«Άγιο» είχε 17χρονος που γλύτωσε «στο παρά πέντε», από επιθέσεις αδέσποτων σκύλων

«Άγιο» είχε 17χρονος που γλύτωσε «στο παρά πέντε», από επιθέσεις αδέσποτων σκύλων

Στο πρωϊνό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά η κα Φωτεινή (το επίθετο στη διάθεση του ραδιοφωνικού σταθμού), κάτοικος της πόλης της Σάμου.

Μάστιγα τείνει να γίνει το θέμα των αδέσποτων στις γειτονιές της πόλης, καθώς πολλοί ιδιοκτήτες τετράποδων τα αφήνουν ελεύθερα ή όταν γεννιούνται τα παρατάνε μέσα σε κούτες, καθώς είτε δεν τα θέλουν άλλο, είτε δεν μπορούν να τα φροντίσουν. Το αποτέλεσμα είναι, παρόλο τις φιλότιμες προσπάθειες της Φιλοζωϊκού Σωματείου Σάμου, αλλά και του Δήμου, ώστε να συγκεντρωθούν στο καταφύγιο, πολλά αδέσποτα μαζεύονται σε αγέλες και πολύ συχνά να επιτίθενται σε περαστικούς.

Πρόσφατα συνέβη ένα περιστατικό που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός παιδιού στην περιοχή ΚΑΛΑΜΙ. Ο γιος της κας Φωτεινής βρέθηκε αντιμέτωπος με 4 αδέσποτα σκυλιά που γρήγορα έδειξαν τις άγριες προθέσεις τους.

«Προσπάθησε να τα ηρεμήσει, καθώς είναι εξοικειωμένος, έχουμε και εμείς σκυλί στο σπίτι μας. Δυστυχώς όμως αυτά δεν ηρεμούσαν, άρχισε ο γιός μου να κάνει βήματα προς τα πίσω, κάποια στιγμή άρχισαν να γίνονται ακόμα πιο άγρια, να τον κυνηγάνε, τον περικύκλωσαν και τα 4, ώσπου στο τέλος τον έριξαν κάτω, άρχισαν να τον δαγκώνουν. Το παιδί άρχισε να φωνάζει βοήθεια και για καλή του τύχη κάποιος περίοικος τον άκουσε και πήγε και τον έσωσε κυριολεκτικά εκείνη την στιγμή, απομάκρυνε τα σκυλιά από κοντά του.

Με πήρε αμέσως τηλέφωνο ότι τον πηγαίνει στο νοσοκομείο. Ο γιατρός που περιποιήθηκε τα τραύματα του και του έκανε και τα ράμματα σε πάρα πολλές περιοχές του σώματός του, μου είπε ότι αν δεν υπήρχε ο κύριος που τον έσωσε, το παιδί μπορεί και να μην ζούσε».

Το παιδί έμεινε ένα βράδυ στο νοσοκομείο για παρακολούθηση και όπως πληροφορήθηκε η κα Φωτεινή στο νοσοκομείο, γίνονται συχνά τέτοια περιστατικά. Το παιδί έχει πολλαπλές αμυχές από την επίθεση και αναρρώνει. Από το μέρος της οικογένειας κατατέθηκε μήνυση κατά παντός υπευθύνου καθώς όπως παρατηρήθηκε το ένα σκυλί φορούσε κολάρο και ήταν δεσποζόμενο ενώ τα υπόλοιπα αδέσποτα.      

00Dodekanisossamostoday760x140  

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Ανακοίνωση – πρόσκληση για διορθωτική ή αρχική δήλωση τετραγωνικών μέτρων ακινήτων

Νέες ώρες και ημέρες για το Τμήμα Δημοτικής Κατάστασης και Ληξιαρχείου

Σύμφωνα με την υπ΄αριθ. 142/03-08-2020 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ανατολικής Σάμου, ανακοινώνεται ότι για το Τμήμα Δημοτικής Κατάστασης και Ληξιαρχείου, καθιερώνεται η ημέρα Παρασκευή

Περισσότερα »