ΑΚΙΣ: Δώστε λύση στο μεταναστευτικό με τοπικό δημοψήφισμα

Την πάγια θέση της ΑΚΙΣ, για την απομάκρυνση από το ακριτικό νησί μας του κέντρου «εγκλωβισμού» των παράνομα εισερχομένων μεταναστών, κατέθεσα για άλλη μια φορά στην ευρεία σύσκεψη για το μεταναστευτικό, που πραγματοποιήθηκε στις 5-10-2017 στο δημαρχιακό μέγαρο Σάμου.

Κανείς από εμάς, σε όποιον κομματικό χώρο και εάν ανήκει, δεν έχει το δικαίωμα να παραβλέπει ότι, εκτός των σοβαρών οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων που επιφέρει το μεταναστευτικό στη μικρή ακριτική μας κοινωνία, λόγοι εθνικού συμφέροντος επιβάλλουν την μετακίνηση των μουσουλμάνων από την παραμεθόριο γραμμή, δηλαδή την αμυντική γραμμή αναχαίτισης του εξ’ ανατολών κινδύνου. Δεν κατέθεσα δηλαδή τίποτε διαφορετικό από αυτό που ισχύει εδώ και χρόνια στην ακριτική Θράκη, όπου οι μουσουλμάνοι κατοικούν στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης και όχι στον παραμεθόριο νομό του Έβρου.

Όσο αφορά δε στην εξεύρεση της πολυπόθητης λύσης, που αναζητούσαν επιμόνως όλοι οι παρευρισκόμενοι στην σύσκεψη, κατέθεσα πρόταση διενέργειας τοπικού δημοψηφίσματος, μία πρόταση που είχαμε καταθέσει ως παράταξη εδώ και καιρό στο ΔΣ. Μία πρόταση που εφόσον υλοποιηθεί θα αποτελέσει ένα δυνατό χαρτί στα χέρια των τριών αιρετών αρχόντων του νησιού μας: Βουλευτή, Αντιπεριφερειάρχη και Δημάρχου, προκειμένου να μπορέσουν να πειθαναγκάσουν την Κυβέρνηση να μετακινήσει τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς, από τον ευαίσθητο χώρο του Αιγαίου.

Σάμος, 6 Οκτωβρίου 2017

Αντώνης Σίμος

Δημοτικός Σύμβουλος Σάμου

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γιώργος Ελευθερόγλου: «Θέλω το νησί μου, θέλω τη ζωή μου»

Δημοσιεύθηκε η Κ.Υ.Α των Υπουργών Οικονομικών και Μετανάστευσης και Ασύλου, για τις αποζημιώσεις από ζημιές από τους διαμένοντες στις μονάδες φιλοξενίας

Δημοσιεύθηκε η με αριθ. 15785/23-12-2020 (ΦΕΚ Β΄5722) Κ.Υ.Α. των Υπουργών Οικονομικών και Μετανάστευσης και Ασύλου, με την οποία χρηματοδοτείται, μεταξύ άλλων, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου,

Περισσότερα »