Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις πολιτικές εξελίξεις

Το παζάρι των προηγούµενων ηµερών ανάµεσα σε Τσίπρα – Καµµένο κατέληξε στην αναζήτηση ψήφου εµπιστοσύνης στη βουλή. Πρόκειται για µια εξέλιξη που βολεύει και τους δύο, καθώς δίνει τη δυνατότητα αφενός στον κ. Τσίπρα να διασώσει την κυβέρνησή του, µε τις ψήφους βουλευτών των ΑΝΕΛ κι αφετέρου στον κ. Καµµένο να διατηρήσει την κοινοβουλευτική του οµάδα, εµφανιζόµενος ότι αντιστέκεται σε µια πολιτική, στην οποία έβαλε πλάτη όλο το προηγούµενο διάστηµα. Άλλωστε, η Συµφωνία των Πρεσπών, που αποτέλεσε τον καταλύτη των πολιτικών εξελίξεων, είναι µια βασική πλευρά της συνολικότερων αµερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασµών στην περιοχή, τους οποίους τόσο ο κ. Τσίπρας, όσο και ο κ. Καµµένος, υπηρέτησαν µε πολύ µεγάλη συνέπεια, φτάνοντας στο σηµείο να µετατρέψουν την Ελλάδα σε µια απέραντη στρατιωτική αµερικανοΝΑΤΟϊκή βάση.

Το ΚΚΕ καταψηφίζει την κυβέρνηση κι ανεξάρτητα από τις όποιες εξελίξεις στη βουλή και τους πιθανούς συνοδοιπόρους του κ. Τσίπρα, το κρίσιµο ζήτηµα είναι να την καταψηφίσει ο ίδιος ο λαός, γιατί θα συνεχίσει την ίδια βάρβαρη αντιλαϊκή και επικίνδυνη πολιτική, ως συνέχεια των προηγούµενων κυβερνήσεων.

Πρόκειται για µια κυβέρνηση που έχει αναλάβει συγκεκριµένες δεσµεύσεις απέναντι στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, τη Γερµανία, απέναντι στο εγχώριο κι ευρωπαϊκό κατεστηµένο. Αυτές τις δεσµεύσεις -τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις και τη στήριξη των ευρωατλαντικών σχεδιασµών- θέλει να ολοκληρώσει µέχρι τις εκλογές, για αυτό το λόγο και όλοι οι παραπάνω είναι οι πρώτοι που δίνουν “ψήφο εµπιστοσύνης” στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως έκανε πριν ο Τραµπ πρόσφατα και η καγκελάριος Μέρκελ. Όσο κι αν η κυβέρνηση βαφτίζει ως δήθεν “προοδευτική” τη Συµφωνία των Πρεσπών, η πραγµατικότητα είναι τελείως διαφορετική.

Τη Συµφωνία των Πρεσπών την ήθελαν και την επέβαλλαν µε κάθε τρόπο οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, για να προωθήσουν την ευρωατλαντική ολοκλήρωση των ∆υτικών Βαλκανίων και να αποδυναµώσουν την επιρροή άλλων κέντρων, όπως η Ρωσία κλπ.

Αυτές οι δυνάµεις και οι δολοφονικοί ιµπεριαλιστικοί οργανισµοί, που αιµατοκύλισαν τα Βαλκάνια και όξυναν τις εθνικιστικές διαιρέσεις, επαναχαράσσοντας τα σύνορα µε το αίµα των λαών, δεν µπορούν να είναι εγγυητές της ειρήνης και της ασφάλειας. Ούτε πολύ περισσότερο µπορεί να είναι προστάτες των κυριαρχικών δικαιωµάτων της χώρας, όπως δείχνει και η ιστορία των ελληνοτουρκικών διαφορών. Γι’ αυτό το λόγο και στη Συµφωνία των Πρεσπών διατηρούνται ακόµη και τα σπέρµατα του αλυτρωτισµού, προκειµένου να αποτελούν µια διαρκή “εστία” αποσταθεροποίησης ανάλογα µε το τι επιτάσσουν κάθε φορά τα συµφέροντα των ισχυρών.

Γι’ αυτούς τους λόγους το ΚΚΕ καταψηφίζει τη Συµφωνία Τσίπρα – Ζάεφ, υπερασπίζεται την αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών ενάντια στους σχεδιασµούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

dreams3

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα