Αγνή Καλογερή και Νίκος Μάρκου στο ψηφοδέλτιο του Νίκου Κατρακάζου υποψήφιου Δημάρχου Ανατολικής Σάμου

Δήλωση Νίκου Κατρακάζου

Καλωσορίζουμε την Αγνή  Καλογερή και την απόφασή της  να αποδεχτεί τη πρόταση συνεργασίας και συμπόρευσης με τη προσπάθεια μας για το μέλλον του τόπου μας.  Καλωσορίζουμε μια συμπολίτη με σημαντική πορεία στα κοινά του τόπου μας. Είμαστε σίγουροι ότι ο κοινός αγώνας δυναμώνει. Μια δυνατή ομάδα που αγκαλιάζει όλο και μεγαλύτερο  κομμάτι της κοινωνίας μας, αποτελεί εγγύηση για τα δύσκολα που έρχονται…

ΑΓΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΗ

Φίλες και Φίλοι

Ζούμε σ’ έναν όμορφο τόπο  που καθημερινά μαραζώνει και μαζί του μαραζώνουν τα όνειρα, οι ελπίδες και ολόκληρη η ζωή μας. Νιώθουμε όλοι πια ότι οι μέχρι τώρα προσπάθειες λύσης, που διαμορφώθηκαν σε κλειστά γραφεία ερήμην των πολιτών, αποδείχτηκαν αναποτελεσματικές και μαζί με τη δική μας αδράνεια και ανοχή όξυναν τα προβλήματα και γιγάντωσαν τον φόβο, τη φτώχεια και την ανασφάλεια. Μπροστά σε αυτή την  πραγματικότητα όλοι όσοι εκτεθήκαμε στην πολιτική κριτική και στην ψήφο σας δεν μπορούμε και δεν πρέπει  να μείνουμε απαθείς. Προσωπικά αισθάνομαι ότι η χειρότερη στάση σήμερα είναι αυτή της σιωπής και της αποστράτευσης. Γι’ αυτό αποφάσισα, αποδεχόμενη την πρόσκληση αλλά και την ευθύνη, στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές να συνεργαστώ με την παράταξη ‘‘Ολοι μαζί για την Σάμο’’  με υποψήφιο Δήμαρχο τον Νίκο Κατρακάζο, με βάση την κοινή μας δέσμευση για δράση.

Δράση πάνω στα σοβαρά προβλήματα που διαμορφώνουν την καθημερινότητά μας όπως η υπανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, το μεταναστευτικό, η φθίνουσα πορεία της ντόπιας αγοράς, η οργάνωση της πολιτικής προστασίας κ.α. Δράση μακριά από στείρες κομματικές ντιρεκτίβες και εύκολους αποκλεισμούς και χαρακτηρισμούς.Επειδή πάντα πίστευα ότι οι λύσεις που απαιτούνται δεν μπορεί να είναι υπόθεση του ενός ‘’σοφού’’ αλλά προϊόν σύνθεσης των πολλών διαφορετικών ανθρώπων  που ενώνουν τις δυνάμεις τους στο κοινό όραμα, σας καλώ να αγωνιστούμε μαζί για να ανατρέψουμε αυτό το ζοφερό κλίμα. Να δώσουμε ξανά ελπίδα και χαμόγελο σε μας, στα παιδιά μας αλλά και στον τόπο που αγαπάμε.

Πρέπει να γίνουμε εμείς αυτό που περιμένουμε.

00Markou

Δήλωση Νίκου Κατρακάζου

Καλωσορίζουμε το Νίκο  Μάρκου και την απόφασή του να αποδεχτεί τη πρόταση συνεργασίας και συμπόρευσης με τη προσπάθεια μας για το μέλλον του τόπου μας. Καλωσορίζουμε έναν συμπολίτη μας με μακρά αυτοδιοίκητή πορεία, ένα ενεργό πολίτη με μετρήσιμη προσφορά που η εμπειρία του θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα σταθερότητας στα δύσκολα που έρχονται…  

Νίκος Μάρκου

Πρώην Δήμαρχος Πυθαγορείου

& Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Β. Αιγαίου

Προς: Νίκο Κατρακάζο

Αντιπεριφερειάρχη Σάμου & Υποψήφιο Δήμαρχο

Αγαπητέ Νίκο,

Αξιολογώ θετικά την πρότασή σου για συνεργασία στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, όπως θετικά κρίνω το πέρασμά σου από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου. Εκτιμώ την προσπάθειά σου για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου συνδυασμού, προϋπόθεση βεβαίως μιας ανεξάρτητης τοπικής αυτοδιοίκησης αύριο.

Γνωρίζουμε καλά όλοι ότι οι καιροί του χθες και του σήμερα ήταν και είναι δύσκολοι τόσο για την πατρίδα μας όσο και για το νησί μας. Αντίξοες συνθήκες εξαιτίας της οικονομικής και μνημονιακής κρίσης, που για τα νησιά χειροτερεύουν περισσότερο από την ισοπέδωση της νησιωτικότητας.

Ζούμε στη Σάμο τη μεταναστευτική κρίση- λαίλαπα, προϊόν μεγάλων οικονομικών συμφερόντων αλλά και της κυβερνητικής πολιτικής, γύρω από την οποία στήθηκε ένας συκοφαντικός και διχαστικός λόγος εναντίον όσων διαμαρτύρονται, εναντίον της κοινωνίας μας.

