Άλλοι 180 πρόσφυγες – μετανάστες μεταφέρθηκαν από τη Σάμο στην ενδοχώρα

Περίπου 180 πρόσφυγες – μετανάστες επιβιβάσθηκαν στο πλοίο της «Blue Star Ferries Blue Star 2» το βράδυ της Παρασκευής (20/10) στο λιμένα Μαλαγαρίου για τη μεταφορά τους στο λιμάνι του Πειραιά και από εκεί σε διάφορα μέρη της ενδοχώρας.

Στο λιμάνι του Μαλαγαρίου προσωπικό της Ύπατης Αρμοστείας, φρόντιζαν για τις τελευταίες λεπτομέρειες, ενώ ο έλεγχος των εγγράφων από το προσωπικό του Λιμενικού ήταν εξονυχιστικός. Επίσης ν’ αναφέρουμε ότι στο λιμάνι Μαλαγαρίου υπήρχε και τηλεοπτικό συνεργείο από το Reuters που κινηματογραφούσε την αναχώρηση.

00AnaxorisiapoSamo02

Η σημερινή αναχώρηση των 180 περίπου ατόμων, έρχεται να προστεθεί στις αναχωρήσεις 252 ατόμων την Δευτέρα (16/10) και 36 ατόμων την Τετάρτη (18/10). Συνολικά αυτήν την εβδομάδα έχουν αναχωρήσει από το νησί της Σάμου 468 άτομα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από το προσωπικό της Ύπατης Αρμοστείας αναμένεται ν’ αναχωρήσουν 500 άτομα.

Η καταγραφή των προσφύγων – μεταναστών από το Υπουργείο με την 19/10, αναφέρει ότι στη Σάμο βρίσκονται 2.759 άτομα (χωρίς να υπολογίζεται η αναχώρηση των 180 ατόμων που αναχώρησαν το βράδυ της Παρασκευής 20/10).

Αλέξης Κομνηνός

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος Λογοθέτης στη συνεδρίαση του LIBE

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος Λογοθέτης στη συνεδρίαση του LIBE

Αναλυτική παρουσίαση των έργων που μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί στην προσωρινή δομή στο Μαυροβούνι στη Λέσβο παρέθεσε  ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος

Περισσότερα »