Αλεξία Εμμανουηλίδου: Όλα κύλησαν ομαλά σήμερα πρώτη μέρα στην Α΄Θμια Εκπαίδευση. Όλοι θ’ αποκτήσουμε εμπειρίες για τη νέα σχολική χρονιά

Αλεξία Εμμανουηλίδου: Όλα κύλησαν ομαλά σήμερα πρώτη μέρα στην Α΄Θμια Εκπαίδευση. Όλοι θ’ αποκτήσουμε εμπειρίες για τη νέα σχολική χρονιά

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά η διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου, κα Αλεξία Εμμανουηλίδου.

Από 1η Ιουνίου ξεκίνησαν και τα δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί, μετά την αναστολή λειτουργίας τους με κυβερνητική απόφαση λόγω κορωνοϊού.

«Όλα κύλησαν ομαλά σήμερα πρώτη μέρα, είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που άνοιξαν τα σχολεία μας, επιτέλους, μετά από αυτή την παρατεταμένη περίοδο καραντίνας και αισιοδοξούμε ότι θα είμαστε έτοιμοι και τον Σεπτέμβριο να ξεκινήσουμε με καλύτερες προϋποθέσεις και με την εμπειρία που θα αποκτήσουμε το διάστημα αυτό».

«Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα, από την Παρασκευή έγινε σωστός προγραμματισμός ώστε εκεί που δεν θα υπήρχε η δυνατότητα να μην τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις και όλα αυτά τα οποία προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ.

Έχει γίνει ο σχεδιασμός και έχουν δημιουργηθεί υποτμήματα σε όλο το Νομό έτσι ώστε να δίνεται η δυνατότητα στα σχολεία να λειτουργούν με τον μαθητικό πληθυσμό που μπορεί να φοιτήσει σε κάποια τάξη τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις. Έχουν έρθει σε κάθε σχολική μονάδα τα απαραίτητα αντισηπτικά και οι δήμοι μας έχουν φροντίσει για την καθαριότητα των σχολείων.

Το σχολείο είναι αυτό που δίνει στους μαθητές πραγματικά τη γνώση αλλά και τις δεξιότητές του να μάθουν, να προστατεύουν τον εαυτό τους. Ήταν το καλύτερο που μπορούσε να γίνει για τα παιδιά, γιατί όλοι γνωρίζουμε οι μαθητές μας στο σπίτι λένε «μα το είπε ο δάσκαλος».

Αυτό το «μα το είπε ο δάσκαλος» είναι αυτό το στοιχείο πάνω στο οποίο ποντάρισε το Υπουργείο Παιδείας για να μπορέσει κάνοντας αυτή την κίνηση, δηλαδή το να ανοίξει όλα τα σχολεία, να βάλει στο σύστημα τους μαθητές αυτήν την πολύ σημαντική και κρίσιμη περίοδο που για όλους μας πιστεύω είναι και μία δοκιμαστική περίοδος για να είμαστε έτοιμοι τον Σεπτέμβριο, να ανταπεξέλθουμε στις συνθήκες που θα δημιουργηθούν τότε.    

Πιστεύω ότι θα πιάσει τόπο πραγματικά αυτό το άνοιγμα των σχολικών μονάδων για όλους μας. Θα πιάσει τόπο και για εμάς, θα μας δώσει την εμπειρία να διαχειριστούμε καταστάσεις που δεν έχουμε ξαναδιαχειριστεί στο παρελθόν αλλά και για τους μαθητές να αποκτήσουν την δεξιότητα το να προστατεύουν τον εαυτό τους, να πλένουν τα χέρια, να κρατούν τις αποστάσεις, να είναι πολύ προσεκτικοί σε οτιδήποτε έχει σχέση με την προσωπική τους υγιεινή και ασφάλεια».

Γενικά δεν υπήρξαν κενά εκπαιδευτικών με το ξεκίνημα των σχολείων, εκτός από όσους έχουν άδεια ειδικού σκοπού. Με το θέμα των καμερών και την απευθείας μετάδοση του μαθήματος είναι στην βούληση και την απόφαση του εκπαιδευτικού και δύναται να χρησιμοποιηθεί για μαθητές που βρίσκονται σε ευπαθείς κατηγορίες.

Σήμερα είχαμε: 
92,19% προσέλευση στα Δημοτικά
79,04% προσέλευση στα Νηπιαγωγεία
Αύριο ακόμη καλύτερα!

teleion maketa16

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Αναρτήθηκαν οι προκηρύξεις για δικηγόρους για το Μητρώο Βοηθών Εισηγητών σε Λέσβο, Χίο, Σάμο και σε όλη την Ελλάδα για το Μητρώο Δικηγόρων

Αναρτήθηκαν οι προκηρύξεις για δικηγόρους για το Μητρώο Βοηθών Εισηγητών σε Λέσβο, Χίο, Σάμο και σε όλη την Ελλάδα για το Μητρώο Δικηγόρων

“Στόχος η επιτάχυνση της διαδικασίας έκδοσης αποφάσεων ασύλου” Αναρτήθηκε, σήμερα, η προκήρυξη (ΑΔΑ: 90Κ346ΜΔΨΟ-ΝΜ8) για την εγγραφή  33 δικηγόρων από την Λέσβο, 20 από τη Χίο και

Περισσότερα »
Κόντρα Αντιπεριφέρειας – ΚΤΕΛ Σάμου για τις σχολικές μεταφορές

Από Δευτέρα (28/09) κανονικά η μεταφορά των μαθητών στις σχολικές μονάδες. Αναλυτικά τα δρομολόγια

Ενημερώνουμε τους γονείς μαθητών, ότι τα παρακάτω δρομολόγια με επιστροφή, μεταφοράς των παιδιών τους προς τις σχολικές μονάδες φοίτησης τους, θα εκτελούνται κανονικά από Δευτέρα

Περισσότερα »