ΑΚΙΣ: Ξεχνάμε τους αγωνιστές της ζωής

Υπάρχουν συνάνθρωποί μας που χρειάζονται την ανάγκη μας για να κερδίσουν τη ζωή και να καταφέρουν να ζουν με αξιοπρέπεια και αυτονομία. Δυστυχώς όμως η πλειοψηφία της κοινωνίας τους ξεχνά, η πολιτεία μένει σε υποσχέσεις και η τοπική αυτοδιοίκηση κωφεύει στα δίκαια αιτήματά τους. Οι αγωνιστές της ζωής, δεν ζητούν πολλά, σεβασμό και «προσβασιμότητα» ζητούν, ένα πάγιο αίτημα ζωής και αξιοπρέπειας, που δυστυχώς παραμένει για χρόνια πεταμένο στα συρτάρια των υπευθύνων.

Η ΑΚΙΣ, στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ, υπέβαλε ερώτηση σχετική με δύο χρόνια αιτήματα του Πανσαμιακού Σωματείου ΑμεΑ, που αφορούν στον καθορισμό θέσεων πάρκινγκ και στην τοποθέτηση μηχανισμών πρόσβασης στη θάλασσα. Δυστυχώς στο πρώτο θέμα, που αφορά τις θέσεις πάρκινγκ στην παραλιακή λεωφόρο της Σάμου και του Πυθαγορείου, οι υπεύθυνοι βρίσκονται ακόμη στο στάδιο των συζητήσεων και διαβουλεύσεων, ενώ για το δεύτερο θέμα που αφορά τους μηχανισμούς πρόσβασης στη θάλασσα (SeaTracks), μας απήντησαν ότι εγκρίθηκε σχετική χρηματοδότηση ύψους 329.000 ευρώ και θα τοποθετηθούν επιτέλους 4 seatracks σε αντίστοιχες παραλίες του νησιού μας.

Ευελπιστούμε τα ελάχιστα και δίκαια αιτήματα των ΑμεΑ, που χαρακτηρίζουν το επίπεδο πολιτισμού μιας κοινωνίας, να ικανοποιηθούν και να γίνουν πράξη στο νησί μας, όπως έχουν γίνει πράξη εδώ και πολλά χρόνια σε άλλες τοπικές κοινωνίες.

Αντώνιος Σίμος

Δημοτικός Σύμβουλος

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κορονοϊός: 411 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 1 κρούσμα στη Σάμο

Κορονοϊός: 438 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 1 νέο κρούσμα στην ΠΕ Σάμου

Σήμερα ανακοινώνουμε 438 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 62 συνδέονται με γνωστές συρροές και 42 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός

Περισσότερα »
Ευχαριστήρια Επιστολή της Δνσης του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας προς τον Δήμο Δυτικής Σάμου

Ευχαριστήρια Επιστολή της Δνσης του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας προς τον Δήμο Δυτικής Σάμου

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Δυτικής Σάμου και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Λυμπέρη, τον Αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Διακοσταμάτη και τη Σχολική επιτροπή παιδείας του Δήμου

Περισσότερα »