Αναστάτωση στη λειτουργία του ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Καρλοβάσου

Μεγάλη αναστάτωση συνεχίζει να επικρατεί στο ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Καρλοβάσου μετά την πρόκληση των ρηγμάτων δίπλα στα σχολικά κτίρια λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης που υπήρξε στην περιοχή. Μετά τους απαραίτητους ελέγχους στην περιοχή, οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Σάμου απέστειλαν ενημερωτικό σημείωμα στο σχολείο, στο οποίο εξηγούσαν ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την ασφάλεια των παιδιών και τα σχολεία άνοιξαν κανονικά.

Ωστόσο οι γονείς δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις διαβεβαιώσεις με αποτέλεσμα να ζητήσουν συνάντηση με τους υπεύθυνους μηχανικούς του Δήμου την Τετάρτη το πρωί (23/01), ενώ το ΕΠΑΛ ήδη από την Δευτέρα (21/01) τελεί υπό κατάληψη με αιτήματα που δεν αφορούν μόνο την επικινδυνότητα του κτιρίου λόγω των ρηγμάτων αλλά και με σειρά άλλα θέματα που υπάρχουν στο σχολείο.

Το σχετικό έγγραφο με τα αιτήματα των μαθητών μετέφερε και ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Καρλοβάσου κ. Στέλιος Φιλιππάκης στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

00GelKarlovasi05

Στη συνάντηση των γονέων με τον προϊστάμενο των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Σάμου κ. Γιάννη Καραγιαννίδη, τις μηχανικούς κυρίες Γιοβάνη και Τούντα αλλά και τον γεωλόγο του Δήμου κ. Κοντορούδα, το πρωί της Τετάρτης ζητήθηκε επίσημο έγγραφο που θα υπογράφει ο Δήμος και θα εγγυάται απόλυτα την ασφάλεια των παιδιών.

Οι υπεύθυνοι μηχανικοί εξήγησαν ότι παρακολουθούν 2 και 3 φορές την ημέρα το φαινόμενο και δεν εμπνέει καμία ανησυχία καθώς δεν είναι σε εξέλιξη ενώ ο γεωλόγος τόνισε ότι δεν υπάρχει γεωλογικό φαινόμενο.

Ήδη έχουν εκκενωθεί οι δύο αίθουσες που γειτνιάζουν με το συγκεκριμένο σημείο που υπάρχουν τα ρήγματα.

Η τελική απόφαση που πάρθηκε είναι ότι το ΕΠΑΛ συνεχίζει την κατάληψη που αποφασίστηκε με 62 ψήφους υπέρ και 8 κατά την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου ενώ το ΓΕΛ παραμένει ανοικτό κανονικά από την Τρίτη (22/01) και οι γονείς είναι αυτοί που θα αποφασίσουν αν θα στείλουν τα παιδιά τους η όχι. Αν βεβαίως τα παιδιά δεν προσέλθουν στο σχολείο θα υπάρξουν απουσίες.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τα αιτήματα των μαθητών του ΕΠΑΛ Καρλοβάσου.

Βιολέτα Τριπόδη

01

02

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Σύλληψη αλλοδαπού στον αερολιμένα της Σάμου, για αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας

Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις κλοπών που τελέστηκαν από αλλοδαπούς

Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, περίπτωση διάρρηξης – κλοπής, που διαπράχθηκε προ τετραμήνου περίπου, σε οικία στο Βαθύ της Σάμου. Ταυτοποιήθηκαν

Περισσότερα »
Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Πρεμιέρα σε αργό ρυθμό

Μπορεί να προέκυψε την τελευταία στιγμή η πολύ σημαντική απουσία του Μίροτιτς, ωστόσο η Μπαρτσελόνα έδειξε ότι ήθελε περισσότερο από τη Ρεάλ Μαδρίτης τη νίκη

Περισσότερα »