ΑΚΙΣ: Στο συρτάρι των αχρήστων χρήσιμα εργαλεία της τοπικής αυτοδιοίκησης (Πάγια Προκαταβολή Κοινοτήτων)

Πρόταση ενεργοποίησης της πάγιας προκαταβολής, που δικαιούνται οι κοινότητες, κατέθεσε η ΑΚΙΣ στην πρόσφατη (22-1-2018) συνεδρίαση του ΔΣ.

Κατά τις περιοδείες μας στις κοινότητες του Δήμου Σάμου, διαπιστώσαμε ότι πολλά προβλήματα θα μπορούσαν να είχαν αντιμετωπισθεί άμεσα και αποτελεσματικά από τους προέδρους των κοινοτήτων, με τη χρήση της προβλεπομένης εκ του νόμου (ν. 3852/αρθ.266/παρ.8)  πάγιας προκαταβολής.

Για τη χρήση της πάγιας προκαταβολής έχει εκδοθεί από το 2010 και σχετική ρυθμιστική υπουργική απόφαση (ΑΔΑ: 4ΠΞΚ-Φ), μία απόφαση που δυστυχώς μπήκε στο συρτάρι των αχρήστων, τόσο από τη νυν όσο και από την τέως δημοτική αρχή.

Η ΑΚΙΣ θέλοντας να συνδράμει το έργο των προέδρων των κοινοτήτων και να συμβάλει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, ζήτησε από τον κ. Δήμαρχο να ξεκινήσει τη διαδικασία χορήγησης της πάγιας προκαταβολής, προκειμένου να λύσει τα χέρια των προέδρων των κοινοτήτων προς όφελος των δημοτών.

Αντώνιος Σίμος

Δημοτικός Σύμβουλος

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Μαρία Κονδύλη – Πανουράκη: Με τον Γενικό Γραμματέα κ. Κυριαζόπουλο εξετάσαμε επί τόπου τα προβλήματα των λιμανιών μας

Μαρία Κονδύλη – Πανουράκη: Με τον Γενικό Γραμματέα κ. Κυριαζόπουλο εξετάσαμε επί τόπου τα προβλήματα των λιμανιών μας

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά η πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου, κα. Μαρία Κονδύλη-Πανουράκη,

Περισσότερα »