Ανακοίνωση Αντιφασιστικής Κίνησης Σάμου

Στις 11 Μαρτίου, ανέβηκε στο ίντερνετ ένα άρθρο από ένα ερασιτεχνικό, τοπικό ιστότοπο που βασίζεται στα νέα της Σάμου, το οποίο σχολιάζει μια ανακοίνωση της Ν. Ε. Σάμου του Σύριζα, ενώ πλαγίως αναφέρεται για τα γεγονότα στις 30-10-2016 στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ.

Εμείς, σαν Αντιφασιστική Κίνηση Σάμου, αναγκαζόμαστε για ακόμα μια φορά να πάρουμε θέση στην αστεία παραποίηση των γεγονότων της συγκεκριμένης μέρας και την τυχόν λάθος ταύτιση που μπορεί να θεωρήσει ένας τυχαίος αναγνώστης μεταξύ του Σύριζα ή οποιουδήποτε κόμματος, με την κίνηση μας – μια πράξη που μόνο σκόπιμη μπορούμε να θεωρήσουμε, μιας και ο ίδιος ο blogger έχει αναρτήσει φωτογραφία που αναφέρει “ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΑΜΟΥ” στην κορυφή της σελίδας.

Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε πως δεν έχουμε καμία σχέση με τον Σύριζα μιας και με τις πολιτικές που έχει ακολουθήσει τα τελευταία 3 χρόνια, έχει αποδείξει πως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ – αλλάζοντας το γενναίο “όχι” του δημοψηφίσματος σε “ναι¨, με τα μνημόνια που ακολουθήσαν, την καταστολή σε διαδηλώσεις και καταλήψεις κλπ. Η κίνηση μας δεν έχει κανένα κόμμα πάνω από το κεφάλι της, μιας και όποιος διαβάσει τα προηγούμενα μας κείμενα (κάτι που εμφανώς δεν έκανε ο ιδιοκτήτης του ιστότοπου, ή απλώς τον συμφέρει να δείχνει μια αφελή άγνοια) θα δει ότι έχουμε ξαναδηλώσει πως οι Συριζαίοι είναι ανεπιθύμητοι στην κίνησή μας.

Στις 30-10-2016 ήρθαμε περίπου 30 άτομα από το Καρλόβασι, με αμάξια και πληρωμένο λεωφορείο από το γενικό ταμείο της Αντιφασιστικής Κίνησης που βασίζεται από τα έσοδα διαφόρων εκδηλώσεων της κίνησης και τις προσωπικές συνεισφορές των μελών – και όχι μισθωμένο από κανέναν άλλον, όπως συμφέρει να αναφέρεται στην τοπική κοινωνία. Ήμασταν ντόπιοι και φοιτητές – αν και εσκεμμένα στα τοπικά ραδιόφωνα και site τονιζόταν συνέχεια το γεγονός ότι η αντισυγκέντρωση αποτελούνταν από άτομα που “δεν είναι Σαμιώτες” και πήραμε την θέση μας ειρηνικά απέναντι από την πλατεία, ώσπου κάποια φασιστοειδή που βγήκαν από τις τρύπες τους μετά από χρόνια στο νησί προσπάθησαν με την βία να πάρουν το πανό μας που στο παρελθόν χιλιάδες Έλληνες είχαν πεθάνει ακολουθώντας το μήνυμα του – ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.

Μέσα στους επόμενους μήνες βγήκαν πολλές άλλες ομάδες που πήραν θέση για το μεταναστευτικό, τρεφόμενες από μέτρια δημοσιογραφία και την συνεχή προπαγάνδα πως οι πρόσφυγες φταίνε για όλα τα πάνδεινα του νησιού, κάνοντας τον κόσμο να μην αναρωτιέται για ποιο λόγο έρχονται οι άνθρωποι αυτοί εδώ, ή ποιός τους φέρνει. Χρυσή Αυγή, ΕΠΑΜ και ακόλουθοι του Αρτέμη Σώρρα ανοίγοντας γραφεία Ελλήνων Συνέλευσις πλέον έχουν μολύνει το νησί μας βγάζοντας ρητορική μίσους, μέσα από τις κλειστές συνελεύσεις τους με face-control στην πόρτα ή με ασφαλίτες έξω από τα ξενοδοχεία, προσπαθούν να χτίσουν το μίσος όλο και πιο βαθιά στον κόσμο – σε αντίθεση με την Αντιφασιστική Κίνηση Σάμου, που αποφασίζονται όλες οι δράσεις αμεσοδημοκρατικά σε ανοιχτές συνελεύσεις για όλους.

Είναι εμφανές πως ζούμε σε μια ταραγμένη εποχή, ειδικά για την κοινωνία της Σάμου και είναι λογικό να βρίσκουν πάτημα φασιστο-οργανώσεις που θα προσπαθήσουν να αποκτήσουν δύναμη πουλώντας φθηνό λαϊκισμό εκμεταλλευόμενοι τις συνθήκες κρίσης και την αγανάκτηση του κόσμου που έχει δημιουργηθεί. Καλούμε τους πολίτες της Σάμου να απομονώσουν τα ακροδεξιά και φασιστικά στοιχεία, να πάρουμε όλοι μαζί την υπόθεση στα χέρια μας και να στείλουμε τους απογόνους του Χίτλερ και του Μεταξά πίσω στις τρύπες τους. Για μια κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης μεταξύ ντόπιων και μεταναστών. Για κοινούς αγώνες για ανθρώπινα δικαιώματα, δουλειά, υγεία και παιδεία για όλους.

-Αντιφασιστική Κίνηση Σάμου     

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κορονοϊός: 411 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 1 κρούσμα στη Σάμο

Ραγδαία η εξάπλωση της πανδημίας. Ρεκόρ θετικών κρουσμάτων. 1 κρούσμα στη Σάμο

Σήμερα ανακοινώνουμε 935 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 47 συνδέονται με γνωστές συρροές και 44 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός

Περισσότερα »