Οι διοικητικοί ακροβατισμοί, οι λεγόμενες « μεταρρυθμίσεις» ( ένα νησί όσο και μεγάλο, ένας δήμος) μαζί με τις θεσμικές αδυναμίες στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση δημιούργησαν μια σαφώς αναποτελεσματική αυτοδιοίκηση. Τώρα με την ίδια προχειρότητα και για ψηφοθηρικούς λόγους «σπάνε» τον Δήμο σε Ανατολική και Δυτική Σάμο. Μας στερούν ακόμα και τα ιστορικά ονόματα των πόλεων μας. Είναι εύλογο ότι για να ορθοποδήσουν διοικητικά οι δύο δήμοι στο νησί μας θα χαθεί κάμποσος χρόνος. Όμως καλύτερα 2 δήμοι παρά ένας.

Οι τοπικές μας κοινωνίες έχουν σημαδευτεί από κόπωση, οι ελπίδες μαράθηκαν, όπως ξέφτισαν και τα ψέματα. Οι νέοι μας, το ζωντανό αυτό κεφάλαιο, παίρνει την άγουσα προς άλλες χώρες… και μεις φτωχαίνουμε. Και δεν μας φτάνουν όλα αυτά, έχουμε ακόμα οι νησιώτες τον καθημερινό ανηλεή ψυχολογικό πόλεμο από την απρόβλεπτη γειτονική χώρα.

Είναι λοιπόν αγαπητέ Νίκο, πράγματι δύσκολοι οι καιροί και οι ευθύνες όσων ασχολούνται με τα κοινά πολύ πιο μεγάλες. Απαιτείται ανόρθωση στο νησί μας. Χρειαζόμαστε νέο όραμα, εμψυχωτικό για την κοινωνία μας. Δύναμη είμαστε μόνο εμείς οι ίδιοι, για εμάς όλους.

Είναι πολυτέλεια σήμερα οι στείρες κομματικές αντιπαραθέσεις. Η ενότητά μας μόνο προασπίζει το αύριο.

Είμαι άτομο κατεξοχήν αυτοδιοικητικό. Μετρώ 16 χρόνια ως Δήμαρχος Πυθαγορείου άλλα 4 ως θεματικός Αντιπεριφερειάρχης και άλλα 11 ως εργαζόμενος στην αυτοδιοίκηση από θέσεις ευθύνης πριν και μετά την δημαρχιακή μου θητεία. Αφιέρωσα δηλαδή αρκετά χρόνια για μια καλύτερη Σάμο, μια ισχυρή αυτοδιοίκηση.

Πράγματι πικραίνομαι όταν βλέπω την επικίνδυνη καμπή σήμερα. Πιστεύω ότι ο καθένας, η καθεμία πρέπει να συνεισφέρουμε το λιθαράκι της εμπειρίας, της γνώσης, της θέλησης. Να συνθέσουμε και να ενώσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις για το κοινό καλό που λέγεται Σάμος. Χωρίς σκοπιμότητες και εξυπηρετήσεις πρόσκαιρων συντεχνιακών συμφερόντων. Με τεκμηριωμένες, ιεραρχημένες προτάσεις ισομερούς ανάπτυξης όλων των οικισμών του Δήμου. Με ουσιαστικές παρεμβάσεις στον πρωτογενή τομέα και στην ανάπτυξη του τουρισμού, στον πολιτισμό και στο περιβάλλον, στην εκπαίδευση, στην άθληση, στην υγεία, στην επικοινωνία.

Χρειάζεται λόγος κοινωνικός, δημοκρατικός, πατριωτικός!!!

Ευελπιστώ ότι οι σκέψεις μου αυτές – περιληπτικά δοσμένες- αποτελούν «μαγιά» προγραμματικών δεσμεύσεων ώστε να έχω και εγώ τη χαρά να συμμετέχω στον υπό κατάρτιση δημοτικό συνδυασμό σου και να συμβάλλω στην ανόρθωση του νησιού μας.

Με εκτίμηση

Νίκος Μάρκου

dreams3

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ο Αρχιπύραρχος Παναγιώτης Κοτρίδης νέος Περιφερειακός Διοικητής Ν. Αιγαίου της Πυροσβεστικής. Αποστρατεύθηκε ο Πύραρχος Απόστολος Νταχμίρης

Ο Αρχιπύραρχος Παναγιώτης Κοτρίδης νέος Περιφερειακός Διοικητής Ν. Αιγαίου της Πυροσβεστικής. Αποστρατεύθηκε ο Πύραρχος Απόστολος Νταχμίρης

Νέος Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νοτίου Αιγαίου αναλαμβάνει Αρχιπύραχος Παναγιώτης Κοτρίδης, μετά την αποχώρηση του Αρχιπύραχου Βασίλη Κοκμοτού. Ο κ. Κοτρίδης προήχθη πρόσφατα στο βαθμό

Περισσότερα »
Η «Ονειρούπολη» Δράμας γέμισε τα βαγόνια της με ευχές και παιχνίδια και τα έστειλε στα παιδιά του Δήμου Δυτ. Σάμου

Η «Ονειρούπολη» Δράμας γέμισε τα βαγόνια της με ευχές και παιχνίδια και τα έστειλε στα παιδιά του Δήμου Δυτ. Σάμου

Η «Ονειρούπολη» Δράμας γέμισε τα βαγόνια της με συναισθήματα, συγκινητικές ευχές και πολλά παιχνίδια και στέλνοντάς τα με το τρένο της αγάπης, κατάφερε να ενθουσιάσει

Περισσότερα »