Αλεξία Εμμανουηλίδου: Δεν πιστεύω ότι υπάρχει γονιός, συμπολίτης μας, που να πιστεύει ότι δεν έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση όλοι οι μαθητές

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά κα Αλεξία Εμμανουηλίδου (Δντρια Α΄Βάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου).

Η Α΄Βάθμια εφαρμόζει τη νομοθεσία και τις διαδικασίες για την έναρξη των μαθημάτων που αφορούν τα παιδιά των προσφύγων, στις δομές που έχουν δημιουργηθεί.

«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει γονιός, συμπολίτης μας, που να πιστεύει ότι δεν έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση όλοι οι μαθητές. Αυτό που έχω διακρίνει, είναι μια ανησυχία για θέματα που έχουν να κάνουν κυρίως με την υγεία των παιδιών, που ουσιαστικά θα φοιτήσουν στο ίδιο σχολικό πλαίσιο. Έχουν δοθεί απαντήσεις από τους αρμόδιους, για θέματα που αφορούν την υγεία. Αυτό που μας έχουν διαβεβαιώσει είναι ότι έχουν γίνει τα προβλεπόμενα εμβόλια, ότι έχουν γίνει όλοι οι έλεγχοι που αφορούν την υγεία των μαθητών – προσφύγων που θα φοιτήσουν στα σχολεία».

Από την προηγούμενη χρονιά, λειτουργούν τάξεις υποδοχής στο 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου, κατάσταση που δεν είχε δημιουργήσει αντίστοιχες αντιδράσεις. Οι γνώμες διίστανται, κτιριακά προβλήματα στα σχολεία, λόγοι υγιεινής ίσως και χειρότερη κατάσταση στο ΚΥΤ Σάμου, σε σχέση με πέρυσι.

Τα προγράμματα, όπου έχουν ξεκινήσει προχωράνε ομαλά, σε όλη την Ελλάδα και οι όποιες έντονες διαμαρτυρίες έχουν καταλαγιάσει. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 12 μαθητές για το Δημοτικό Σχολείο Βαθέος και 12 για το 3ο Δημοτικό Σχολείο πόλεως Σάμου. Η έναρξη του τμήματος στο Δημοτικό Σχολείο Βαθέος θα έχει μια μικρή καθυστέρηση, καθώς οι 2 εκπαιδευτικοί δεν δέχτηκαν τη θέση για προσωπικούς λόγους.

Όπως ανέφερε η κα Εμμανουηλίδου, στο ΚΥΤ Σάμου λειτουργεί δομή υποδοχής και εκπαίδευσης προσφύγων προσχολικής ηλικίας (ΔΥΕΠ), ενώ δεν προβλέπεται η λειτουργία κάποιου τμήματος σε νηπιαγωγείο της πόλης. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από ΕΣΠΑ, θα γίνει ενίσχυση των σχολικών μονάδων για το θέμα της καθαριότητας, ενώ υπεύθυνοι είναι οι διευθυντές των σχολείων να ενημερώσουν τους αρμόδιους για οτιδήποτε προκύψει.

Niotis

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κορωνοϊός: Ο νέος χάρτης υγειονομικής ασφάλειας - Οι κόκκινες και πορτοκαλί περιοχές

Κορωνοϊός: Ο νέος χάρτης υγειονομικής ασφάλειας – Οι κόκκινες και πορτοκαλί περιοχές

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου 4, δηλαδή στο «κόκκινο», ανεβαίνουν οι περιφερειακές ενότητες Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Ροδόπη, ανακοίνωσε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή

Περισσότερα »
2η συνεχόμενη ήττα για την ομάδα του Καρλοβάσου στο μπάσκετ

Δύσκολη αποστολή για το Καρλόβασι στη Μύκονο. Σκέψεις για την αναστολή των πρωταθλημάτων της ΕΟΚ λόγω κορονοϊού

Για την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, το Καρλόβασι βρίσκεται ήδη στη Μύκονο, όπου την Παρασκευή (30/10) στις 14:30

Περισσότερα »