Αλέξανδρος Λυμπέρης: Δεν μπορείς όλο αυτό το πρόβλημα του μεταναστευτικού να το διαχύσεις σε όλο το νησί και να δημιουργήσεις προβλήματα σε όλη τη Σάμο

Αλέξανδρος Λυμπέρης: Δεν μπορείς όλο αυτό το πρόβλημα του μεταναστευτικού να το διαχύσεις σε όλο το νησί και να δημιουργήσεις προβλήματα σε όλη τη Σάμο

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης.

Ζημιές από την τελευταία βροχή προκλήθηκαν στην περιοχή του Μαραθοκάμπου και ο κ. Λυμπέρης πραγματοποίησε επίσκεψη και έγινε καταγραφή των ζημιών.

«Εκείνο που μας ενδιαφέρει σε πρώτη φάση είναι οι υποδομές που σιγά- σιγά αποκαθίστανται. Ήδη ήρθε το νερό στην Καλλιθέα, με πρόχειρο τρόπο».

Έχουν παραγγελθεί όλα τα απαραίτητα υλικά για την αποκατάσταση των ζημιών, στο επαρχιακό και οδικό δίκτυο γίνονται προσπάθειες μαζί με την Περιφέρεια για την αποκατάσταση ενώ δεν γνωρίζει ο κ. Λυμπέρης κατά πόσος θα μπορέσουν να αποζημιωθούν κάποιοι κάτοικοι που καταστράφηκαν τα αμάξια τους.

Για τις τελευταίες εξελίξεις στο μεταναστευτικό, ο κ. Λυμπέρης αναμένει συνάντηση με τους Δημάρχους και τον κ. Μουτζούρη για να προσδιοριστούν οι θέσεις. Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με τη Μυτιλήνη για να καθοριστεί η περαιτέρω θέση και αυτή είναι η γραμμή που θα ακολουθηθεί.

Σε περίπτωση που ζητηθεί κάποια πρόταση στο θέμα από τον Δήμο Δυτικής Σάμου «Έχει πέσει ο κλήρος στον δήμο Ανατολικής Σάμου, έχει ’’μαγαριστεί’’, έχει μαυρίσει ένας χώρος, έχει υποστεί η πρωτεύουσα ένα πρόβλημα. Αυτό το πρόβλημα δεν λύνεται με το να το μετακινήσουμε και να το μετακυλήσουμε σε όλη τη Σάμο».

Όλοι στηρίζουν το μικρό προαναχωρισιακό κέντρο και δεν δέχονται ούτε σπιθαμή έξω από αυτό το μικρό. «Δεν μπορείς όλο αυτό το πρόβλημα του μεταναστευτικού να το διαχύσεις σε όλο το νησί και να δημιουργήσεις προβλήματα σε όλη την Σάμο. Να μαζευτούν επιτέλους όλες αυτές οι ΜΚΟ που έψαχναν και ψάχνουν παλιά ξενοδοχεία διαθέσιμα για να βάλουν μετανάστες».

Για τη αλλαγή ονόματος στον Δήμο Ανατολική Σάμου, είναι κάθετα αντίθετοι διότι το όνομα Σάμιος ανήκει σε όλους του Σαμιώτες, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λυμπέρης . «Πρέπει να υπάρχει και η δική μας θέση, εμείς δεν ρωτηθήκαμε» και «θα το προσβάλλουμε στις αρμόδιες επιτροπές».

Την Κυριακή 1 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το Καρναβάλι στο Καρλόβασι, βέβαια υπήρξαν αντιδράσεις και ο ίδιος ο κ. Λυμπέρης ήταν αρνητικός λόγω οικονομικών θεμάτων του Δήμου, όμως οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι αντέδρασαν , οπότε με την στήριξη του Εμπορικού Συλλόγου και με μικρή υποστήριξη από τον δήμο θα γίνει κανονικά. Σε λίγες ημέρες θα γίνει ενημέρωση από τον κ. Λυμπέρη για τα οικονομικά του Δήμου Δυτικής Σάμου.              

00VKDMarket

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Lockdown ΙΙ: Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η Απόφαση με την παράταση των περιοριστικών μέτρων έως 7 Δεκεμβρίου 2020. Από την απαγόρευση κυκλοφορίας εξαιρείται η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση με τα μέτρα που ισχύουν από Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021 έως και τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού. Τα έκτακτα μέτρα προστασίας αφορούν το διάστημα

Περισσότερα »
Τι δήλωσε ο προπονητής της ιστιοπλοϊας που καταγγέλλεται ότι βίασε πριν 8 χρόνια μία 11χρονη αθλήτρια

Τι δήλωσε ο προπονητής της ιστιοπλοϊας που καταγγέλλεται ότι βίασε πριν 8 χρόνια μία 11χρονη αθλήτρια

Ο προπονητής της τότε 11χρονης αθλήτριας ιστιοπλοΐας που η Σοφία Μπεκατώρου κατήγγειλε τον βιασμό της, ανέφερε πως είχαν σχέση και μάλιστα ήθελε να την παντρευτεί.

Περισσότερα »