Ανακοίνωση – Καταγγελία της «Λαϊκής Συσπείρωσης Σάμου» για τη συγκέντρωση στους Μυτιληνιούς με θέμα το μεταναστευτικό/προσφυγικό. Η κίνηση ΣΑΜΟΣ-SOS ανασταίνει τους «βρικόλακες»

Ο πρόεδρος των Μυτιληνιών, χωρίς συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου, καλεί σε συγκέντρωση για πρώτη φορά στα τρία χρόνια θητείας του, σε ένα χωριό με πολλά προβλήματα, για το γνωστό θέμα του Προσφυγικού –μεταναστευτικού.

Πάνω στην μεγάλη σοβαρότητα του θέματος και στην εύλογη ανησυχία των κατοίκων του νησιού, η κίνηση «ΣΑΜΟΣ-SOS», ανασταίνει τους «βρικόλακες» της μισαλλοδοξίας, της βίας και του ρατσισμού απέναντι στους μετανάστες και πρόσφυγες, αλλά και σε όσους συντοπίτες μας διαφωνούν με τα κηρύγματα μίσους. Δεν έχουν πρόταση παρά μόνο κραυγές και απειλές. Στελέχη της κίνησης με δηλώσεις τους στα ραδιόφωνα καλούν τους κατοίκους να προπηλακίζουν και να διώχνουν από τα χωριά, τους πρόσφυγες, τους κομμουνιστές, τους αριστερούς και τους εργαζόμενους σε Μ .Κ.Ο.

Ο πρόεδρος των Μυτιληνιών έχει χάσει κάθε μέτρο και δεν τηρεί πλέον ούτε τα προσχήματα. Μιλάει από ραδιοφώνου για οπλισμένες «Ομάδες κρούσης» που φρουρούν το χωριό και δεν θ’ αφήσουν κανέναν πρόσφυγα να πλησιάσει.

Δηλαδή προτρέπουν ανοιχτά και απροκάλυπτα σε εγκληματικές ενέργειες τύπου «Ταγμάτων εφόδου», χωρίς κανείς να τους επαναφέρει στη τάξη.

Οι ευθύνες της δημοτικής αρχής είναι μεγάλες διότι πρόεδροι Τ.Σ που εκλέχτηκαν με τα ψηφοδέλτιά της (εκτός από τον προηγούμενο και ο πρόεδρος του Παγώνδα) ακολουθούν τον ίδιο δρόμο, κάνουν τις ίδιες δηλώσεις.

Ευθύνες για ότι συμβεί στο μέλλον θα έχουν και οι αρμόδιες αρχές που ανέχονται αυτή τη ρητορική και πρακτική, χωρίς να επιλαμβάνονται.

Καταγγέλλουμε στο λαό και τη νεολαία τις παραπάνω ενέργειες και τους καλούμε να απομονώσουν τους εμπνευστές και εκτελεστές τους.

Τους καλούμε να μην συμμετέχουν στη συγκέντρωση των Μυτιληνιών που θα επιχειρηθεί να μετατραπεί σε συναγωγή μίσους και προπηλακισμού κάθε λογικής και ψύχραιμης τοποθέτησης. Το νοσηρό και επικίνδυνο κλίμα που θέλουν να προκαλέσουν μπροστά και στη διαβόητη συγκέντρωση της εθνικιστικής – ρατσιστικής κίνησης  «ΣΑΜΟΣ-SOS», δεν πρέπει να περάσει..

Διεκδικούμε:

Άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα μας, για να συνεχίσουν το ταξίδι τους για τις χώρες που επιθυμούν.

Ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης με αξιοπρεπείς χώρους προσωρινής διαμονής..

Προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού για να διεκπεραιώνονται γρήγορα οι διαδικασίες ταυτοποίησης και ασύλου.

Να εξασφαλιστεί η συμμετοχή των προσφυγόπουλων στην εκπαιδευτική διαδικασία ,για όσο καιρό παραμένουν στην Ελλάδα,  αφού εξασφαλιστεί η απαραίτητη προσαρμογή.

Να φύγουν το ΝΑΤΟ και η ΦΡΟΝΤΕΞ από το Αιγαίο. Καμιά εμπλοκή (άμεση ή έμμεση) της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που ευθύνονται για την προσφυγιά και την αναγκαστική μετανάστευση.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ορκίστηκε Δημοτικός Σύμβουλος ο Δημήτρης Έλληνας

Δημήτρης Έλληνας: Η Σάμος πιστεύω βρίσκεται σε μια κατάσταση «γαρνιτούρας» στους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4 φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο τουριστικός πράκτορας και δημοτικός σύμβουλος, κ. Δημήτρης Έλληνας. Ο τουρισμός στη Σάμο τελείωσε απότομα λόγω

Περισσότερα »
Συνελήφθη ημεδαπός στη Σάμο, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Συνελήφθη ημεδαπός στη Σάμο, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Συνελήφθη την Κυριακή (25/10) στην ευρύτερη περιοχή του Καρλοβασίου στη Σάμο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καρλοβασίου, ημεδαπός, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ειδικότερα,

Περισσότερα »