Ανακοίνωση Συλλόγου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Σάμου για το συλλαλητήριο στις 15 Οκτωβρίου

Ανακοίνωση Συλλόγου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Σάμου για το συλλαλητήριο στις 15 Οκτωβρίου

Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου Σάμου προκαλεί η μεγάλη έλλειψη νοσηλευτικού και βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού (τραυματιοφορέων και βοηθών θαλάμου).

Στα περισσότερα νοσηλευτικά τμήματα υπάρχει μόνο ένας νοσηλευτής ανά βάρδια. Στην παθολογική κλινική την πιο μεγάλη κλινική του Νοσοκομείου με δύσκολα και βαριά περιστατικά, υπάρχουν μόνο δύο νοσηλευτές στη βάρδια και έχουν την ευθύνη για τριάντα ασθενείς ενώ υπάρχουν τμήματα όπου γίνονται περικοπές στις ημέρες ανάπαυσης γιατί δεν μπορούν να καλυφθούν όλες οι βάρδιες. Γίνονται συνεχείς μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού για να καλυφθούν πρόχειρα οι καθημερινές ανάγκες λειτουργίας, ενώ μία νοσηλεύτρια καλύπτει κατά τις απογευματινές και βραδινές βάρδιες δύο και τρία τμήματα ταυτόχρονα.

Αντίστοιχα, τα απογεύματα και τις νύχτες μόνο ένας τραυματιοφορέας καλύπτει την «κίνηση» όλου του νοσοκομείου ενώ η μοναδική βοηθός θαλάμου μετακινείται από κλινική σε κλινική για να καλυφθούν πρόχειρα οι καθημερινές ανάγκες.

Η χρόνια καταπόνηση, λόγω της φύσης της εργασίας, σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση λόγω της έλλειψης προσωπικού, και των αλλεπάλληλων βαρδιών (απόγευμα – πρωί – νύχτα) έχουν σαν αποτέλεσμα την επιβάρυνση της υγείας των συναδέλφων.

Οι ελλείψεις προσωπικού θα χειροτερέψουν αν απολυθούν οι επικουρικοί και εργαζόμενοι μέσω ΟΑΕΔ, λόγω της απόρριψης (από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ ) του αιτήματος μας για μονιμοποίηση τους.

Αυτά είναι τα αποτέλεσμα της πολιτικής υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης, που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ), με βάση τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με όσο το δυνατό λιγότερο και φθηνότερο προσωπικό, με στόχο την εξοικονόμηση κρατικών κονδυλίων για νέες φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους και την επέκταση της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

► Να ενισχυθεί με μόνιμο νοσηλευτικό και βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό το Νοσοκομείο Σάμου, ξεκινώντας με την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

► Να τροποποιηθεί ο Οργανισμός του νοσοκομείου για να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες.

►. Να καλύπτονται τα ΤΕΠ, τα Χειρουργεία και η «κίνηση» με επαρκή αριθμό τραυματιοφορέων σε όλες τις βάρδιες.

Στην κατεύθυνση αυτή, διοργανώνουμε συλλαλητήριο την Τρίτη 15-10-2019 και ώρα 6 το απόγευμα στο προαύλιο του Νοσοκομείου, ημέρα κοινής Παναιγιακής δράσης σε συντονισμό με άλλα σωματεία υγειονομικών και μαζικούς φορείς της περιοχής, ενάντια στην πολιτική κυβερνήσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης που υπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Την κάλυψη των λαϊκών αναγκών για αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας και την εξασφάλιση μόνιμης εργασίας με πλήρη δικαιώματα σε όλους τους υγειονομικούς.

Garden

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γιάννης Βέττας: Παραιτήθηκα από το Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί δεν μπορούσα να είμαι «γλάστρα»

Γιάννης Βέττας: Παραιτήθηκα από το Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί δεν μπορούσα να είμαι «γλάστρα»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρώην Νομαρχιακός και Δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Βέττας. «Δεν βλέπω καμιά διαφορά προς το καλύτερο

Περισσότερα »