Αλέξανδρος Λυμπέρης: Δόθηκε μεγάλη προσοχή στον καταυλισμό των Ρομά με απολύμανση και καθαρισμό του χώρου

Αλέξανδρος Λυμπέρης: Δόθηκε μεγάλη προσοχή στον καταυλισμό των Ρομά με απολύμανση και καθαρισμό του χώρου

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης.

Τα μέτρα κυκλοφορίας των πολιτών λόγω κορωνοϊού βρίσκονται σε ισχύ και η Δυτική Σάμος τ’ ακολουθεί πιστά.

«Είναι ικανοποιητική η ανταπόκριση του κόσμου, τα μέτρα τα έχει δεχθεί ο πολίτης με κατανόηση και υπομονή, η εικόνα που παρουσιάζει η πόλη και τα χωριά μας είναι αποκαρδιωτική, αλλά ελπίζουμε ότι θα πάμε σε καλύτερες μέρες και ότι αυτή η θυσία που γίνεται σήμερα θα πιάσει τόπο».

Με το κλείσιμο των πανεπιστημίων δημιουργήθηκε θέμα και στις εστίες διαμονής φοιτητών με φοιτητές να αρνούνται να επιστρέψουν στον τόπο καταγωγής τους.

«Υπήρξε ένα θέμα και υπήρξε μια αντίδραση στην απόφαση του Υπουργείου η οποία κοινοποιήθηκε μέσω του πανεπιστημίου στους φοιτητές, ήταν γύρω στα 25-26 παιδιά που παρέμεναν στην εστία, δήλωσαν ότι δεν θέλουν να μεταβούν στους τόπους καταγωγής τους και για να μην ταξιδέψουν αλλά και για να μην πάνε σε μέρη που έχουν κρούσματα, έχουν προβλήματα, ενώ εδώ δεν υπάρχει πρόβλημα . Υπήρξε μια αντίδραση, υπήρξε μια παρέμβαση από του Δήμου ούτως ώστε να στηριχτεί το αίτημα των φοιτητών και αυτή την στιγμή παραμένουν κάποιοι φοιτητές στην Εστία , τροφοδοσία υπάρχει, πρόβλημα δεν υπάρχει. Προσφέρθηκε και το ξενοδοχείο «ΜΕΡΟΠΗ», που παραμένει ανοιχτό να τους φιλοξενήσει δωρεάν, υπήρξε ανταπόκριση, αλλά πρόβλημα αυτή την στιγμή δεν υπάρχει».

«Όσον αφορά την καθημερινότητα, εγώ θα πω ότι είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος διότι αντιμετωπίζεται με τον καλύτερο τρόπο, όπως αντιμετωπιζόταν και προ κορωνοϊού. Η αποκομιδή γίνεται, η καθαριότητα στην πόλη είναι σε καθημερινή βάση, αν και με τη μηδενική κίνηση δεν επιβαρύνεται η πόλη, αλλά είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο όσο αφορά την καθημερινότητα και την καθαριότητα.

Εκεί που χωλαίνουμε είναι στη διοίκηση γιατί πολλοί υπάλληλοι δουλεύουν αποκεντρωμένα αλλά υπάρχουν και πάρα πολλές άδειες λόγω της ιδιαιτερότητας, που θα έλεγα ότι αυτά μας δημιουργούν πρόβλημα στη λειτουργία του δήμου. Όμως ο δήμος είναι ανοικτός, ο πολίτης εξυπηρετείται σε αυτά που πρέπει να εξυπηρετηθεί, όσο αφορά το δημοτολόγιο, όσο αφορά το ΚΕΠ, οτιδήποτε χρειαστεί εξυπηρετείται. Παράλληλα, το «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» με τα οικονομικά προβλήματα που δεν έχουν λυθεί, λειτουργεί, οι υποστηρικτικές δομές που έχουμε δημιουργήσει με το προσωπικό που έρχεται από τους παιδικούς σταθμούς και από την καθαριότητα των σχολείων είναι ετοιμοπόλεμοι ό,τι χρειαστεί να εξυπηρετηθεί».    

Το οικονομικό στο Δήμο, είναι ένα τεράστιο πρόβλημα και δεν θα μπορούν ούτε να εισπράξουν γιατί ούτε οι επιχειρήσεις δεν λειτουργούν ώστε να υπάρχουν ανταποδοτικά τέλη.

«Η τοπική αυτοδιοίκηση που είναι στην πρώτη γραμμή και πρέπει να σταθεί δίπλα στον πολίτη, πρέπει να στηριχτεί από την κυβέρνηση. Είναι ένας θεσμός που είναι πιο χρήσιμος αυτή την στιγμή και μάλιστα στην Περιφέρεια. Ο Δήμος υποκαθιστά τα πάντα, είναι αυτό που λέμε τα παράπονα στον δήμαρχο και όλα στον δήμο». Υπάρχει μεγάλη αλληλεγγύη στην κοινωνία και είναι πάρα πολύ ικανοποιητικό, καθώς υπάρχουν άνθρωποι με προβλήματα».  

Στον καταυλισμό Ρομά , που υπάρχει στο Καρλόβασι, δόθηκε μεγάλη προσοχή από τον δήμο με απολύμανση και καθαρισμό του χώρου και πάντα έχουν το μυαλό τους εκεί καθώς υπάρχουν ιδιαίτερες συνθήκες στο χώρο.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι διαδημοτικό και γίνονται ενέργειες και στη Δυτική Σάμο για την κάλυψη αναγκών με όλα τα μέτρα προφύλαξης στην δεδομένη κατάσταση. Το Κ.Υ Καρλοβάσου έχει διοικητικά προβλήματα και ό,τι γίνεται, γίνεται με προσπάθειες των εργαζομένων και πάντα ο δήμος είναι αρωγός με οτιδήποτε μπορεί.  

00Armodios    

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Χριστόδουλος Στεφανάδης: Σαράντα δύο προκατασκευασμένες σχολικές αίθουσες στη Σάμο

Χριστόδουλος Στεφανάδης: Σαράντα δύο προκατασκευασμένες σχολικές αίθουσες στη Σάμο

Την Παρασκευή 08 Ιανουαρίου 2021, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας του Δημοσίου «ΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.» μετά από εισήγηση του Διευθύνοντα Συμβούλου κ. Αθανάσιου Γιάναρη, αποφάσισε

Περισσότερα »
Αγγελική Καζάκου: «Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε κτήρια από τα κλιμάκια, για να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση βρίσκονται μετά από τον καταστροφικό σεισμό της 30ης Οκτωβρίου»

Αγγελική Καζάκου: Τα προβλήματα στις σχολικές μονάδες της Ανατολικής Σάμου μετά τον καταστροφικό σεισμό της 30ης Οκτωβρίου, παραμένουν μεγάλα καθώς βρίσκονται σε διάφορες φάσεις επιδιόρθωσης

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά η Διευθύντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών Σάμου κα Αγγελική Καζάκου. Τα

Περισσότερα »