Αμπέλι μου πλατύφυλλο, κρασί μου μυρωδάτο… από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βαθέος «Ο Καπεταν Λαχανάς»

Σύλληψη 31χρονου και 32χρονου, για το αδίκημα της κλοπής

Ύμνο στο κρασί και το αμπέλι παρουσίασε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαθέος Σάμου «ο Καπεταν Λαχανάς», στο 19ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών με τον τίτλο «Αμπέλι μου πλατύφυλλο, κρασί μου μυρωδάτο…», που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21/07/2019 στο αμφιθέατρο του Άη Γιαννάκη στο Άνω Βαθύ.
Στο κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο μέσα από χορούς, δρώμενα και τραγούδια ξεδιπλώθηκε η ιστορία του τρύγου στην Ελλάδα. Ο Σύλλογος είχε φροντίσει μαζί με τον ΕΟΣ Σάμου, να ρέει άφθονο κρασί για τους θεατές, ενώ δεν παρέλειψαν να κεράσουν και γλυκό του κουταλιού φτιαγμένο από την κα Μαριγούλα Τακτικού.

00laxanas02
Η υπεύθυνη της εκδήλωσης και χοροδιδάσκαλος Αγγελική Κουλούρη κατάφερε μέσα από επιλεγμένους χορούς, τραγούδια και αφηγήσεις να προσφέρει ένα μεθυστικό ταξίδι στη λαϊκή παράδοση και τις αγροτικές δουλειές που είναι συνυφασμένες με το αμπέλι και τον τρύγο.
Δεν ήταν λίγες οι στιγμές που το παρατεταμένο χειροκρότημα του κόσμου, έδινε το κίνητρο για περισσότερο κέφι και χαμόγελα από τους χορευτές, ενώ ιδιαίτερη ήταν στιγμή που ο λυράρης Νίκος Λαγουδάκης άφησε τη λύρα κάτω και έπιασε τον χορό.

00laxanas03
Ο πρόεδρος Μανώλης Φρατζής και τα Δ.Σ. τίμησε με αναμνηστικές πλακέτες τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Νίκο Κατρακάζο για την προσφορά του και τη στήριξη στο σύλλογο, ενώ τιμήθηκε η χοροδιδάσκαλος του φιλοξενούμενου συλλόγου Κονταΐκων κα. Ελευθερία Καραγεωργίου και η χορεύτρια Βίκυ Τζουρίδου.
Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά οι: Φωτόπουλος Φάνης, Τσίτος Αλέξανδρος, Κατσούλης Τάσος, Μεσσαριτάκης Βασίλης(στους χορούς από την Ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά)  , ενώ η κρητική ορχήστρα αποτελούνταν από Λαγουδάκη Νίκο, Γεωργαλή Γιάννη και Σηφάκη Δημήτρη.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση του συλλόγου με την Περιφέρεια Β. Αιγαίου και τον ΕΟΣ Σάμου, ενώ χορηγοι επικοινωνίας ήταν το Radio Cafe 102,4 και το Samos Today.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ κι ΕΔΩ

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα