Αλέξανδρος Λυμπέρης: Έχω τον δικό μου τρόπο διαχείρισης των θεμάτων, επιλέγω να είμαι στην πλευρά του «μη φαίνεσθε»

Αλέξανδρος Λυμπέρης: Έχω τον δικό μου τρόπο διαχείρισης των θεμάτων, επιλέγω να είμαι στην πλευρά του «μη φαίνεσθε»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης.

Ο κ. Λυμπέρης βρίσκεται στην Αθήνα για την κινητοποίηση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη(13/02), για το μείζον θέμα του μεταναστευτικού-προσφυγικού.

«Η πρωτοβουλία της Περιφέρειας, στην οποία ανήκουμε και εμείς και το πρόβλημα, το έχουμε πει εκατό φορές, ότι δεν είναι μόνο της Ανατολικής Σάμου. Είναι ένα πρόβλημα που έχει να κάνει με όλο το νησί και τη στιγμή που πλήττεται το νησί, αφορά κι εμάς. Μπορεί οι πρόσφυγες και μετανάστες να είναι μέσα στην πόλη της Σάμου και αυτό είναι ότι χειρότερο, αλλά έχει να κάνει με όλο το νησί».

Η ημερομηνία διεξαγωγής της κινητοποίησης δεν είναι η καλύτερη καθώς δεν υπάρχει πλοίο ώστε να μπορέσει να γίνει μετακίνηση των Σαμιωτών προς την Αθήνα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει από τη Σάμο συμμετοχή.

«Δεν θα υπάρχει από τη Σάμο συμμετοχή, θα είναι μόνο από τους Σαμιώτες της Αθήνας. Έχουμε κάνει τις σχετικές μας κινητοποιήσεις, έτσι ώστε κι εμείς σαν Σαμιώτες να έχουμε την ανάλογη συμμετοχή στην κινητοποίηση».

Ο κ. Λυμπέρης και ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος, θα πραγματοποιήσουν συνάντηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για θέματα περιβαλλοντικά που έχουν να κάνουν με την διαχείριση των αποβλήτων. Θα γίνει σύσκεψη στο γραφείο του Γεν. Γραμματέα, χωρίς ακόμα να γνωρίζουν ολόκληρη την ατζέντα.

Αυτό που πρέπει να αποσαφηνιστεί είναι αν θα υπάρξει δεύτερος ΧΥΤΑ καθώς, «σ’ ένα νησί δεν μπορούν να υπάρχουν δύο, επιβάλλεται να υπάρχει ένας. Υπήρχε στην περιοχή του Καρλοβάσου, το οποίο κατέρρευσε και το οποίο θεωρείται μη ανατάξιμο αυτή την στιγμή. Αυτό λοιπόν, προσπαθούμε τώρα να το δούμε με το Υπουργείο και να δούμε τι έχουν να προτείνουν για την περίπτωση της Σάμου. Όσο αφορά τη σύμβαση με το Δήμο Ανατολικής Σάμου, εμείς δεν αρνούμαστε να πληρώνουμε και να συμμετέχουμε, γιατί το έξοδο της διαχείρισης δεν μπορεί να το πληρώνει και να το επιβαρυνθεί μόνο ο ένας Δήμος. Όμως την σύμβαση αυτή πρέπει να την δούμε από κοινού διότι έχει κάποιους όρους μέσα οι οποίοι είναι μη εφικτοί».

Ο κ. Λυμπέρης θα πραγματοποιήσει διάφορες συναντήσεις στην Αθήνα που αφορούν τον δήμο του και θα επιστρέψει το Σάββατο. Τόνισε δε πως δεν έχει «αλαλία και αφωνία», όπως ειπώθηκε από τον κ. Γιώργος Στάντζο σε συνέντευξή του , απλά ο ίδιος έχει τον δικό του τρόπο διαχείρισης των θεμάτων που χειρίζεται, ενώ δεν είναι οπαδός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά συμμετέχει έμπρακτα σε κάθε κινητοποίηση και είναι επιλογή του να μην είναι στο «φαίνεσθε».

teleion maketa16

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ενημερωτικά φυλλάδια κυκλοφοριακού περιεχομένου, διένειμαν ένστολοι αστυνομικοί σε μαθητές δημοτικών σχολείων και γονείς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Ενημερωτικά φυλλάδια κυκλοφοριακού περιεχομένου, διένειμαν ένστολοι αστυνομικοί σε μαθητές δημοτικών σχολείων και γονείς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, την 14-09-2020 στις περιφερειακές ενότητες Χίου και Σάμου, αλλά και τη Λήμνο και σήμερα (21-09-2020) στη Λέσβο,

Περισσότερα »
Τι ειπώθηκε στη συνάντηση του Δημάρχου Α. Σάμου Γιώργου Στάντζου με τον Υπουργό Νότη Μηταράκη

Ν. Μηταράκης: «Μειώσαμε δραστικά τις ροές, υλοποιούμε ουσιαστική αποσυμφόρηση και στα νησιά και στην ενδοχώρα. Δίνουμε έμφαση στις απελάσεις, κλείνουμε δομές αντί να δημιουργούμε νέες»

“Oι υπαίτιοι του εμπρησμού στη Μόρια θα βρεθούν αντιμέτωποι με την Ελληνική Δικαιοσύνη, θα εκτίσουν τις ποινές τους και θα απελαθούν” Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης ενημέρωσε τα μέλη της Διαρκούς

Περισσότερα »