Ανακοίνωση ΛΑ-ΑΑΣ Σάμου και Αγωνιστικών κινήσεων Σάμου για το προσφυγικό ζήτημα και τις εξελίξεις στο νησί. Όχι στην αντιπροσφυγική υστερία, το ρατσισμό, το φασισμό, και τον εθνικισμό!

Στις 7 Φλεβάρη ενωμένες όλες οι δυνάμεις της Σάμου καλούν το λαό του νησιού σε κινητοποίηση! Οι βασικοί οικονομικοί παράγοντες του νησιού, οι εργοδοτικές ενώσεις, το κράτος (Περιφέρεια), ο Δήμος, η Μητρόπολη, και μέσα από αυτούς και με αυτούς, όλα τα κόμματα του συστήματος ενώθηκαν σε «αγώνα για τον τόπο». Μαζί με όλους αυτούς και συνδιοργανωτές της κινητοποίησης είναι και οι δυνάμεις που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν και εκφράζουν τα συμφέροντα των εργατών και των εργαζομένων του νησιού, το ΕΚΣ και το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ!! Μάλιστα αυτοί οι τελευταίοι δίνουν την αναγκαία κάλυψη ώστε η κινητοποίηση να εμφανίζεται και ως «απεργία» και ζητάνε από τους εργάτες και τους εργαζόμενους να «πάνε στον αγώνα» ως «απεργοί»! Και τις ίδιες επιλογές κάνουν αυτοί οι υποτιθέμενοι «εκπρόσωποι του εργατικού κινήματος» και όπου αλλού (πχ Λέσβος) υπάρχει ανάλογη κατάσταση!

Ο στόχος που ενώνει όλες αυτές τις δυνάμεις, ο στόχος που αποτελεί τη βάση συγκρότησης αυτής της ομόψυχης και διαταξικής κινητοποίησης δεν είναι άλλος από τον διαβόητο «απεγκλωβισμό των προσφύγων» από το νησί και τη χώρα! Αυτός ο στόχος έκριναν οι διοργανωτές εκφράζει τα συμφέροντα όλων: των ξενοδόχων, του Επιμελητηρίου, των επιχειρηματιών, των πρακτόρων του τουρισμού και της ναυτιλίας αλλά και του εργάτη, του εργαζόμενου χωρίς δικαιώματα στις «γαλέρες» της τουριστικής «βιομηχανίας» και στις άλλες επιχειρήσεις, του φτωχού αγρότη , του υπάλληλου, του άνεργου…

Μαζί λοιπόν αφεντικά και λαός για τον «ιερό» σκοπό του «απεγκλωβισμού» που είναι σημαία όλων των ακροδεξιών και φασιστικών δυνάμεων, που ενόψει της 7/2 εμφανίστηκαν ήδη αποχαλινωμένοι στη σύσκεψη συλλόγων γονέων της 28/1 στο Βαθύ, να προπηλακίζουν εκπαιδευτικούς που δεν υιοθετούν τα φασιστικά κηρύγματα τους! Αποχαλινωμένοι μιας και όλος ο επίσημος πολιτικός κόσμος –αλλά και το «εργατικό κίνημα»!- ανοίγει το δρόμο στην μαύρη πολιτική τους. Είναι και αυτοί λοιπόν, οι φασίστες της ΧΑ και άλλοι παρόμοιοι, μέσα στην γενικευμένη ομοψυχία της 7/2!

Στην ανακοίνωση των διοργανωτών της κινητοποίησης της 7/2 ξεχειλίζει η υποκρισία. Για να συγκαλυφθεί ότι ο στόχος του «απεγκλωβισμού» είναι η άρνηση στα δικαιώματα των προσφύγων, δίπλα σε αυτόν καταγράφεται και η «έγνοια» των διοργανωτών στα προσφυγικά βάσανα και εκφράζεται και η «αλληλεγγύη» στους πρόσφυγες! Όμως ένας μόνο τρόπος υπάρχει για να εκφραστεί η αλληλεγγύη στους ξεριζωμένους από την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα:

Ο κοινός αγώνας ντόπιων και προσφύγων ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που τσαλαπατά ακόμα και τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια τους στοιβάζοντας τους κατά χιλιάδες στο κολαστήριο του hotspot!

Ο κοινός αγώνας για τα κοινά δικαιώματα σε στέγαση, περίθαλψη, δουλειά, εκπαίδευση, άσυλο, ελεύθερη μετακίνηση.

