Άλλη μία διάκριση για τον Δήμο Σάμου

Ανακοινώθηκαν από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και βιώσιμης Ανάπτυξης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης οι Δήμοι που θα λάβουν για το 2017 τα βραβεία στα πλαίσια του «Europe Prize».

Το «Europe Prize» θεσμοθετήθηκε το 1955 και αποτελεί την υψηλότερη διάκριση που μπορεί να αποκτήσει μια ευρωπαϊκή πόλη για τις δράσεις της σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Στα πλαίσια αυτά ο Δήμος Σάμου ανακηρύχθηκε ένας από τους 7 ευρωπαϊκούς Δήμους που θα λάβουν για το 2017 την διάκριση «European Diploma». Ο θεσμός προωθεί και αναγνωρίζει Δήμους ή πόλεις που προωθούν τις αδελφοποιήσεις και συνεργασίες με άλλες περιοχές στους τομείς της εκπαίδευσης και του πολιτισμού, τη συμμετοχής σε ευρωπαϊκούς και διεθνείς θεσμούς και οργανισμούς τοπικών αρχών και σε ευρύτερες δράσεις. Βοηθά πόλεις και Δήμους να γίνουν πιο γνωστοί στον ευρωπαϊκό χάρτη και να δημιουργήσουν δεσμούς με νέες περιοχές. Κάθε Δήμος αποστέλλει, στα πλαίσια της διαγωνιστικής διαδικασίας έναν φάκελο υποψηφιότητας που περιλαμβάνει μια πολυσέλιδη τεκμηριωμένη έκθεση η οποία απαντά σε μια σειρά κριτηρίων. Οι πόλεις που διακρίθηκαν, μεταξύ αυτών και η Σάμος, θα βραβευθούν σε ειδική τελετή που θα λάβει χώρα στο Στρασβούργο τον Ιούνιο.

Για φέτος το «European Diploma» απονέμεται σε επτά ευρωπαϊκούς Δήμους που είναι οι ακόλουθοι:

Γερμανία: Bergkamen και Denzlingen

Ελλάδα: Σάμος

Ιταλία: Ponte San Nicolò

Πολωνία: Ostrów Wielkopolski και Morawica

Σερβία: Kikinda (Vojvodina)

«Το βραβείο αυτό αντικατοπτρίζει ουσιαστικά ένα πνεύμα δημιουργίας, ανεκτικότητας, κοινωνικής συνοχής και ισοτιμίας μεταξύ των πολιτών, κάτι που αποτέλεσε και τη βάση του εγχειρήματος για την ευρωπαϊκή ενοποίηση. Για τους πατέρες της Ευρώπης άλλωστε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα θα αποτελούσε ακριβώς την ανθρωπιστική εκδοχή της πολιτικής!», δήλωσε ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, ενώ συμπλήρωσε για την διάκριση αυτή της Σάμου:

«Είναι μια μεγάλη τιμή για το νησί μας, που καταφέρνει να διακριθεί, σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε μια πολύ σημαντική διαγωνιστική διαδικασία και με ‘’ανταγωνιστές’’ μεγάλους Δήμους από όλα τα κράτη-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης. Παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες, η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί. Μόνη επιλογή στην σημερινή κατάσταση είναι η εξωστρέφεια και η δυναμική προσπάθεια της Σάμου μας να αποδείξει ότι μπορεί και πρέπει να τα καταφέρει. Διακρίσεις όπως αυτή είναι προφανές ότι δίνουν προστιθέμενη αξία και στο τουριστικό προϊόν του νησιού μας κάνοντας το πιο γνωστό σε όλη την Ευρώπη».

«Το βραβείο αυτό αφιερώνεται στη μνήμη του Προέδρου του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπη, Jean-Claude Frécon», τόνισε τέλος ο Δήμαρχος Σάμου.

Εκ του Δήμου

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Τηλεδιάσκεψη Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη με Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων Μυτιλήνης, Χίου και Σάμου

Ν. Μηταράκης: Η εντυπωσιακή μείωση των ροών στα νησιά μας κατά 92% αποδεικνύει τη συστηματική προσπάθεια της χώρας μας για την καταπολέμηση κυκλωμάτων λαθροδιακινητών

Μειωμένες κατά – 92% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, δηλαδή τους μήνες κατά τους οποίους είναι σε ισχύ τα αυξημένα μέτρα επιτήρησης των θαλασσίων και χερσαίων συνόρων, καταγράφηκαν οι

Περισσότερα »