Αλέξανδρος Λυμπέρης (Δήμαρχος Δυτικής Σάμου): Για το καλό του τόπου πρέπει να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των Δήμων, κεντρικής εξουσίας και Περιφέρειας, διότι είναι ένα νέο ξεκίνημα

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά και μίλησε ο νέος δήμαρχος Δυτικής Σάμου κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης.

Η πλειοψηφία του κ. Λυμπέρη φάνηκε από την αρχή και ως προς τις έδρες, γιατί όπως είπε «είναι πολύ σημαντική η πλειοψηφία, που μπορείς να δουλέψεις χωρίς προβλήματα, δεν θα έχεις εξαρτήσεις, δεν είσαι υποχρεωμένος σε αλισβερίσια και σου δίνει τη δυνατότητα να λειτουργήσεις σωστά. Αυτό βέβαια φαινόταν ότι θα πάει το αποτέλεσμα εκεί, φαινόταν από μέρες, διότι η κίνηση που έγινε από πλευράς μας να δημιουργήσουμε ένα υπερκομματικό ψηφοδέλτιο χωρίς κομματικές εξαρτήσεις και χωρίς ανταλλάγματα, εκτιμήθηκε από την κοινωνία και φαινόταν στα μάτια του κόσμου ότι εκεί θα πάνε τα πράγματα».  

Στον αντίποδα ο Δήμος Ανατολικής Σάμου θα χρειαστεί συνεργασίες, πράγμα για το οποίο ο κ. Λυμπέρης είναι θετικός καθώς όπως τόνισε η λογική αυτή είναι, συνεργασία αλλά όχι κάτω από πιέσεις και ανταλλάγματα.

Ανοίγει μία νέα σελίδα για το Δήμο Δυτικής Σάμου και αυτό που διασφαλίζει ο κ. Λυμπέρης είναι ότι θα δουλέψουν ως ομάδα που είναι πολύ σημαντικό.

«Ξέρουμε τι μας περιμένει, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, σιγά σιγά οργανωνόμαστε, βέβαια μας ανησυχεί τώρα που μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο, ελπίζουμε όμως και η κεντρική εξουσία να σταθεί αρωγός και να δει τούς τους νέους δήμους που έχουν δημιουργηθεί με το σπάσιμο του ‘’ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ’’ να τους δει κάπως διαφορετικά. Αν δεν υπάρξει πολιτική παρέμβαση θα βρεθούν σε δύσκολη θέση».

00AlexandrosLimberis

Για το καλό του τόπου πρέπει να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των Δήμων, κεντρικής εξουσίας και Περιφέρειας, διότι είναι ένα νέο ξεκίνημα. Ως ατυχές θεωρεί το γεγονός της ονομασίας Ανατολικής και Δυτικής Σάμου, πρέπει να υπάρξει συνεργασία για να προστατευτεί το νησί και να εργαστούν όλοι μαζί προς αυτή την κατεύθυνση. Ο κ. Λυμπέρης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους δημότες αλλά και τους συνυποψήφιους που με τον τρόπο τους και το ήθος συνέβαλλαν για πολιτισμένες εκλογές χωρίς εντάσεις και κόντρες.

Πρωτιά για τον συνδυασμό του Αλέκου Λυμπέρη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» με 61,27%, εξασφαλίζοντας 16 έδρες. Στη δεύτερη θέση ο συνδυασμός του Τάσου Καλατζή «ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» με 21,33% εξασφαλίζοντας 6 έδρες. Στην τρίτη θέση ο συνδυασμός του Βασίλη Κοσμά «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» με 17,40% εξασφαλίζοντας στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο 5 έδρες.

Αναλυτικά παρακάτω τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα, καθώς και τα τελικά αποτελέσματα στις δημοτικές ενότητες Καρλοβάσου και Μαραθοκάμπου.

00Ditiki 01

ΔΕ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ

00Ditiki 02

ΔΕ ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟΥ

00Ditiki 03

BlueRoots1

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κορονοϊός: 411 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 1 κρούσμα στη Σάμο

Κορονοϊός: 438 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 1 νέο κρούσμα στην ΠΕ Σάμου

Σήμερα ανακοινώνουμε 438 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 62 συνδέονται με γνωστές συρροές και 42 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός

Περισσότερα »
Ευχαριστήρια Επιστολή της Δνσης του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας προς τον Δήμο Δυτικής Σάμου

Ευχαριστήρια Επιστολή της Δνσης του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας προς τον Δήμο Δυτικής Σάμου

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Δυτικής Σάμου και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Λυμπέρη, τον Αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Διακοσταμάτη και τη Σχολική επιτροπή παιδείας του Δήμου

Περισσότερα »