ΑΚΙΣ: Στο συρτάρι των αχρήστων χρήσιμα εργαλεία της τοπικής αυτοδιοίκησης (Πάγια Προκαταβολή Κοινοτήτων)

Πρόταση ενεργοποίησης της πάγιας προκαταβολής, που δικαιούνται οι κοινότητες, κατέθεσε η ΑΚΙΣ στην πρόσφατη (22-1-2018) συνεδρίαση του ΔΣ.

Κατά τις περιοδείες μας στις κοινότητες του Δήμου Σάμου, διαπιστώσαμε ότι πολλά προβλήματα θα μπορούσαν να είχαν αντιμετωπισθεί άμεσα και αποτελεσματικά από τους προέδρους των κοινοτήτων, με τη χρήση της προβλεπομένης εκ του νόμου (ν. 3852/αρθ.266/παρ.8)  πάγιας προκαταβολής.

Για τη χρήση της πάγιας προκαταβολής έχει εκδοθεί από το 2010 και σχετική ρυθμιστική υπουργική απόφαση (ΑΔΑ: 4ΠΞΚ-Φ), μία απόφαση που δυστυχώς μπήκε στο συρτάρι των αχρήστων, τόσο από τη νυν όσο και από την τέως δημοτική αρχή.

Η ΑΚΙΣ θέλοντας να συνδράμει το έργο των προέδρων των κοινοτήτων και να συμβάλει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, ζήτησε από τον κ. Δήμαρχο να ξεκινήσει τη διαδικασία χορήγησης της πάγιας προκαταβολής, προκειμένου να λύσει τα χέρια των προέδρων των κοινοτήτων προς όφελος των δημοτών.

Αντώνιος Σίμος

Δημοτικός Σύμβουλος

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κορονοϊός: 411 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 1 κρούσμα στη Σάμο

Ραγδαία η εξάπλωση της πανδημίας. Ρεκόρ θετικών κρουσμάτων. 1 κρούσμα στη Σάμο

Σήμερα ανακοινώνουμε 935 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 47 συνδέονται με γνωστές συρροές και 44 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός

Περισσότερα »