Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα της ΣΑΜΟΣ SOS. Αποχωρήσεις μελών και κατάργηση της σελίδας στο Facebook

Η Επιτροπή Αγώνα της κίνησης πολιτών ΣΑΜΟΣ SOS είναι πιστή στις αρχές ιδρύσεως της και στις αξίες που διέπουν τις ενέργειες και τις δράσεις της, για την αποτροπή των κινδύνων που φέρει η εφαρμοζόμενη κυβερνητική μεταναστευτική πολιτική στο νησί μας. Ειδικότερα στο κείμενο-δέσμευση τι είναι η ΣΑΜΟΣ SOS – βασικές αρχές φυσιογνωμίας-στο οποίο συμφώνησαν όλα τα μέλη της επιτροπής και δημοσιεύθηκε, η κίνηση έχει ξεκαθαρίσει μεταξύ άλλων και τα παρακάτω

Άρθρο 8: <<Η ΣΑΜΟΣ SOS και τα μέλη της δεν έχουν κομματικές εξαρτήσεις. Είναι άτομα με απόλυτη ελευθερία γνώμης και σκέψης, με ξεχωριστές πολιτικές καταβολές και διαδρομές, που δεν επιτρέπουν σε κομματικές σκοπιμότητες να επηρεάσουν το έργο και την πορεία της κίνησης. Το ακομμάτιστο της φυσιογνωμίας της κίνησης τηρείται ως κόρη οφθαλμού με ευθύνη όλων των μελών>>

Άρθρο 9: <<Η ΣΑΜΟΣ SOS απεχθάνεται ακραίες πολιτικές πράξεις, τα ακραία και ολοκληρωτικά πολιτεύματα, την φασιστική ιδεολογία και νοοτροπία. Ενισχύει τις δημοκρατικές διαδικασίες, το δημοκρατικό λόγο, και έχει πίστη στο δημοκρατικό πολίτευμα>>.

Όμως στην ιστοσελίδα της ΣΑΜΟΣ SOS (Σαμιώτες ΣΑΜΟΣ SOS) που λειτουργούσε έως πρότινος με ευθύνη μέλους- διαχειρίστριας της ομάδας στo facebook, παρατηρήθηκαν ιδίως τελευταία αναρτήσεις, βίντεο, και σχόλια που όχι μόνο αντιβαίνουν στις παραπάνω αρχές, όχι μόνο έγιναν εν αγνοία των μελών της επιτροπής-παρά τις συνεχείς αντιρρήσεις και ενστάσεις μας-,αλλά διαστρεβλώνουν πλήρως την φυσιογνωμία της ΣΑΜΟΣ SOS, δημιουργούν σύγχυση στην γνώμη της σαμιακής κοινωνίας για την κίνηση μας, και προσβάλλουν την προσωπικότητα και την υπόσταση των μελών της Επιτροπής Αγώνα.

Συγκεκριμένα:

1.Οι αναρτήσεις, βίντεο και σχόλια που αναφέρονται στο ” Ε ΣΥ (πολιτικός φορέας Α. Σώρρα) που έγιναν με σκοπό να διαφημίσουν αυτό το μόρφωμα και να παραπλανήσουν τους επισκέπτες της ιστοσελίδας είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ και ανάξια περαιτέρω σχολιασμού. Άλλωστε με τον περίφημο….σωτήρα ασχολείται η Ελληνική Δικαιοσύνη.

2.Τα κατά καιρούς υβριστικά και με χυδαίες εκφράσεις ενίοτε και απειλητικά σχόλια εναντίoν των εχόντων κυβερνητικές και άλλες ευθύνες στο μεταναστευτικό πρόβλημα μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους. Η αντιπαράθεση μας με την κυβέρνηση, την οικονομική και μεταναστευτική πολιτική της, είναι δεδομένη ανυποχώρητη και σκληρή αλλά μόνο με πολιτικούς όρους και όχι με εκφράσεις πεζοδρομίου ελεγχόμενες ακόμη και από τον κοινό ποινικό νόμο. Με βωμολοχίες δεν βρίσκει το νησί μας το δίκιο του!! Ο αγώνας μας δίδεται με τεκμηριωμένα επιχειρήματα ,με σταθερότητα στις θέσεις μας, με ενότητα και επιμονή στις διεκδικήσεις μας. Οι ύβρεις και οι απειλές δεν έχουν σχέση με τον πολιτισμό μας και με τις κοινωνικές αξίες μας!!

Για να επιλυθούν τα παραπάνω προβλήματα και να τεθεί τέρμα στην αλλοίωση της φυσιογνωμίας της ΣΑΜΟΣ SOS συνήλθε σε συνεδρίαση (22-3-2017) η Επιτροπή Αγώνα όπου τα μέλη της εξέφρασαν την δυσφορία τους για την εν λόγω ιστοσελίδα και άσκησαν κριτική. Δύο όμως μέλη από την επιτροπή, η διαχειρίστρια κα Π. Χατζηαντωνίου και ο κ. Γ. Γιοκαρίνης, δεν αποδέχθηκαν την κριτική και δήλωσαν ότι αποχωρούν από την Επιτροπή Αγώνα. Στη συνέχεια τα υπόλοιπα παρόντα μέλη της επιτροπής αποφάσισαν ότι:

1.Η ιστοσελίδα ”Σαμιώτες ΣΑΜΟΣ SOS” στο facebook δεν εκφράζει τις θέσεις της κίνησης πολιτών ΣΑΜΟΣ SOS, γι αυτό άμεσα καταργείται και καλεί την διαχειρίστρια να μην χρησιμοποιεί τον έως τώρα διακριτικό τίτλο.

2.Η Επιτροπή επιφορτίζεται με το καθήκον να προβεί σε ενέργειες ώστε σύντομα να καλυφθεί το κενό στην ενημέρωση των δράσεων της κίνησης μέσω του διαδικτύου.

3.Να εκδώσει και να δημοσιεύσει κείμενο με την παρούσα απόφαση. Τέλος από όλα τα μέλη υπογραμμίστηκε ότι οι ενέργειες της ΣΑΜΟΣ SOS αποσκοπούν στην ενότητα, στην ομοψυχία, στην καλλιέργεια αγωνιστικής διάθεσης της σαμιακής κοινωνίας χωρίς διαστρεβλώσεις των αρχικών θέσεων μας που με σεβασμό όλοι μας πρέπει να τηρούμε.  

Τα παρόντα μέλη της ΣΑΜΟΣ SOS

Νίκος Μάρκου, Λευτέρης Στυλιανίδης, Ευάγγελος Κοιμτζής, Ανδρειωμένος Τάκης, Άρης Μεγαγιάννης, Γερογιάννη Ευαγγελία, Τζώρτζ ντε Κραντ, Πασχάλης Λούης, Νίκος Κοπανάς.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Συγκροτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου. Πρόεδρος η κα Μαρία Κονδύλη - Πανουράκη. Αντιπρόεδρος ο Γιάννης Σωτηράκης

Μαρία Κονδύλη: «Προσπαθούμε να κάνουμε ότι μπορούμε, να ομορφαίνουμε τον τόπο μας, τα λιμάνια μας»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4 φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, η πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου κα Μαρία Κονδύλη – Πανουράκη. Από την ανάληψη των καθηκόντων

Περισσότερα »