Ανακοίνωση της Τομεακής Οργάνωσης Σάμου της ΚΝΕ για τις πρόσφατες εξελίξεις στο σχολικό συγκρότημα Καρλοβάσου

Οι εξελίξεις της τελευταίας περιόδου στο ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ Καρλοβάσου επιβεβαιώνουν την ορθότητα των αγώνων και των διεκδικήσεων των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Η υποχρηματοδότηση των σχολείων μπαίνει εμπόδιο στην λειτουργία τους και το εκπαιδευτικό έργο που μπορούν να προσφέρουν, ενώ ταυτόχρονα δικαιώνουν τους μαθητές του ΕΠΑΛ που από την αρχή της χρονιάς διεκδικούν καλύτερες συνθήκες και ποιότητα μόρφωσης!

Οι εικόνες με τα ρήγματα και τις κατολισθήσεις πίσω από το σχολικό συγκρότημα, δεν είναι αποτέλεσμα απλώς των έκτακτων καιρικών φαινομένων αλλά της χρόνιας υποχρηματοδότησης της Παιδείας, της μη συντήρησης των σχολικών κτηρίων, των υποδομών, και της απουσίας ολοκληρωμένης μελέτης για τη δημιουργία νέων σύγχρονων σχολικών συγκροτημάτων. Δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός, αφού από την έναρξη της σχολικής περιόδου, παρουσιάστηκαν αντίστοιχα προβλήματα που οδήγησαν ακόμα και σε τραυματισμούς μαθητών σε όλη τη χώρα.

Δεν φτάνουν οι τεράστιες ελλείψεις των σχολείων του νησιού, τα έξοδα των οικογενειών για να μπορούν τα παιδιά να έχουν πρόσβαση στη γνώση, τώρα μπαίνει σε κίνδυνο και η ίδια τους η ασφάλεια.

Η κοροϊδία κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – Δήμου και Περιφέρειας “πάει σύννεφο”!

Όλα αυτά ούτε συμπτώσεις είναι, ούτε ήρθαν “ουρανοκατέβατα”! Η αιτία τους βρίσκεται στο ότι σήμερα το σχολείο, η Παιδεία συνολικότερα, αντιμετωπίζεται ως κόστος και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ως άξιο συνεχιστή του έργου των προηγούμενων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Η έλλειψη ουσιαστικής μελέτης για σύγχρονα και ασφαλή κτήρια, που θα παρέχουν αίθουσες, πολυχώρους και εργαστήρια υψηλού επιπέδου, πάνε χέρι χέρι με την απαξίωση της ολόπλευρης, της γενικής μόρφωσης, την μετατροπή του σχολείου σε ένα άχαρο εξεταστικό κέντρο, στην παραπέρα υποβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης. Όλα αυτά έχουν ως κοινό παρονομαστή το σχολείο, πανάκριβο εξεταστικό κέντρο, που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο εφησυχασμός από πλευράς Δήμου και Περιφέρειας είναι τουλάχιστον επικίνδυνος! Δεν επιτρέπεται οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές, το γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να μην παίρνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών, να απορρίπτουν προκλητικά τους σοβαρούς προβληματισμούς που βάζουν γονείς και μαθητές! Είναι απαράδεκτο οι δημοτικές αρχές να κάνουν πρόχειρες εκτιμήσεις, βασιζόμενες σε “επιφανειακούς” ελέγχους, όταν οι ίδιες οι εικόνες μιλούν από μόνες τους! Δεν επιτρέπεται το 2019 να δηλώνουν ότι “τώρα δεν μπορεί να γίνει τίποτε άλλο και θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την άνοιξη που θα σταματήσουν οι βροχές”!

Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας στηρίζει από την πρώτη στιγμή τα δίκαια αιτήματα των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονιών!

Καλούμε τους μαθητές να απορρίψουν στην πράξη όσους τους καλούν να συμβιβαστούν με τα μόνιμα προβλήματα. Να δυναμώσει τώρα η συζήτηση μέσα στα 5μελή και 15μελή, τους Συλλόγους των Εκπαιδευτικών και τους Συλλόγους Γονέων και να μπει στο προσκήνιο η συγκροτημένη διεκδίκηση όλων όσων έχουν ανάγκη εν έτη 2019 οι μαθητές για να μορφωθούν ολοκληρωμένα και με ασφάλεια. Η οργάνωση, η συζήτηση και η κοινή διεκδίκηση μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών μπορεί να εξασφαλίσει την ουσιαστικά απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων τους. Να δυναμώσουμε τον αγώνα για σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει! Η ανάγκη για ολόπλευρη γνώση, για σύγχρονο σχολείο που δεν θα κοιτά τους μαθητές και τους γονείς στην τσέπη και θα τους παρέχει όλα τα απαραίτητα εφόδια για τη συνέχεια να μπει στο στόχαστρο των διεκδικήσεων μας!

Διεκδικούμε:

Άμεσα, εδώ και τώρα, με ευθύνη του κράτους να γίνει έλεγχος από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες του σχολικού συγκροτήματος και να πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες επισκευαστικές εργασίες!

Μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών να εξασφαλιστούν αίθουσες σε ασφαλές σημείο για να πραγματοποιούνται τα μαθήματα απρόσκοπτα, με ευθύνη της Δημοτικής και Περιφερειακής Αρχής!

Στην περίπτωση που κριθεί απαραίτητη η μεταφορά τους σε κάποιο άλλο σχολείο της Σάμου να εξασφαλιστεί η ασφαλής και δωρεάν μεταφορά των μαθητών.

Υπουργείο και κυβέρνηση να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση για να λειτουργούν τα σχολεία μας ΚΑΝΟΝΙΚΑ! Ούτε 1 €υρώ από την τσέπη των μαθητών και των οικογενειών τους.

Εδώ και τώρα να γίνει η πραγματοποίηση όλων των αναγκαίων έργων θωράκισης του σχολικού συγκροτήματος με ευθύνη του κράτους!

ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΑΜΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ

dreams3

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κορωνοϊός: Ο νέος χάρτης υγειονομικής ασφάλειας - Οι κόκκινες και πορτοκαλί περιοχές

Κορωνοϊός: Ο νέος χάρτης υγειονομικής ασφάλειας – Οι κόκκινες και πορτοκαλί περιοχές

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου 4, δηλαδή στο «κόκκινο», ανεβαίνουν οι περιφερειακές ενότητες Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Ροδόπη, ανακοίνωσε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή

Περισσότερα »
2η συνεχόμενη ήττα για την ομάδα του Καρλοβάσου στο μπάσκετ

Δύσκολη αποστολή για το Καρλόβασι στη Μύκονο. Σκέψεις για την αναστολή των πρωταθλημάτων της ΕΟΚ λόγω κορονοϊού

Για την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, το Καρλόβασι βρίσκεται ήδη στη Μύκονο, όπου την Παρασκευή (30/10) στις 14:30

Περισσότερα »
Τελετές ορκωμοσίας νεοπροσληφθέντων Συνοριακών Φυλάκων, πραγματοποιήθηκαν στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο

Τελετές ορκωμοσίας νεοπροσληφθέντων Συνοριακών Φυλάκων, πραγματοποιήθηκαν στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο

Τελετές ορκωμοσίας νεοπροσληφθέντων Συνοριακών Φυλάκων ορισμένου χρόνου, πραγματοποιήθηκαν πρωινές ώρες σήμερα (29 Οκτωβρίου 2020) στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο. Ειδικότερα, στη Λέσβο ορκίστηκαν

Περισσότερα »