Αλλάζει στάση ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου: Αγαπάμε τον Μηταράκη, είμαστε εδώ για διάλογο

Αλλάζει στάση ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου: Αγαπάμε τον Μηταράκη, είμαστε εδώ για διάλογο

Αλλαγή στάσης από τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, ο οποίος δηλώνει, πλέον, ανοιχτός για διάλογο με τον υπουργό Μετανάστευσης.

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο Κώστας Μουτζούρης, λίγες ώρες αφού είχε διαμηνύσει στον Νότη Μηταράκη «να μην περιμένει αδίκως», τόνισε ότι από το μεσημέρι θα είναι στην Αθήνα και είναι ανοιχτός για διάλογο. «Εδώ είμαστε για διάλογο. Από τις 3 το μεσημέρι θα είμαστε στην Αθήνα και το κινητό μου θα είναι ανοιχτό για διάλογο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μουτζούρης.

Ερωτηθείς για το τι γνώμη έχει για τον υπουργό Μετανάστευσης, ο κ. Μουζούρης απάντησε: «τον αγαπάμε τον Νότη Μηταράκη, είναι και πολίτης του Βορείου Αιγαίου, δεν τα έχουμε σπάσει μαζί του, η πόρτα μου και το τηλέφωνό μου είναι ανοιχτά».

Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου: Γιατί η κυβέρνηση κάνει επιτάξεις μόνο στα νησιά;

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου εξήγησε τους λόγους που οι κάτοικοι των νησιών αντιδρούν για την επίταξη. «Γιατί κάνει επιτάξεις μόνο στα νησιά και όχι και στην υπόλοιπη Ελλάδα, πρέπει τα νησιά να έχουν 50.000 επειδή αντιδρά η υπόλοιπη Ελλάδα;».

Ο Κώστας Μουτζούρης επικαλέστηκε διαβεβαιώσεις που έλαβε από τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά ότι καμία συμφωνία δεν επιβάλλει την παραμονή μεταναστών στα νησιά. «Μας είπε ο κ. Σχοινάς, στις Βρυξέλλες όπου βρεθήκαμε, ότι κανείς νόμος, κανένα Δουβλίνο δεν επιβάλλει την διατήρηση των μεταναστών στα νησιά, όπως μας λέει η κυβέρνηση» σημείωσε ο κ. Μουτζούρης. «Αυτό μας εκπλήσσει, διότι μέχρι τώρα ελέγετο ότι οι συμφωνίες είναι αυτές που κρατούν τους μετανάστες στα νησιά».

Πηγή: www.iefimerida.gr

Το μήνυμα ότι «από τη Δευτέρα θα είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στα απαραίτητα έργα» όσον αφορά τις κλειστές δομές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
«Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για το κυβερνητικό σχέδιο μέσα στο οποίο περιλαμβάνονται και τα κλειστά κέντρα. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε με το χρονοδιάγραμμά μας» τόνισε ο κ. Πέτσας εξηγώντας ότι «το μόνο που έχει μείνει ανοιχτό με την τοπική αυτοδιοίκηση αν μπορούσαν εκείνες να υποδείξουν άλλους χώρους για τις κλειστές δομές που να πληρούν τις προϋποθέσεις που χρειάζονται. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάτι, αν υπάρξει το Σαββατοκύριακο κάτι θα το δούμε».

Ερωτηθείς, δε, για το «μορατόριουμ» μιας εβδομάδας που είχε ανακοινώσει ο Νότης Μηταράκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε ότι «ο κ. Μηταράκης στις συζητήσεις του αναφέρθηκε σε μορατόριουμ μόνο για τις κλειστές δομές. Όταν διαπραγματεύεται με τις τοπικές κοινωνίες έχει δυνατότητα ευελιξίας, δεν είναι κακό αυτό».
Ο Στέλιος Πέτσας επανέλαβε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι οι επιστροφές να φτάσουν τις 200 την εβδομάδα υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχει ένας σημαντικά μεγάλος αριθμός ανθρώπων που θα μπορούσαν να φύγουν είτε προς τα δυτικά γιατί έχουν πάρει άσυλο είτε προς τα ανατολικά προς την Τουρκία».

VKDDiagonismos

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου. Η ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζουν μια

Περισσότερα »