Ο κοινός αγώνας ενάντια στο κεφάλαιο και την εργοδοσία που θέλει τους εργαζόμενους διχασμένους και διαιρεμένους για να εντείνει την εκμετάλλευση τους.

Ο κοινός αγώνας ενάντια στους ιμπεριαλιστές που κομματιάζουν χώρες και λαούς και ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης που υπηρετεί με όλους τους τρόπους τα Αμερικανονατοϊκά αφεντικά -προστάτες του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης!

Η κινητοποίηση λοιπόν της 7/2, είναι η άρνηση και η εναντίωση σε αυτό τον αναγκαίο κοινό αγώνα! Και είναι ακόμα χειρότερο ότι στην προσπάθεια των διοργανωτών να σύρουν το λαό σε αυτή την κινητοποίηση και να την εμφανίσουν ως εργατική-λαϊκή υπόθεση, την περιβάλλουν και με τη μορφή της απεργίας, διαστρεβλώνοντας με τον πιο άθλιο τρόπο το σπουδαίο αυτό όπλο πάλης των εργαζομένων.

Αυτόν όμως τον αναγκαίο αγώνα τον υποδείχνουν ήδη τα ξεσπάσματα των προσφύγων που ζουν το καταχείμωνο μέσα στις σκηνές στο κολαστήριο του hotspot. Ξεσπάσματα τα οποία καταστέλλονται με την τρομοκρατία των ΜΑΤ που η παρουσία τους και η δράση τους εμπεδώνεται και καθαγιάζεται στο όνομα του «κινδύνου» των προσφύγων! Οι υποτιθέμενοι «εκπρόσωποι του εργατικού κινήματος» στο νησί ούτε αυτό δεν έχουν καταφέρει να αναρωτηθούν: Ποιος έχει σειρά μετά τους πρόσφυγες να δεχτεί τα γκλομπ και τα χημικά της κρατικής- κυβερνητικής τρομοκρατίας;

Με την κινητοποίηση αυτή οι κυρίαρχες οικονομικά και πολιτικά δυνάμεις ζητάνε από τους εργάτες και το λαό να στοιχηθούν πίσω από τα δικά τους συμφέροντα, τη δική τους πολιτική. Ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, ο εθνικισμός, η υποταγή στα αφεντικά των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, τα δικά τους συμφέροντα εκφράζει, τη δικιά τους πολιτική υπηρετεί.

Ο λαός δεν μπορεί να «αγωνιστεί» με την πολιτική του αντιπάλου!

Κάτω η αντιπροσφυγική πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ

Όχι στην αντιπροσφυγική υστερία, το ρατσισμό, το φασισμό, και τον εθνικισμό!

Κοινός αγώνας λαού/προσφύγων/μεταναστών για τα κοινά μας δικαιώματα!

Αλληλεγγύη -κοινή πάλη λαών προσφύγων ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό!

Ο λαός δεν μπορεί να αγωνιστεί με την πολιτική του αντιπάλου!

Όχι στο μίσος και στο διχασμό μεταξύ λαού και προσφύγων

Κάτω οι πολιτικές, της εκμετάλλευσης, της εξαθλίωσης και της ανεργίας

Αγώνας ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση καλούμε σε ανοιχτή σύσκεψη τη Δευτέρα 4 Φλεβάρη στις 6μμ στην κινηματογραφική Λέσχη Ίριδα με στόχο τη διοργάνωση στις 7/2 συλλαλητηρίου στο Καρλόβασι.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Kαθολική χρήση μάσκας και απαγόρευση κυκλοφορίας. Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την έξαρση των κρουσμάτων

Kαθολική χρήση μάσκας και απαγόρευση κυκλοφορίας. Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την έξαρση των κρουσμάτων

Συμπολίτες μου, Επικοινωνώ και πάλι μαζί σας, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε επιθετική έξαρση. Παντού στην Ευρώπη, αλλά πλέον και εδώ στην

Περισσότερα »
Γιάννης Μάρκου: «Μέχρι στιγμής υπάρχουν 2 υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου της ΔΕΕΠ Σάμου»

Γιάννης Μάρκου: «Μέχρι στιγμής υπάρχουν 2 υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου της ΔΕΕΠ Σάμου»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ (Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας) Σάμου, κ. Γιάννης Μάρκου. Η ΔΕΕΠ Σάμου συγκέντρωσε

Περισσότερα »