Ανάδειξη «Μεγάλου Γεφυριού» Μυτιληνιών

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος συνοδευόμενος από στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών ‘Έργων της ΠΕ Σάμου μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιληνιών κ. Γιώργο Ελευθερόγλου, επισκέφτηκε χθες Τρίτη 4/4/2017 το μεγάλο γεφύρι των Μυτιληνιών.

Η ΠΕ Σάμου στο πλαίσιο της συνεργασίας με τη Δημοτική Κοινότητα, αλλά και στηριζόμενη στη διαχρονική επιθυμία των κατοίκων των Μυτιληνιών, προγραμματίζει την εκτέλεση εργασιών με στόχο την άμεση ανάδειξη του σημαντικού αυτού μνημείου με τη μοναδικής αρχιτεκτονικής τεχνική του, την επιβλητική του παρουσία, αλλά και την ιστορική του διαδρομή. Το μεγάλο γεφύρι στο χείμαρρο των Μυτιληνιών Υβεττό, χτίστηκε το 1870 μετά από απόφαση του Ηγεμόνα Παύλου Μούσουρου, στο πλαίσιο των πρώτων προσπαθειών για δημιουργία αμαξιτού οδικού δικτύου στο νησί μας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε σχετικά: «Επιδίωξή μας είναι η ανάδειξη αυτού του σημαντικού γεφυριού. Θα δημιουργηθεί η κατάλληλη υποδομή για να είναι επισκέψιμο, θα υπάρξει ειδική μελέτη φωτισμού του, αλλά θα ληφθεί μέριμνα και για την προστασία του. Βασική μας επιδίωξη θα είναι ακόμη, η ανάδειξη της ιστορίας του και των σημαντικών γεγονότων που έχουν διαδραματιστεί σε αυτό, στο πέρασμα του χρόνου. Στόχος μας είναι να ακολουθήσουν πρωτοβουλίες για ανάδειξη και άλλων ιστορικών γεφυριών των νησιών μας»

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Μητροπολίτης Ευσέβιος: Θα περάσουν πολλά χρόνια ώστε οι Ι.Ν. μας ν’ αποκτήσουν την αίγλη που είχαν πριν τον σεισμό

Μητροπολίτης Ευσέβιος: Θα περάσουν πολλά χρόνια ώστε οι Ι.Ν. μας ν’ αποκτήσουν την αίγλη που είχαν πριν τον σεισμό

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ.κ. Ευσέβιος. Μεγάλο

Περισσότερα »
Κορωνοϊός: Πρώτο «καμπανάκι» ΕΟΔΥ -2 νεκροί & 97 νέα κρούσματα το τετραήμερο. ΠΟΥ: Η πανδημία επιδεινώνεται παγκοσμίως

Κορονοϊός: Ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο οι διασωληνωμένοι – 2.186 νέα κρούσματα

Σήμερα ανακοινώνουμε 2.186 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 109.655, εκ

Περισσότερα »