Ανακοίνωση Ομάδων Μελών και Υποστηριχτών ΣΥΡΙΖΑ Καρλοβάσου και Μαραθοκάμπου

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες

Επειδή τις τελευταίες ημέρες πολλά λέγονται και περισσότερα ακούγονται για την δημιουργία των δύο Δήμων, την απομάκρυνσή μας από το κοινό ψηφοδέλτιο και τη γενικότερη στάση, που θα τηρήσουμε στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές Α΄βαθμού, ενημερώνουμε τους κατοίκους της περιοχής μας αλλά και όλου του νησιού ότι:

-Η δημιουργία των δύο Δήμων είναι αποκλειστικό έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που έγινε πραγματικότητα, επειδή κάποιοι από εμάς αρχικά το πίστεψαν, έναν δύσκολο και μακρύ αγώνα ανέλαβαν, με εμμονή στον στόχο τις πολλές  μάχες τους έδωσαν και τελικά, με τη συνδρομή και του βουλευτή, το επιθυμητό αποτέλεσμα πέτυχαν. Ό,τι άλλο διαδίδεται και λέγεται, είναι “εκ του πονηρού”.

-Η πρωτοβουλία, για τη σύσταση ενός υπερκομματικού δημοτικού ψηφοδελτίου στην Δ. Σάμο, από τη μεριά μας ξεκίνησε, επιλέγοντας μάλιστα τον μπροστάρη, που μέχρι σήμερα ο ίδιος παραμένει! Γνωρίζοντας τα προβλήματα που προκύπτουν κατά την επανίδρυση ενός Δήμου, είχαμε συνειδητοποιήσει ότι μόνο ενωμένοι θα μπορούσαμε να τα ξεπεράσουμε. Δεν είχαμε όμως υπολογίσει πως, κάποιοι θα βάλουν το “εγώ” τους πάνω από το “εμείς” και το κομματικό τους “συμφέρον ” ψηλότερα από το “γενικό καλό”. Αυτό δυστυχώς συνέβη κι έξω από το ψηφοδέλτιο ξαφνικά και απροκάλυπτα εμείς, οι πρωτοστατήσαντες, βρεθήκαμε! Όσα λέγονται “από δω κι εκεί”, τα αδικαιολόγητα προσπαθούν να δικαιολογήσουν, ευθύνες να αποπροσανατολίσουν και τα ατομικά συμφέροντα κάποιων να αποκρύψουν. Θα μας βρούνε όμως μπροστά τους, γιατί εμείς, συνηθισμένοι στους αγώνες και μαθημένοι στους αποκλεισμούς-διωγμούς, εδώ θα είμαστε και για την προκοπή του τόπου θα συνεχίσουμε να μοχθούμε! Με όποιο μέσο διαθέτουμε.

-Εξυπακούεται πως, η παρουσία της κ. Αριάδνης Ρίγλη στο ψηφοδέλτιο αυτών που μας εξαπάτησαν, δεν σημαίνει ούτε την δειγματολειπτική συμμετοχή μας σε αυτό, ούτε βέβαια την διάσπασή μας σε δύο στρατόπεδα. Δική της η επιλογή ήταν και τον εαυτό της  μόνο στο συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο αντιπροσωπεύει.

-Στις κοινοτικές εκλογές, θα στηρίξουμε σε κάθε χωριό εκείνο το ψηφοδέλτιο κι εκείνον τον υποψήφιο πρόεδρο, που θα δίνει προτεραιότητα στη συνεργασία και την δυναμική για κοινή κι ειλικρινή προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων.

Στις περιφερειακές εκλογές υποστηρίζουμε το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Σπιλάνη “Συμπαράταξη Πολιτών”, το οποίο στη Σάμο στελεχώνεται από ικανούς και προοδευτικούς ανθρώπους, με όλους και όλες πρώτους/ες μεταξύ ίσων. Η κατάταξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στις τελευταίες θέσεις μεταξύ όλων των αντίστοιχων της Ελληνικής Επικράτειας, πρέπει επιτέλους να μας προβληματίσει και να δουλέψουμε όλοι μαζί, ώστε τα νησιά μας κι ελκυστικότερα να γίνουν και μια συνεχή ανάπτυξη να διασφαλίσουν. Με ΟΡΑΜΑ για το αύριο, ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ από τους κατάλληλους και ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ από όλους τους πολίτες.

