Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς

Οδοιπορικό στους Φούρνους – Θύμαινα – Χρυσομηλιά – Άγιο Μηνά (φωτογραφίες και video)

Την πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αποκλείει χιλιάδες παιδιά από τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, αλλά και τις ευθύνες της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και όλων των δημοτικών αρχών του Δήμου Σάμου μέχρι σήμερα, που ανέχθηκαν και στηρίζουν αυτή τη πολιτική, κατήγγειλαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στη πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που ενέκρινε τους καταλόγους των παιδιών τα οποία δικαιούνται φιλοξενία στους παιδικούς σταθμούς του δήμου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία 68 παιδιά μένουν εκτός παιδικών σταθμών, ενώ πολλοί ήταν οι αποκλεισμοί από το απαράδεκτο σύστημα των Voucher, της «λοταρίας της φτώχειας», του προγράμματος ΕΣΠΑ.

Ωστόσο, ο πραγματικός αριθμός των παιδιών που μένουν εκτός είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς πολλές οικογένειες δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα και κατά συνέπεια δεν κατέθεσαν αίτηση.

Οικογένειες που δεν θα μπορέσουν, σε πολύ μεγάλο βαθμό, να ανταποκριθούν στα τροφεία των δημοτικών παιδικών σταθμών , τροφεία που επιμένει να διατηρεί ο δήμος Σάμου παρά τις επαναλαμβανόμενες προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για την κατάργησή τους, θα βρεθούν σε σοβαρό αδιέξοδο από το Σεπτέμβρη, καθώς δεν θα έχουν πού να αφήσουν το παιδί τους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση διατύπωσε πλαίσιο στόχων που μπορεί να δώσει απάντηση στις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών και καλεί τους γονείς, τα νέα ζευγάρια, να διεκδικήσουν:

Δημιουργία νέων παιδικών σταθμών  , τόσων που να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των παιδιών, με δημόσιο χαρακτήρα και μόνιμες σχέσεις εργασίας  

Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τις συνθήκες υγιεινής, ασφάλειας και διατροφής των παιδιών στους  σταθμούς  

Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στους  παιδικούς  σταθμούς  χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων.

Αποκλειστικά κρατικούς δημόσιους δωρεάν  παιδικούς  σταθμούς  .

Ενιαίο πρόγραμμα αγωγής και φροντίδας του παιδιού με βάση τις ανάγκες της κάθε ηλικίας, ώστε να αναπτύσσεται σωματικά, νοητικά και να κοινωνικοποιείται ομαλά το παιδί.

Δίχρονη καθολική και υποχρεωτική, δημόσια και δωρεάν Προσχολική Αγωγή, με ευθύνη του κράτους.

 

VKDMarket

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Δήλωση Κώστα Τζίχα για τη χθεσινοβραδινή φωτιά στο ΚΥΤ

ΔΗΛΩΣΗ του Κώστα Τζίχα, δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο Ανατολικής Σάμου

Πρώτα απ’ όλα εκφράζουμε την οδύνη μας για τον χαμό 2 νέων παιδιών και τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειές τους. Επίσης εκφράζουμε τη συμπαράστασή

Περισσότερα »
Αναβολή προγραμματισμένων αγώνων βόλεϊ 31/10 και 01/11 λόγω σεισμού και πένθους

Αναβολή προγραμματισμένων αγώνων βόλεϊ 31/10 και 01/11 λόγω σεισμού και πένθους

Οι προγραμματισμένοι αγώνες βόλει για 31/10-1/11/20 αναβάλλονται λόγω σεισμού και πένθους. Πενθούμε όλοι για δυο όμορφα παιδιά που χάθηκαν τόσο απρόσμενα. Πενθούμε  για το άδικο του θανάτου αθλητές

Περισσότερα »