Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Κοινότητας Μυτιληνιών για το νερό

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Κοινότητας Μυτιληνιών για το νερό

Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τα υψηλά ποσοστά αρσενικού στο νερό του χωριού δεν είναι καινούργιο. Βλέπουμε, όμως να επαναλαμβάνεται ενώ υπάρχουν όλες οι επιστημονικές και τεχνολογικές προϋποθέσεις για να λυθεί μόνιμα το πρόβλημα για υγιεινό, επαρκές και φθηνό πόσιμο νερό.

Οι αιτίες που δεν γίνεται αυτό είναι γνωστές.  Η υποχρηματοδότηση,   η αδιαφορία, η έλλειψη ειδικευμένου και επαρκούς προσωπικού, έλλειψη αναγκαίων έργων υποδομής ύδρευσης.

Η μη ορθολογική διαχείριση  του νερού είναι συνειδητή πολιτική επιλογή  της κυβέρνηση, της Περιφερειακής και Δημοτικής διοίκησης (νυν και προηγούμενων) σε μια πορεία ιδιωτικοποίησης της ύδρευσης και στο νησί μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΕΣΑ:  

Επαρκή ποσότητα εμφιαλωμένου νερού για όλους τους κατοίκους μέχρι να λυθεί το πρόβλημα. Είναι πρόκληση η ποσότητα του νερού που στέλνει ο δήμος.

Μεταφορά νερού με υδροφόρες για τις υπόλοιπες οικιακές ανάγκες.

Τον έλεγχο  και τη λειτουργία των φίλτρων του νερού να έχει η Υπηρεσία Ύδρευσης του Δήμου σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και την Διεύθυνση Υγιεινής με υπεύθυνο υδρονομέα με γνώσεις.

Να ελεγχτούν όλες οι γεωτρήσεις και να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα δημόσια.

Άμεση χρηματοδότηση για μελέτες και δίκτυα μεταφοράς των πηγαίων νερών για ύδρευση και ελαχιστοποίηση των γεωτρήσεων.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους χωριανούς να μην αρκεστούν στα επιχειρήματα της δημοτικής αρχής ότι δεν έχει προσωπικό, δεν έχει χρήματα κ.λ.π. Είναι συνένοχοι μαζί με τις προηγούμενες διοικήσεις του δήμου σ’ αυτήν την άθλια και επικίνδυνη κατάσταση  για τη ζωή του λαού.

ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ :  Εθνικό  Φορέα Διαχείρισης  Υδάτινων Πόρων  ο οποίος σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ύδρευσης του Δήμου θα κάνει τα απαραίτητα έργα για ασφαλές, επαρκές  και φθηνό νερό.

Μελέτες για  αντιπλημμυρικά έργα, φράγματα και ότι άλλο χρειάζεται για το εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα.

VKDMarketMegalo

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα