Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την ανεπάρκεια των μέσων πυρόσβεσης στη Σάμο

Είναι απαράδεκτο και πρέπει να ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών το γεγονός της κατάργησης, ουσιαστικά, του αεροδρομίου της Σάμου ως κομβικής επιχειρησιακής βάσης πυροσβεστικών αεροσκαφών, κατά την αντιπυρική περίοδο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο όνομα αναδιάταξης των επιχειρησιακών σχεδίων και των πολλών ημερών – όπως ισχυρίζεται – καθήλωσης των αεροσκαφών λόγω ισχυρών ανέμων, μεταθέτει τη βάση τους στην Ελευσίνα και στη Σκύρο, που σημαίνει το λιγότερο μιάμιση ώρα καθυστέρηση επέμβασης από την στιγμή εκδήλωσης πυρκαγιάς στη Σάμο και γενικότερα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Αυτή η καταστροφική για τα νησιά εξέλιξη σε συνδυασμό με τα ανεπαρκέστατα επίγεια μέσα και το λιγοστό προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, την άσχημη κατάσταση του αγροτοδασικού οδικού δικτύου και της ανεπαρκέστατης πυροπροστασίας των οικισμών, καθιστά τη Σάμο υποψήφια για πιθανή μεγάλης έκτασης καταστροφή σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Οι κυβερνητικές ευθύνες είναι τεράστιες και πρέπει να συναντήσουν την καθολική κινητοποίηση- διαμαρτυρία – διεκδίκηση από όλο το λαό και τους φορείς του νησιού μας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά να συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και να παρθούν αποφάσεις διεκδίκησης και παρέμβασης του δήμου όπου μπορεί για τη βελτίωση της κατάστασης (δρόμοι, ζώνες πυρασφάλειας κλπ).

Καλούμε το λαό και τους φορείς του νησιού να διεκδικήσουν αγωνιστικά

την επαναφορά των πυροσβεστικών αεροσκαφών στη Σάμο

ουσιαστικά άμεσα μέτρα ενίσχυσης της Πυροσβεστικής σε μέσα και προσωπικό

άμεση και επαρκή χρηματοδότηση του δήμου και της Δασικής Υπηρεσίας για να ανταποκριθούν στο έργο τους.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Βασίλης Πανουράκης: «Όλοι λίγο – πολύ, είτε Νομάρχες είτε Αντιπεριφερειάρχης, έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάνε μπροστά τα νησιά μας»

Βασίλης Πανουράκης: «Όλοι λίγο – πολύ, είτε Νομάρχες είτε Αντιπεριφερειάρχης, έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάνε μπροστά τα νησιά μας»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα ΜΜΕ του νησιού ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Βασίλης Πανουράκης για τον έναν χρόνο παρουσίας και διοίκησης στον Β΄ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης.

Περισσότερα »