Στις Ευρωεκλογές θα υποστηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με όραμα την απαλλαγή της Ευρώπης από τον συντηρητισμό, τον νεοφιλελευθερισμό και τον φασισμό. Η ΕΕ δημιουργήθηκε για να εμπεδώσει στο εσωτερικό της την Ειρήνη, την Δημοκρατία, την Ισότητα, το Κοινωνικό Κράτος, την Κοινωνική Συνοχή και την Δίκαιη Οικονομική Ανάπτυξη για όλους τους κατοίκους της. Αυτές όμως οι Αρχές έχουν ξεχαστεί κι έχουν δυστυχώς  αντικατασταθεί από τις πολιτικές της λιτότητας, τους διαχωρισμούς του τύπου “αναπτυγμένος” Βορράς και “φτωχός” Νότος, την εμμονή στην δημοσιονομική πειθαρχία και στην παραγωγή πλούτου μόνο για τους λίγους, με αποτέλεσμα την άνοδο της Ακροδεξιάς και του Εθνικολαϊκισμού, τον αυξανόμενο ευρωσκεπτικισμό και τις κεντρόφυγες τάσεις(BREXIT).

Αυτός ο κατήφορος πρέπει να σταματήσει! Και αυτό θα συμβεί, αν όλοι οι δημοκράτες και οι δημοκράτισσες, σε Ελλάδα κι Ευρώπη, προσέλθουν στις κάλπες και αποφασιστικά ψηφίσουν εκείνες τις δυνάμεις, που την Δημοκρατία στην ΕΕ θέλουν να αποκαταστήσουν. Ανάμεσα σε αυτές ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που μπορεί ως Κυβέρνηση στην αρχή να αναμετρήθηκε με την απειρία, τις αδυναμίες και τα λάθη της, στο τέλος όμως αυτής της επίπονης πρώτης διαδρομής, ευτύχησε να δει την κοινωνία όρθια και τη χώρα στο ξέφωτο.

Σήμερα δυνατότερος και με πλείστες πια εμπειρίες  αλλά και ενισχυμένος με ικανές, σε αριθμό και ποιότητα, προοδευτικές δυνάμεις, είναι έτοιμος να παλέψει για τις κοινές Ευρωπαϊκές  Δημοκρατικές Αρχές και Αξίες, που αξίζουν όλοι ανεξαίρετα οι λαοί της Ευρώπης! Πάλη που θα δοθεί μέσα στα ευρωπαϊκά φόρα, από αριστερούς-προοδευτικούς αγωνιστές, τους οποίους εσείς φίλοι και φίλες στη μάχη θα στείλετε. Με τη ΨΗΦΟ σας!       

*Αυτή η Ανακοίνωση εγκρίθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των κομματικών μελών και των υποστηριχτών μας στην Δυτική Σάμο και συμφωνήθηκε να σταλεί στα ΜΜΕ, να αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να μοιραστεί στον κόσμο.

23 Απριλίου 2019

Niotis

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ψήφισμα συμπαράστασης στον κλάδο θεαμάτων-ακροαμάτων από την Π.Ε Βορείου Αιγαίου

Σε 90 ημέρες η ολοκλήρωση των διαδικασιών για την ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου γνωστοποιεί, ότι οι 3.823 υποβληθείσες προτάσεις για το πρόγραμμα «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19

Περισσότερα »
Ναυτικός Όμιλος Σάμου κατά Αλέξανδρου Τατούρη. Καταδικάζει επίσης απερίφραστα την αποτρόπαια πράξη βιασμού ανήλικης αθλήτριας

Ναυτικός Όμιλος Σάμου κατά Αλέξανδρου Τατούρη. Καταδικάζει επίσης απερίφραστα την αποτρόπαια πράξη βιασμού ανήλικης αθλήτριας

Tο Δ.Σ του Ναυτικού Ομίλου Σάμου στην υπ. αριθμ.   285  27/1/21   συνεδρίασή του καταδικάζει απερίφραστα την αποτρόπαια πράξη του βιασμού της ανήλικης αθλήτριας ιστιοπλοΐας που

Περισσότερα »
Πλαίσιο αναγκαίων μέτρων και διεκδικήσεων της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον σεισμό της 30ης Οκτώβρη

Ερωτήσεις και παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου

Σειρά ερωτήσεων και παρεμβάσεων για τα προβλήματα των κατοίκων του δήμου Ανατολικής Σάμου έκαναν οι δημοτικοί σύμβουλοι Μανώλης Παχυμανώλης και Κώστας Τζίχας στη συνεδρίαση του

Περισσότερα »