Αλέξανδρος Λυμπέρης: Για τη λειτουργία του Δήμου Δυτικής Σάμου, θα υπάρξουν προβλήματα, υπάρχει άγχος, υπάρχει προβληματισμός

Έναρξη την Τρίτη 24/09 των Τμημάτων Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Δυτικής Σάμου, κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης.

Την Κυριακή 25 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στην Πορφυριάδα σχολή στο Καρλόβασι η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Δυτικής Σάμου, των δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων και προέδρων.

Έντονος ο προβληματισμός και στους δύο Δήμους, σχετικά με το θέμα των υπαλλήλων και τις διαμαρτυρίες για αναγκαστικές μετακινήσεις και γενικότερα για το πώς θα λειτουργήσουν από την 1η Σεπτεμβρίου οι δύο Δήμοι.

«Υπάρχει όντως προβληματισμός για το πώς θα ξεκινήσουμε. Εμείς κάνουμε την ορκωμοσία μας, τη μια Κυριακή εμείς, την άλλη ο Δήμος Ανατολικής Σάμου. Προσπαθούμε να είμαστε όσο γίνεται πιο έτοιμοι και όσο επιτρέπουν να είμαστε έτοιμοι την πρώτη του μήνα. Δεν θα είμαστε βέβαια έτοιμοι όπως θα θέλαμε. Θα υπάρξουν προβλήματα, υπάρχει άγχος, υπάρχει προβληματισμός.

Όσο αφορά το θέμα του προσωπικού, όσο πιο γρήγορα τελειώσει αυτή η ιστορία, γιατί έχει ξεχειλώσει πάρα πολύ, τόσο καλύτερα για όλους μας. Και για τους εργαζόμενους να ξέρουν που θα πάνε, αν θα πάνε και να ξέρουμε και εμείς τι γίνεται για να πορευτούμε».

Αυτό που ζήτησε ο κ. Λυμπέρης από την αποκεντρωμένη διοίκηση, είναι να υπάρχει λειτουργικότητα στο Δήμο που καλείται να ηγηθεί. Σαφέστατα και τα πράγματα έγιναν βεβιασμένα, χωρίς να έχουν προβλεφθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Για την ακίνητη περιουσία δεν έχει γίνει ακόμα εκκαθάριση, αλλά το ευτύχημα, όπως τόνισε ο κ. Λυμπέρης είναι πως τουλάχιστον υπάρχει μια στοιχειώδης υποδομή που προερχόταν από τον παλιό δήμο Καρλοβάσου, ενώ υπάρχουν Δήμοι δεν έχουν ούτε κτιριακή υποδομή.

Ένα από τα κύρια θέματα είναι και η υγεία, οπότε θα γίνει κάλεσμα προς τον βουλευτή και τον διευθυντή Νοσοκομείου και Κ.Υ. Καρλοβάσου για να παρθούν αποφάσεις για την υποστελέχωση των ασθενοφόρων και άλλων τμημάτων.

VKDMarketMegalo

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ψήφισμα συμπαράστασης στον κλάδο θεαμάτων-ακροαμάτων από την Π.Ε Βορείου Αιγαίου

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου,  στέκεται στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Καρδίτσας αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία προσφοράς, αγάπης και βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας, που επλήγησαν από την

Περισσότερα »