Αλέξανδρος Λυμπέρης: Ο Δήμος του Καρλοβάσου θυσιάστηκε στον βωμό της ενοποίησης, του δόγματος νησί και Δήμος (Καλλικράτης 2010) (Ηχητικό)

ΕΛΜΕ Σάμου: Καταδικάζουμε ομόφωνα και απερίφραστα το γεγονός της κατάθεσης αγωγής από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Βαθέος σε συναδέλφισσά μας

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τα κύρια σημεία της ομιλίας του νέου Δημάρχου Δυτικής Σάμου κ. Αλέξανδρου Λυμπέρη, κατά την τελετή ορκωμοσίας του στον αύλειο χώρο της Πορφυριάδας σχολής.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας και να ξέρετε ότι η σημερινή συμμετοχή σας, μας δίνει δύναμη, μας δίνει αισιοδοξία και μας δίνει και κουράγιο στο νέο μας ξεκίνημα. Οι στιγμές που ζούμε είναι πολύ σημαντικές για τον τόπο μας, γιατί στην ουσία απόψε εγκαινιάζουμε την ίδρυση του νέου Δήμου της Δυτικής Σάμου, του δικού μας Δήμου.

Του Δήμου που παλέψαμε όλοι μαζί για να χτίσουμε, άλλος λίγο, άλλος πολύ, όλοι παλέψαμε γιατί το πιστεύαμε και όλοι βάλαμε το λιθαράκι μας. Κάποιος έβαλε το θεμέλιο λίθο και αυτός είναι ο Δημήτρης Σεβαστάκης (τέως βουλευτής Σάμου).

Είναι ένα ξεκίνημα δύσκολο, επίπονο αλλά όχι ακατόρθωτο, γιατί αν ήταν ακατόρθωτο δεν θα ασχολούμασταν. Είναι ένα εγχείρημα που θα γραφτεί στην ιστορία και θέλουμε να γραφτεί με τον καλύτερο τρόπο. Είναι ένα στοίχημα που πρέπει να το κερδίσουμε και θα το κερδίσουμε όλοι μαζί.

Όταν θεσμοθετήθηκε ο ’’ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ’’ το 2010, ο Δήμος του Καρλοβάσου θυσιάστηκε στον βωμό της ενοποίησης, του δόγματος νησί και Δήμος. Θυσιάστηκε ένας Δήμος ο οποίος ήταν πρότυπο τότε, ένας Δήμος πλήρως στελεχωμένος, άρτια εξοπλισμένος σε μηχανήματα, εργαλεία, αυτοκίνητα, με προγράμματα σε εξέλιξη και με την εξυπηρέτηση του πολίτη σε πολύ υψηλό επίπεδο. Κάτι ανάλογο συνέβαινε και για τον Δήμο Μαραθοκάμπου.

Σήμερα αυτά που θα παραλάβουμε τελούν σε πλήρη αποδόμηση, υποστελέχωση, διαλυμένος εξοπλισμός χωρίς σχεδόν κανένα έργο σε εξέλιξη για τον τόπο μας και για την περιοχή μας και συν τις άλλοις θα κληρονομήσουμε και χρέη. Αρκετά χρέη.

Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να αποδώσουμε ευθύνες και ούτε είναι στις προθέσεις μου να αποδώσω ευθύνες, αλλά επιβάλλεται να γνωρίζουμε από πού ξεκινάμε, τι μπορούμε να κάνουμε και τι πρέπει να κάνουμε. Το τι θα παραλάβουμε θα το πούμε εν καιρώ και θα ενημερώσουμε όταν πρέπει.

Εμείς όλοι που εκλεγήκαμε με την ψήφο των συμπολιτών μας και ορκιζόμαστε σήμερα απέναντι σας, πρέπει να ξεπεράσουμε τις όποιες αντιθέσεις και τις διαχωριστικές γραμμές, τις μικροπολιτικές μας αντιλήψεις, να συνεργαστούμε και να συμπορευθούμε σε ένα υγιές και συναινετικό περιβάλλον. Παράλληλα να αναγνωρίζουμε την έκφραση της διαφορετικής άποψης και της καλόπιστης κριτικής, ως θεμιτή και να την επιζητούμε κιόλας. Όλοι μας γνωρίζουμε και πιο πολύ γνωρίζω εγώ, τις δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας, γι αυτό χρειάζεται σκληρή δουλειά, εντιμότητα χωρίς σκοπιμότητα, χωρίς ιδιοτέλειες και χωρίς προσωπικά συμφέροντα.

