ΑΚΙΣ: Παρανομεί ο Δήμαρχος που δεν δίνει οφειλόμενες απαντήσεις και εάν ναι γιατί δεν του επιβάλλονται οι εκ του νόμου προβλεπόμενες κυρώσεις;

Έγγραφο απέστειλε ο Δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Αδέσμευτης Κίνησης Πολιτών Σάμου κ. Αντώνης Σίμος στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου σχετικά με 9 ερωτήσεις που κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο από 28 Ιουνίου 2016 και 06 Σεπτεμβρίου 2016 και μέχρι σήμερα δεν έχουν απαντηθεί. Ο κ. Αντώνης Σίμος παρότι ζήτησε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Σάμου και παρά ότι υπάρχει επίσης εισαγγελική εντολή από 08 Φεβρουαρίου 2017, εντούτοις τα συγκεκριμένα ερωτήματα δεν έχουν απαντηθεί ακόμα. Αναλυτικά το έγγραφο:

ΘΕΜΑ: Οφειλόμενες Απαντήσεις

ΣΧΕΤ:    α. N. 3852/2010. Άρθρο 69

            β. Η από 28-6-2016 αίτηση της ΑΚΙΣ (αρ. πρωτ Δήμου 13868)

            γ. Η από 6-9-2016 αίτηση της ΑΚΙΣ (αρ. πρωτ Δήμου 23330)

Σας γνωρίζουμε ότι η παράταξή μας κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο εννέα (9) ερωτήματα που αφορούσαν στη διαχείριση της ύδρευσης και πέντε (5) που αφορούσαν στη διαχείριση των απορριμμάτων, με τα (β) και (γ) σχετικά αντίστοιχα. Επειδή παρά τις συνεχόμενες οχλήσεις μας δεν λάβαμε τις οφειλόμενες απαντήσεις, ζητήσαμε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Σάμου, η οποία στις 8 Φεβρουαρίου 2017 απέστειλε με αριθμό πρωτοκόλλου 115 σχετική εισαγγελική εντολή στο Δήμο Σάμου.

Μέχρι σήμερα και παρά την εισαγγελική εντολή, τα εν λόγω ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα γι’ αυτό ζητάμε από την υπηρεσία σας να μας ενημερώσει για τα κάτωθι:

α. Εάν βρίσκεται σε ισχύ ή όχι το άρθρο 69 του νόμου 3852/2010, το οποίο καθορίζει ότι ο δήμαρχος οφείλει να απαντά στους δημοτικούς συμβούλους μέσα σε διάστημα 30 ημερών.

β. Εάν ο Δήμαρχος Σάμου παρανομεί καταπατώντας τη συγκεκριμένη διάταξη του νόμου ή όχι και εάν ναι, γιατί δεν του επιβάλλονται οι εκ του νόμου προβλεπόμενες κυρώσεις.

Αντώνιος Σίμος

Δημοτικός Σύμβουλος

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου. Η ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζουν μια

Περισσότερα »