Αλέξανδρος Λυμπέρης: ο Δήμος Δυτικής Σάμου θα σταθεί σε σωστές βάσεις και δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να μετανιώσουμε που πρωτοστατήσαμε να γίνει ο Δήμος

Αλέξανδρος Λυμπέρης: ο Δήμος Δυτικής Σάμου θα σταθεί σε σωστές βάσεις και δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να μετανιώσουμε που πρωτοστατήσαμε να γίνει ο Δήμος

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου, κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης. Ένα χρόνο μετά τις εκλογές και εννέα μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο κ. Λυμπέρης απαντά σε ερωτήματα για το πώς κύλησαν αυτοί οι μήνες στον δήμο Δυτικής Σάμου.

«Η διάσπαση δημιούργησε αρκετά προβλήματα διότι δεν υπήρχε το ξεκάθαρο καθεστώς για το πώς έπρεπε να λειτουργήσουν οι δήμοι. Ο Νόμος 4600/2019 που αναφερόταν στην διάσπαση των δήμων, δεν είχε ολοκληρωθεί, συνέβη και η αλλαγή της κυβέρνησης, οπότε μια νέα κυβέρνηση, μια άλλη φιλοσοφία, μια άλλη αντίληψη, ώσπου να προσαρμοστούν τα πράγματα και ακόμα δεν έχουν προσαρμοστεί, τη νύφη την πληρώναμε εμείς, οι καινούργιοι δήμοι. Είχε την υπόστασή του, ήταν ένας δήμος που λειτουργούσε, ήταν ο καθολικός διάδοχος του ενιαίου δήμου.

Εμείς λοιπόν, έπρεπε να συγκροτηθούμε από την αρχή, οπότε περάσαμε και περνάμε ακόμα δυσκολίες. Το θέμα της υποστελέχωσης των δήμων είναι γνωστό. Γιατί όταν ένας δήμος διασπάται και συγκροτεί δύο καινούργιους με το ίδιο προσωπικό, αυτό δημιουργεί προβλήματα και στους δύο δήμους. Δεν είχαμε την στήριξη στο θέμα του προσωπικού και έρχεται τώρα και το πρόβλημα του κορωνοϊού με τις άδειες που δικαιούται το προσωπικό και μας ταλαιπωρεί ακόμα περισσότερο, μας ’’κόβει τα πόδια’’ και το ότι παραμένουμε όρθιοι και λειτουργούμε είναι άθλος. Όχι μόνο λειτουργούμε, παράγουμε κιόλας».

Εντάχθηκαν νέα έργα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ οι εννέα μήνες ήταν πολύ δύσκολοι, χωρίς καμιά βοήθεια, εκτός από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» με 2.000.000€ που θα χρησιμοποιηθεί για ό,τι χρειάζεται ο δήμος. Η δυσκολία που αντιμετωπίζει ο δήμος είναι τα ταμειακά διαθέσιμα που ακόμα δεν έχουν ταχτοποιηθεί.

Για το θέμα των ανταποδοτικών και λόγω κορωνοϊού, ο δήμος θα ζητήσει από τους επιχειρηματίες να κάνουν προτάσεις με τους μηχανικούς, ενώ ο δήμος προτίθεται να δώσει περισσότερο χώρο για ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων. Υπάρχει σκέψη για πεζοδρόμηση του δρόμου γύρω της πλατείας τις απογευματινές και βραδινές ώρες, ενώ προτείνονται εναλλακτικοί χώροι για τον χώρο στάθμευσης των ταξί.

Ξεκινά η αναβάθμιση των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης του Καρλοβάσου, ώστε ν’ αντικατασταθούν όλοι οι παλιοί σωλήνες και να μειωθούν οι απώλειες νερού στην πόλη αλλά και στον Μαραθόκαμπο.

«Όντως τα πράγματα ήταν και είναι δύσκολα για τον δήμο μας, είμαστε αισιόδοξοι, έχουμε βάλει κάτω ένα πλάνο το οποίο υλοποιούμε και με προσεκτικές κινήσεις πιστεύουμε ότι ο δήμος θα σταθεί σε σωστές βάσεις και δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να μετανιώσουμε που πρωτοστατήσαμε να γίνει ο δήμος. Μπορούμε να λειτουργήσουμε και οι δύο δήμοι για το καλό του τόπου γιατί το νησί δεν το χωρίσαμε».

VKDMarketMegalo

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ορκίστηκε Δημοτικός Σύμβουλος ο Δημήτρης Έλληνας

Δημήτρης Έλληνας: «Για το θέμα της αντιπολιτεύσεως που ανήκουμε, δεν είναι «ζωηρή», δεν είναι όπως την φανταζόμουνα, δεν είναι να συμφωνούμε σε όλα»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4 φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο τουριστικός πράκτορας και δημοτικός σύμβουλος , κ. Δημήτρης Έλληνας. Μια σειρά γεγονότων συμβαίνουν τον τελευταίο

Περισσότερα »