Βασικός μας στόχος πρέπει να είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη. Πρέπει να βοηθήσουμε τον συμπολίτη μας και τον συνάνθρωπο μας και να του καλυτερέψουμε τη ζωή.

Να αναβαθμίσουμε τις παρεχόμενες από το δήμο μας υπηρεσίες, να δημιουργήσουμε ανθρώπινες πόλεις και χωριά. Να αντιμετωπίσουμε το κυκλοφοριακό πρόβλημα που μας ενοχλεί και μας αγχώνει. Να βοηθήσουμε για τα σχολεία μας, τους παιδικούς σταθμούς, τα νηπιαγωγεία και τις παιδικές χαρές και με σωστό προγραμματισμό, αξιολόγηση και ιεράρχηση των προβλημάτων και με συντονισμό των δημοτικών μας υπηρεσιών, θα έχουμε και αποτελεσματικότητα και υπευθυνότητα, απέναντι στις ανάγκες των πολιτών και στις διαρκείς ανάγκες της καθημερινότητας.

Θέματα που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τον εθελοντισμό στην περιοχή μας και σε όλη την Σάμο είναι σε πολύ καλή κατάσταση, πρέπει να έχουν την αμέριστη στήριξη μας.

Παράλληλα πρέπει να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα, το αυτονόητο που επιζητούν οι αγρότες μας, την απρόσκοπτη πρόσβαση στον τόπο εργασίας που δεν είναι τίποτα άλλο από τους αγρούς. Να στηρίξουμε τον τουρισμό σε θέματα προβολής και υποστηρικτικών δράσεων. Να στηρίξουμε το εμπόριο σε συνεργασία με τους εμπορικούς συλλόγους, να στηρίξουν τις όποιες πρωτοβουλίες τους.

Επειδή το Δημοτικό Συμβούλιο είναι πολιτικό όργανο, να τολμούμε και να παίρνουμε θέση, σε όλα τα θέματα που υπάρχουν και σε όλα τα θέματα που μας αφορούν, είτε είναι δική μας αρμοδιότητα, είτε δεν είναι δικιά μας. Πρέπει να αναδεικνύουμε τα όποια προβλήματα προκύπτουν.

Επιδίωξη μας πρέπει να είναι η συνεργασία με τους θεσμικούς παράγοντες του τόπου μας , το βουλευτή, την περιφέρεια, την κυβέρνηση και να απαιτήσουμε τη στήριξη που χρειάζεται ο νέος δήμος για να μπορέσει να λειτουργήσει και να αποδώσει. Θα κτίσουμε σχέσεις καλής και ειλικρινούς συνεργασίας για το καλό όλης της Σάμου. Γιατί όλοι λέμε ότι η Σάμος είναι μια και για αυτόν τον αγαπημένο τόπο πρέπει όλοι μα σαν λειτουργούμε από κοινού.

Είμαστε βέβαιοι ότι η συνεργασία με τα στελέχη και το υπαλληλικό προσωπικό που θα απαρτίσει τον δήμο και θα έρθει στον δήμο μας, πιστεύουμε ότι θα είναι άψογη, για να επιτύχουμε το επιθυμητό και βέλτιστο αποτέλεσμα.

Από τους συμπολίτες μας θα ζητήσουμε υπομονή και συμπαράσταση και θέλουμε να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας, ότι θαύματα και μεγάλες αλλαγές δεν γίνονται και ειδικά σε χρονίζοντα προβλήματα. Θέλω να απευθυνθώ στους συμπατριώτες μας που ζουν έξω από τον τόπο μας. Τους θέλουμε κοντά μας , θέλω να ξέρουν ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε κάθε φορά που έρχονται να βλέπουν τον αγαπημένο τους τόπο να πηγαίνει μπροστά και να πηγαίνει καλύτερα.

Προσωπικά είμαι αισιόδοξος, αλλά, είμαι αισιόδοξος ότι με όρεξη, με δουλειά και όλοι μαζί θα μπορέσουμε να φέρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Θα μπορέσουμε να επανιδρύσουμε τον δήμο μας. Είμαι βέβαιος ότι τον Δήμο αυτόν θα τον χτίσουμε σε σωστές βάσεις και θα χαράξουμε αναπτυξιακή πορεία που αρμόζει στον τόπο μας».

Zarbanis340X230

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα