Αμφιδρομήθηκε η οδός Καλλιστράτους μέχρι το δρόμο που οδηγεί στην παραλία Γάγκου

Εδώ και λίγες μέρες υλοποιήθηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου σχετικά με τη αμφιδρόμηση της οδού Καλλιστράτους από το σημείο του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου μέχρι το δρόμο που οδηγεί στην παραλία της Γάγκου.

Ήταν ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και αρχικά είχε συζητηθεί στην επιτροπή ποιότητας ζωής του Δήμου Σάμου. Η επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα επί επτά παρόντων μελών της επιτροπής τον Απρίλιο του 2016, να ζητήσουν από το μελετητή της κυκλοφοριακής μελέτης πόλεως Σάμου κ. Καρμανιώλο, να ελέγξει αν πληρούνται οι προϋποθέσεις αμφιδρόμησης της οδού Καλλιστράτου.

00OximataGagkou02

Ο κ. Καρμανιώλος αφού έλεγξε τις πρϋποθέσεις αμφιδρόμησης εισηγήθηκε θετικά και το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου ενέκρινε τη συγκεκριμένη αμφιδρόμηση.

Παρά το ότι υπάρχει αμφιδρόμηση εδώ και μερικές ημέρες, πολλοί κάτοικοι όχι μόνο της πόλης, αλλά και επισκέπτες δεν το γνωρίζουν και από συνήθεια νομίζουν ακόμα ότι είναι μονόδρομος. Έτσι η οδήγηση θα πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή, εφόσον σε ορισμένα σημεία η ορατότητα είναι από περιορισμένη έως μηδενική λόγω των στροφών.

Δύσκολη όμως γίνεται και η διέλευση ταυτόχρονα δύο οχημάτων, εφόσον δεξιά και αριστερά του δρόμου υπάρχουν παρκαρισμένα αυτοκίνητα και δίκυκλα.

00OximataGagkou03

Συνοψίζοντας ν’ αναφέρουμε ότι η οδός Καλλιστράτους από το Νοσοκομείο μέχρι και το ύψος του ξενοδοχείου «Άνθεμις» (ο δρόμος αριστερά που κατευθύνεται για παραλία Γάγκου) είναι πλέον διπλής κυκλοφορίας, ενώ από το ξενοδοχείο «Άνθεμις» προς Καλάμι είναι μονόδρομος.

Όσοι κινούνται στην περιφερειακή οδό και θέλουν να εισέλθουν στην πόλη από το σημείο των ΣΟΑ, στρίβουν δεξιά την οδό «Σαμίων Αγωνιστών», βρίσκοντας την επαρχιακή οδό Βαθέος – Κότσικα και στρίβοντας αριστερά.

00OximataGagkou04

Τα μόνα οχήματα που μπορούν να κινηθούν αριστερά της οδού «Σαμίων Αγωνιστών» είναι τ’ ασθενοφόρα τα οποία κατευθύνονται προς το Νοσοκομείο Σάμου. Κι εδώ χρειάζεται πάλι μεγάλη προσοχή και στην άνοδο αλλά και στην κάθοδο.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή απ’ όλους.

Αλέξης Κομνηνός

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Σταμάτης Φιλιππής: «Το Νοσοκομείο της Σάμου είναι κάτω από τα όρια ασφαλείας, σε όλα τα τμήματά του»

Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας: Νέα προκήρυξη για 500 μόνιμους γιατρούς – Σε ποιες περιοχές ανοίγουν οι θέσεις

Την πρόσληψη 500 μόνιμων υπαλλήλων στην Υγεία προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης πριν από λίγες μέρες. Ειδικότερα, δήλωσε πως τις προσεχείς ημέρες θα

Περισσότερα »
Σχόλιο του Συλλόγου εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου

Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Σάμου: Να στελεχωθούν άμεσα με προσλήψεις τα Κέντρα Υγείας σε Βαθύ και Καρλόβασι και να λειτουργήσουν ως εμβολιαστικά κέντρα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Eργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, απαιτεί το αυτονόητο, ότι θα έπρεπε ήδη να έχει προετοιμαστεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, προκειμένου

Περισσότερα »