Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Σάμου για τη δικαστική δικαίωση των συμβασιούχων του Δήμου

Σύλληψη 31χρονου και 32χρονου, για το αδίκημα της κλοπής

Η δικαστική δικαίωση των συμβασιούχων του Δήμου Σάμου για την μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, αποτελεί επισφράγιση του πολύμηνου αγώνα τους με την συμπαράσταση του ταξικού εργατικού κινήματος (Ν.Τ ΑΔΕΔΥ, Εργατικό Κέντρο Σάμου) στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Σ’ αυτό τον αγώνα πήγαν κόντρα στη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια, συγκρούστηκαν με τους μνημονιακούς νόμους της Ε.Ε και της κυβέρνησης αλλά και με την δημοτική αρχή που υπεράσπιζε το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο για τις προσλήψεις.

Η Λαϊκή Συσπείρωση από την αρχή διακήρυξε με κάθε τρόπο την συμπαράσταση   στον αγώνα για μονιμοποίηση των συμβασιούχων και τους υπεράσπισε μέσα και έξω από τα δημοτικά όργανα.

Υποστηρίξαμε και ψηφίσαμε την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και των 51 συμβασιούχων και όχι μόνο 16 που πρότεινε με βάση τις κυβερνητικές εντολές η δημοτική αρχή και ψήφισαν άλλες παρατάξεις.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα και με τους συναδέλφους τους σε όλη την Ελλάδα να συνεχίσουν τον αγώνα τους και να επιβάλλουν πολιτική απόφαση που θα διασφαλίσει τη μονιμοποίησή τους.

Καλούμε τη δημοτική αρχή:

Να μην ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου για μονιμοποίηση των συμβασιούχων του δήμου και να προχωρήσει στην τακτοποίησή τους, με βάση τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Να διεκδικήσει την πληρωμή όλων των εργαζομένων από το κράτος και όχι από τα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν οι δημότες και τα οποία αύξησε πρόσφατα κατά 17,4%.

Να ακυρώσει την αύξηση των ανταποδοτικών τελών και να ισχύσει χαμηλός συντελεστής για τα λαϊκά νοικοκυριά, στις πόλεις 0.65/τ.μ. και στις ορεινές περιοχές 0,46/τ.μ..

Να εφαρμοστεί ειδικός συντελεστής για τα ανταποδοτικά μεγάλων επιχειρήσεων στο νησί. (αεροδρόμιο, μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, τουριστικά γραφεία, αλυσίδες καταστημάτων και μεγάλα σούπερ μάρκετ και εμπορικά , εταιρίες χονδρεμπορίου, κλπ), που να αντισταθμίσει την εφαρμογή χαμηλού συντελεστή για τα λαϊκά στρώματα.

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Kαθολική χρήση μάσκας και απαγόρευση κυκλοφορίας. Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την έξαρση των κρουσμάτων

Kαθολική χρήση μάσκας και απαγόρευση κυκλοφορίας. Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την έξαρση των κρουσμάτων

Συμπολίτες μου, Επικοινωνώ και πάλι μαζί σας, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε επιθετική έξαρση. Παντού στην Ευρώπη, αλλά πλέον και εδώ στην

Περισσότερα »
Γιάννης Μάρκου: «Μέχρι στιγμής υπάρχουν 2 υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου της ΔΕΕΠ Σάμου»

Γιάννης Μάρκου: «Μέχρι στιγμής υπάρχουν 2 υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου της ΔΕΕΠ Σάμου»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ (Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας) Σάμου, κ. Γιάννης Μάρκου. Η ΔΕΕΠ Σάμου συγκέντρωσε

Περισσότερα »