Ανακοίνωση της ΤΕ Σάμου ΚΚΕ για τις θέσεις της ΝΔ για τον τουρισμό

Η «Ανατροπή» επισκέφθηκε τα Σκουραίικα

Οι μακροσκελείς θέσεις της ΝΔ για τον τουρισμό δε χώρεσαν πουθενά τις λέξεις: ξενοδοχοϋπάλληλος, εργαζόμενοι στον επισιτισμό, συνθήκες δουλειάς, μισθός και μεροκάματο, φτωχοί μικρομεσαίοι επαγγελματίες. 

Είναι γεμάτες, όμως, υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις προς τους μεγαλοεπιχειρηματίες του τουρισμού για συνέχιση στον ίδιο δρόμο με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: φοροαπαλλαγές κι επιδοτήσεις σε μεγάλες επενδύσεις, «επενδυτικό κλίμα», ιδιωτικοποιήσεις λιμανιών και άλλων υποδομών μέχρι και αλλαγή του χωροταξικού και του συντελεστή δόμησης. Όλα στην υπηρεσία του κέρδους του τουριστικού κεφαλαίου.

Οι εργαζόμενοι στον επιστισμό – τουρισμό που εργάζονται αυτή την περίοδο σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες 7 ημέρες την εβδομάδα, 10-14 ώρες την ημέρα χωρίς ρεπό, με ελαστικές σχέσεις εργασίας και χωρίς να εφαρμόζεται η κλαδική συλλογική σύμβαση στα μεγάλα ξενοδοχεία, καθώς και οι φτωχοί μικρομεσαίοι επαγγελματίες που μαστίζονται  από τη φοροληστεία, δεν έχουν κανένα λόγο να στηρίξουν τη ΝΔ. Την επόμενη μέρα ξέρουν οτι θα έχει μάτια μόνο για τα συμφέροντα των μεγαλοξενοδόχων και των άλλων μεγάλων επαγγελματιών του κλάδου. Οι εργαζόμενοι στον επιστισμό – τουρισμό δεν έχουν κανένα συμφέρον να ψηφίσουν ο,τι και τα αφεντικά.

Αντίθετα, έχουν πολλά να κερδίσουν από ένα δυνατό ΚΚΕ στη βουλή που την επόμενη μέρα θα είναι η δική τους φωνή εκεί και που από καλύτερες θέσεις θα μπορεί να οργανώνει μαζί τους τον αγώνα για δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

Στις 7 Ιούλη η Σάμος εκλέγει κομμουνιστή βουλευτή.

00VKDMarket

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος Λογοθέτης στη συνεδρίαση του LIBE

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος Λογοθέτης στη συνεδρίαση του LIBE

Αναλυτική παρουσίαση των έργων που μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί στην προσωρινή δομή στο Μαυροβούνι στη Λέσβο παρέθεσε  ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος

Περισσότερα »
Συναντήσεις των προέδρων Ενώσεων Αστυνομικών Αιγαίου μέσω των προέδρων τους με θεσμικούς φορείς στην Αθήνα

Συναντήσεις των προέδρων Ενώσεων Αστυνομικών Αιγαίου μέσω των προέδρων τους με θεσμικούς φορείς στην Αθήνα

Σειρά επαφών στη Αθήνα πραγματοποίησαν το τελευταίο διήμερο  τα προεδρία τον Ενώσεών μας για θέματα που απασχολούν τις περιοχές μας. Αρχικά επισκέφτηκαν το Αρχηγείο της

Περισσότερα »