Αγώνες δρόμου «Μιλτιάδης Χούμας 2017»

Διεξήχθησαν την Κυριακή 30/7/2017 με εκκίνηση και τερματισμό τη νέα  πλατεία Χώρας οι αγώνες δρόμου με την επωνυμία «Μιλτιάδης Χούμας 2017» που φέτος ήταν αφιερωμένοι και στην μνήμη του αγωνιστή της αντίστασης Ζήσιμου Καραχριστοδούλου εκ Χώρας.

00Houmas01

Η όλη διοργάνωση έγινε με ευθύνη της οικογένειας Χούμα, σε συνεργασία με τον Δήμο και την Δημoτική Κοινότητα Χώρας. Το πρόγραμμα περιελάμβανε παιδικό αγώνα δρόμου 1000 μέτρων και αγώνα 6000 μέτρων για τους μεγάλους.

Η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική και η οργάνωση καλή. Η εκκίνηση και για τους δύο αγώνες δόθηκε από το σημείο της πλατείας και οι μεν μικροί δρομείς έτρεξαν ως λίγο πάνω από το γεφύρι της Χώρας με επιστροφή, ενώ οι μεγάλοι δρομείς ως το Παλαιοντολογικό Μουσείο Μυτιληνιών και επιστροφή.

00Houmas02

Πρώτος – για την ιστορία στον μικρό αγώνα ο Άγγελος Αγγελόπουλος, γιός του Δημάρχου Σάμου και στον μεγάλο ο Δημήτρης Γάζος, στρατιωτικός, μαραθωνοδρόμος. Σε όλους τους αθλητές απονεμήθηκαν μετάλλια συμμετοχής, ενώ οι πάπυροι θα εκτυπωθούν με το όνομα κάθε αθλητή και θα απονεμηθούν την Τετάρτη 2 Αυγούστου στον ίδιο χώρο, όπου θα δοθεί και μουσική συναυλία με τον γνωστό από παλιά τραγουδιστή Τάκη Κωνσταντακόπουλο και δύο μουσικούς από τη Χώρα.

00Houmas04

Στους δρομείς και ο γιός του καπετάν-Μιλτιάδη Χούμα, Γιάννης, παρούσα στην πλατεία και η χήρα του καπετάνιου. Η οικογένεια Χούμα, μετά την περσινή τοποθέτηση προτομής του Κάπτεν-Μίλτου στη νέα κεντρική πλατεία της γενέτειράς του, καθιέρωσε και τους αγώνες δρόμους στην μνήμη του, που πλέον έχουν γίνει θεσμός, προς το τέλος Ιουλίου.

00Houmas05

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου. Η ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζουν μια

Περισσότερα »