Ακόμα και στις ίδιες διεκδικήσεις πάντα κάτι θα μας χωρίζει

Ακόμα και στις ίδιες διεκδικήσεις πάντα κάτι θα μας χωρίζει

Οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις στο Βόρειο Αιγαίο και συγκεκριμένα η περιφερειακή παράταξη «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ», οι δημοτικές παρατάξεις στο Δήμο Μυτιλήνης «ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ» και «ΕΠΑΝΕΚΙΝΗΣΗ», στο Δήμο Χίου «ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΙΟΥ» και στο Δήμο Ανατ. Σάμου «Η ΣΑΜΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ» συντονίζουν τις δυνάμεις τους και συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της 22ας Ιανουαρίου 2020 που θα γίνουν για το προσφυγικό-μεταναστευτικό στη ΣΑΜΟ-ΧΙΟ-ΛΕΣΒΟ με το δικό τους διεκδικητικό πλαίσιο απέναντι στην κυβερνητική πολιτική της ΝΔ που θυσιάζει τα νησιά μας, απέναντι στα «παιγνίδια που παίζουν» οι αυτοδιοικητικοί άρχοντες των νησιών  με την κυβέρνηση και ενάντια στη ξενοφοβία και την ακροδεξιά ρητορική, που στοχοποιεί την αλληλεγγύη και τους πρόσφυγες.

00AfisaKinitopoiisis

Απαιτούμε τώρα

Άμεση και μαζική αποσυμφόρηση των νησιών με μεταφορά των προσφύγων-μεταναστών στην ηπειρωτική χώρα και ισοκατανομή σε δομές φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Απορρίπτουμε το σχεδιασμό της κυβέρνησης της ΝΔ για hotspot – φυλακές στα νησιά των 5000+ ανθρώπων.

Μόνο μία μικρή δομή σε κάθε νησί για υποδοχή, καταγραφή, ταυτοποίηση με υγειονομική υποστήριξη και μετά προώθηση στην ηπειρωτική Ελλάδα και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να πάνε.

Σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων  που ζουν στα νησιά είτε είναι μόνιμοι κάτοικοι είτε επισκέπτες είτε αιτούντες άσυλο.

00Nefeli01

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ορκίστηκε Δημοτικός Σύμβουλος ο Δημήτρης Έλληνας

Δημήτρης Έλληνας: «Για το θέμα της αντιπολιτεύσεως που ανήκουμε, δεν είναι «ζωηρή», δεν είναι όπως την φανταζόμουνα, δεν είναι να συμφωνούμε σε όλα»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4 φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο τουριστικός πράκτορας και δημοτικός σύμβουλος , κ. Δημήτρης Έλληνας. Μια σειρά γεγονότων συμβαίνουν τον τελευταίο

Περισσότερα »
Κορονοϊός: 209 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. Δείτε που εντοπίστηκαν

Κορονοϊός: 342 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 5 κρούσματα στην ΠΕ Σάμου

Σήμερα ανακοινώνουμε 342 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 24 συνδέονται με γνωστές συρροές και 30 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός

Περισσότερα »
Σε τηλεδιάσκεψη ο Κώστας Μουτζούρης με το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Σε τηλεδιάσκεψη ο Κώστας Μουτζούρης με το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο του Οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο είχε σήμερα 24.09.2020 ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, παρουσία και του Συμβούλου

Περισσότερα »