ΑΚΙΣ: Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να δυσφημείτε τόσο πολύ το νησί μας;

Στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ καταθέσαμε ερώτηση για την απαράδεκτη εικόνα που παρουσιάζει η πρωτεύουσα της Σάμου, στο ξεκίνημα της νέας τουριστικής περιόδου.

Η Δημοτική Αρχή με τη δικαιολογία της χρηματοδότησης, δημοπράτησης και εκτέλεσης τριών εξαγγελθέντων έργων έχει εγκαταλείψει στην τύχη τους, τα τελευταία χρόνια, τον ηγεμονικό κήπο, το Ξενία και την πλατεία Πυθαγόρα. Ο απαξιωμένος και εγκαταλελειμμένος ηγεμονικός κήπος έχει καταντήσει εικόνα ντροπής και αποστροφής σε κατοίκους και επισκέπτες. Το ερειπωμένο Ξενία, με τον σχισμένο μουσαμά στην πρόσοψή του και η εγκαταλελειμμένη και θεοσκότεινη πλατεία Πυθαγόρα, με τα ξηλωμένα πεζοδρόμια και τα κουφάρια των φοινίκων, δυσφημούν εδώ και χρόνια το νησί μας και προσβάλουν τον πολιτισμό μας.

Αλήθεια, μέχρι να εκτελεστούν τα συγκεκριμένα έργα που έχει προγραμματίσει η Δημοτική Αρχή, πόσο δύσκολο και δαπανηρό θα ήταν να διαθέσει λίγο από τον πολύτιμο χρόνο της για να καλυτερεύσει την εικόνα των παραπάνω χώρων.

Αλήθεια, γιατί θα πρέπει οι φορολογούμενοι δημότες να ανέχονται την αποπνικτική δυσοσμία της παραλιακής, εξαιτίας ενός ημιτελούς σε λειτουργία βιολογικού, τους γεμάτους με επικίνδυνες λακκούβες και κατεστραμμένα πεζοδρόμια δρόμους, την πλημμελή καθαριότητα και τόσα και τόσα άλλα που επιδρούν αρνητικά στην ποιότητα της ζωής τους.

Και εν κατακλείδι γιατί θα πρέπει την απραξία, την αδιαφορία και την ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής να την πληρώνουμε όλοι εμείς, κάτοικοι και επαγγελματίες.

Άραγε γνωρίζει η Δημοτική Αρχή ότι όταν υποβαθμίζεται η πρωτεύουσα ενός νησιού δυσφημίζεται και ολόκληρο το νησί.

Αντώνιος Σίμος

Δημοτικός Σύμβουλος

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Αύξηση απορροφητικότητας κονδυλίων ΕΣΠΑ -  Άνοδος στην 7η από τις τελευταίες θέσεις η Π.Β.Α μέσα σε ένα χρόνο

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων λόγω COVID-19. 125,5€ ανά κάτοικο

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Π.Β.Α.) έχει προκηρύξει την δράση ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ COVID-19 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ με

Περισσότερα »
Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Λογικό φαβορί η Γρανάδα

Αν υπάρχει ένα αρνητικό στο ποντάρισμα της Γρανάδα στο Europa League, είναι το έλλειμμα ευρωπαϊκής εμπειρίας. Ο μόνος δισταγμός για ισχυρό ποντάρισμα στους Ισπανούς είναι

Περισσότερα »