Ανανέωση διπλωμάτων οδήγησης για τους άνω των 80 ετών οδηγούς

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ότι το πρόβλημα για την ανανέωση των διπλωμάτων οδήγησης για τους άνω των 80 ετών οδηγούς διευθετήθηκε με νομοθετική ρύθμιση, όπως η περιφερειακή αρχή είχε ζητήσει.

Συγκεκριμένα, σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας έγινε τροποποίηση του νόμου στη Βουλή και με το άρθρο 48 δίνεται η δυνατότητα της εξέτασής τους και στο πρωινό ωράριο λειτουργίας των νοσηλευτικών ιδρυμάτων από ιατρούς ειδικότητας που δεν είναι συμβεβλημένοι ως ιδιώτες για αυτό το σκοπό.

Άρθρο 48.

«Εφόσον σε κάποια Περιφερειακή Ενότητα της χώρας αποδεδειγμένα δεν υπάρχουν διαθέσιμοι ή συμβεβλημένοι με τις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων ιατροί των αντίστοιχων ειδικοτήτων ή δεν πραγματοποιείται ολοήμερη λειτουργία (απογευματινά ραντεβού) των υφιστάμενων κρατικών Δομών Υγείας, οι ιατρικές εξετάσεις θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικά από τα τοπικά κρατικά νοσηλευτικά ιδρύματα στο πλαίσιο της λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων. Ειδικώς για τις περιοχές όπου δεν υπηρετούν ιατροί των αντίστοιχων ειδικοτήτων στις υφιστάμενες κρατικές Δομές Υγείας, οι ιατρικές εξετάσεις είναι δυνατόν να πραγματοποιούνται και από ιδιώτες ιατρούς των σχετικών ειδικοτήτων, εφόσον η έλλειψη των ειδικοτήτων των ιατρών στις κρατικές Δομές προκύπτει από απόφαση της Διεύθυνσης Υγείας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας».

Με εκτίμηση

Ιωάννης Ξενάκης

Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών & Επικοινωνιών

Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Μητροπολίτης Ευσέβιος: Θα περάσουν πολλά χρόνια ώστε οι Ι.Ν. μας ν’ αποκτήσουν την αίγλη που είχαν πριν τον σεισμό

Μητροπολίτης Ευσέβιος: Θα περάσουν πολλά χρόνια ώστε οι Ι.Ν. μας ν’ αποκτήσουν την αίγλη που είχαν πριν τον σεισμό

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ.κ. Ευσέβιος. Μεγάλο

Περισσότερα »
Κορωνοϊός: Πρώτο «καμπανάκι» ΕΟΔΥ -2 νεκροί & 97 νέα κρούσματα το τετραήμερο. ΠΟΥ: Η πανδημία επιδεινώνεται παγκοσμίως

Κορονοϊός: Ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο οι διασωληνωμένοι – 2.186 νέα κρούσματα

Σήμερα ανακοινώνουμε 2.186 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 109.655, εκ

Περισσότερα »