερη και τον σκύλο χορτάτο;)

Κατά το δημοτικό συμβούλιο, που πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαΐου 2018, το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν η τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου Σάμου.

Η πρόταση της δημοτικής αρχής αφορούσε την πρόσκληση σύγκλισης του δημοτικού συμβουλίου, η οποία θα γίνεται αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τρεις τουλάχιστον πλήρεις ημέρες πριν την ημέρα που ορίζεται για τη συνεδρίαση.

Επιπλέον, οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν γνώση τουλάχιστον δυο ημέρες πριν την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όλων των εισηγήσεων και των στοιχείων που αφορούν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, και οι εισηγήσεις αυτές να αποστέλλονται αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η δημοτική παράταξη “Ανατροπή” παρατηρεί ότι δεν τηρείται ο κανονισμός λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου από την έναρξη της θητείας της δημοτικής αρχής και πιστεύει ότι με αυτές τις προτάσεις, οι οποίες γίνονται λόγω της αγοράς ηλεκτρονικού εξοπλισμού (tablet), δεν θα αναβαθμιστεί η λειτουργία του συλλογικού οργάνου. Ως εκ τούτου, δεν αποδέχεται τα tablet, όπως έχει ήδη αναφέρει στο πρώτο συμβούλιο που συζητήθηκε το εν λόγω θέμα.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, πρότεινε να ψηφίσει την εισήγηση της δημοτικής αρχής, αν προστεθεί και η εξής παράγραφος:

«Σε περίπτωση που για κάποιο θέμα της ημερήσιας διάταξης δεν έχει σταλεί καθόλου εισήγησή του, τουλάχιστον δυο ημέρες πριν την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, τότε αυτό το θέμα δεν θα συζητείτε κατά την συνεδρίαση.»

Η δημοτική αρχή, αλλά και οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι που δεν ψήφισαν την πρόταση της δημοτικής παράταξης “Ανατροπή”, μάλλον επιθυμεί και την πίτα ολάκερη, αλλά και τον σκύλο χορτάτο… Αν και προτείνει ότι οι εισηγήσεις θα στέλνονται αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τουλάχιστον δυο ημέρες πριν την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, δεν συμφώνησε με την πρόταση της δημοτικής παράταξης “Ανατροπή”. Μάλλον προτιμά να διατυμπανίζει ότι θα αναβαθμιστεί η λειτουργία του συλλογικού οργάνου, αλλά στην πράξη δεν επιδιώκει τίποτα το ουσιώδες προς αυτή την κατεύθυνση.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

2η συνεχόμενη ήττα για την ομάδα του Καρλοβάσου στο μπάσκετ

Δύσκολη αποστολή για το Καρλόβασι στη Μύκονο. Σκέψεις για την αναστολή των πρωταθλημάτων της ΕΟΚ λόγω κορονοϊού

Για την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, το Καρλόβασι βρίσκεται ήδη στη Μύκονο, όπου την Παρασκευή (30/10) στις 14:30

Περισσότερα »
Τελετές ορκωμοσίας νεοπροσληφθέντων Συνοριακών Φυλάκων, πραγματοποιήθηκαν στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο

Τελετές ορκωμοσίας νεοπροσληφθέντων Συνοριακών Φυλάκων, πραγματοποιήθηκαν στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο

Τελετές ορκωμοσίας νεοπροσληφθέντων Συνοριακών Φυλάκων ορισμένου χρόνου, πραγματοποιήθηκαν πρωινές ώρες σήμερα (29 Οκτωβρίου 2020) στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο. Ειδικότερα, στη Λέσβο ορκίστηκαν

Περισσότερα »