Ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τους πρώην συμβασιούχους του Δήμου Σάμου

Από τη πρώτη στιγμή και από θέση αρχής και όχι ανάλογα με το «που φυσάει ο άνεμος» και οι προεκλογικές σκοπιμότητες, οι εκλεγμένοι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, τάχθηκαν και παραμένουν σταθερά στο πλευρό των 48 συμβασιούχων του δήμου που κέρδισαν και δικαστικά το δικαίωμα σε μόνιμη και σταθερή εργασία, καθώς και των υπολοίπων 5 που εκκρεμεί η τελεσίδικη απόφαση.

Τους υποστηρίξαμε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, πήραμε μέρος στις κινητοποιήσεις τους, παρασταθήκαμε και με μαρτυρία μας στα δικαστήρια.

Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα. Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη 20-3-2019, μια απόφαση είναι αποδεκτή από εμάς: ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η ΕΦΕΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.

Όσο αφορά τη συζήτηση και τις αιτιάσεις περί οικονομικής αδυναμίας του δήμου. υπενθυμίζουμε ότι μόλις πριν 3 μήνες η δημοτική αρχή έφερε και ψήφισε στο δημοτικό συμβούλιο απόφαση αύξησης των ανταποδοτικών τελών, με αυτό το επιχείρημα: Την πληρωμή των πρώην συμβασιούχων.

Ας διεκδικήσει –επιπλέον – τη μισθοδοσία τους από το κράτος όπως συμβαίνει με τους μόνιμους δημοτικούς υπαλλήλους. Ας διεκδικήσει την χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό των αναγκών του δήμου. Ας διεκδικήσει τους παράνομα παρακρατημένους πόρους των δήμων από το κράτος στο όνομα αρχικά της ανάπτυξης και αργότερα στο όνομα της μείωσης του δημόσιου χρέους της χώρας.

Τέλος, ας κάνει δεκτή έστω και τώρα την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για ειδικό υψηλό συντελεστή ανταποδοτικών τελών στις μεγάλες επιχειρήσεις του νησιού.

Σάμος 19 -3 – 2019

Niotis

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ψήφισμα συμπαράστασης στον κλάδο θεαμάτων-ακροαμάτων από την Π.Ε Βορείου Αιγαίου

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου,  στέκεται στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Καρδίτσας αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία προσφοράς, αγάπης και βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας, που επλήγησαν από την

Περισσότερα »