Αγανακτισμένοι πολίτες ζητούν το άνοιγμα της περιφερειακής οδού πόλεως Σάμου

Αγανακτισμένοι πολίτες ζητούν το άνοιγμα της περιφερειακής οδού πόλεως Σάμου

Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, περίπου δύο εβδομάδες πριν το Πάσχα και λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της κυκλοφορίας ένεκα του κορωνοϊού, αποφασίστηκε το κλείσιμο της περιφερειακής οδού πόλεως Σάμου από την περιοχή «Βαρελά» μέχρι και τον κόμβο που οδηγεί στις Εργατικές κατοικίες και στο στάδιο Σάμου.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην χρησιμοποιείται το συγκεκριμένο κομμάτι της περιφερειακής οδού και αν κάποιος που μένει στην περιοχή «Καλάμι» και ήθελε να μεταβεί στην Ψιλή Άμμο ή στο Παλαιόκαστρο, έπρεπε να εισέλθει στο κέντρο της πόλης και να κάνει το γύρο αυτής. Που σημαίνει χάσιμο χρόνου και κατανάλωση περισσότερου καυσίμου, τόσο κατά τη μετάβαση, όσο και στην επιστροφή.

Το ίδιο συμβαίνει ακριβώς και για τους κατοίκους της «Βλαμαρής» όπου και αυτοί είναι αναγκασμένοι να κάνουν περισσότερα χιλιόμετρα για να μεταβούν στο κέντρο της πόλης.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας είχε ανακοινωθεί με δελτίο τύπου από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Σάμου και είχε ισχύ από 21 Μαρτίου έως και 21 Απριλίου 2020. (Μπορείτε να τη διαβάσετε παρακάτω με μπλέ γραμματοσειρά).

Πριν από 9 μέρες περίπου ήρθε να προστεθεί και η φωτιά στο ΚΥΤ Σάμου, όπου αναγκάστηκαν πολλοί άνθρωποι να φύγουν μέσα και έξω απ’ αυτό (εφόσον οι σκηνές και οι οικίσκοι τους καταστράφηκαν) και να κατασκηνώσουν στο υπαίθριο γήπεδο που βρίσκεται απέναντι από το ΚΥΤ. Εκτός όμως από το συγκεκριμένο σημείο, κατασκήνωσαν και στη μία πλευρά του περιφερειακού δρόμου, κάνοντας κατάληψη του οδοστρώματος, όπως επίσης και στις δύο πλευρές του δρόμου του νεκροταφείου.

00Dromos03

Να υπενθυμίσουμε δε ότι με πρόχειρους υπολογισμούς όσοι διαμένουν εκτός ΚΥΤ, είναι τουλάχιστον διπλάσιοι από αυτούς που καταστράφηκαν οι οικίσκοι, οι σκηνές και τα παραπήγματά τους. Περίπου 400, ενώ η εκτίμηση είναι στο μέγιστο τα 200 άτομα για όσους καταστράφηκαν οι σκηνές τους και οι οικίσκοι.

Μέχρι και σήμερα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας σε συγκεκριμένο τμήμα της περιφερειακής οδού και άγνωστο είναι πότε θα αρθεί η απαγόρευση και θα ομαλοποιηθεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

Σήμερα Τετάρτη (06/05) και στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο κ. Νίκος Κοπανάς, επιχειρηματίας στην εστίαση.

00Dromos04

Πολλά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από το κλείσιμο του δρόμου στην περιφερειακή οδό της πόλης της Σάμου, όπως και πολλά τα περιστατικά κλοπής σε οικείες που βρίσκονται λίγο πιο έξω από τον αστικό ιστό.

«Στο Καλάμι είμαστε αποκλεισμένοι, προς το Νησί ο δρόμος έχει πέσει, μάλλον θα το φτιάξει η επόμενη κυβέρνηση. Τα σκουπίδια κάτω στον πλάτανο είναι βουνά. Αστυνόμευση δεν υπάρχει, το καλοκαίρι μου πήραν από το σπίτι μου έναν καταψύκτη και 4 χαλιά. Πάνε στο σπίτι και ανεβαίνουν και ψάχνουν τα πάντα.

Για το μαγαζί, είχα αποκλειστεί αρκετό καιρό τώρα, γιατί πρέπει να πάμε 4 άτομα και πρέπει να πάρουμε 2 αυτοκίνητα. Και δεν φτάνει μόνο αυτό, για να πάμε στην Ψιλή Άμμο πρέπει να πάμε από το Μαλαγάρι. Αυτή η δουλειά που θα φτάσει, κάνουμε κάθε μέρα τόσα χιλιόμετρα, παραπάνω από το κανονικό και δεν ξέρω που θα βγούμε. Δηλαδή καταστραφήκαμε με το μεταναστευτικό, έχουμε τον Covid-19 , οι κυβερνήσεις δεν ξέρω τι κάνουνε.

Ο Δήμαρχος, οι υπόλοιποι μας λένε διάφορα, ότι θα πάρουν τους μετανάστες, δεν βλέπω τίποτα. Πάμε από το κακό στο χειρότερο, κινδυνεύουμε να φύγουμε από το νησί μας. Όσο πάμε και κλεινόμαστε στα σπίτια μας , οικονομικά βουτάμε όλοι μας. Είχαμε έναν περιφερειακό και αυτός δεν υπάρχει».

00Dromos02

Ο κ. Κοπανάς αναρωτιέται πότε θα ανοίξει ο Περιφερειακός που βρίσκεται υπό «κατάληψη» μπροστά από το ΚΥΤ Σάμου, ένα κομμάτι δρόμου που ταλαιπωρεί πολλούς κατοίκους, ειδικά τους κατοίκους της Βλαμαρής, ένα ερώτημα που το θέτουν καθημερινά οι κάτοικοι της Σάμου και των γύρω περιοχών, που όμως μένει χωρίς απάντηση από τους αρμόδιους.

Για το συγκεκριμένο θέμα, σήμερα απέστειλε επιστολή και ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κώστας Μουτζούρης στον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη. Η επιστολή έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Πρo εβδομάδας στο Κ.Υ.Τ Σάμου σημειώθηκε για μια ακόμη φορά πυρκαγιά, η οποία κατέστρεψε μεγάλο μέρους του καταυλισμού. 500 περίπου μετανάστες, οικογένειες και παιδιά, έχασαν το κατάλυμά τους, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένας νέος πρόχειρος αυθαίρετος καταυλισμός τους σε οικόπεδο προ του νεκροταφείου του Αγίου Χαραλάμπους. Πολλές σκηνές βρίσκονται εντός του περιφερειακού δρόμου της πόλεως και δημιουργούν κυκλοφοριακά προβλήματα.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή σας στη Σάμο και στην συνάντησή σας με τον Δήμαρχο κ. Στάντζο και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Πανουράκη αναφερθήκατε στην επιτυχή φύλαξη των συνόρων, κατά τον μήνα Απρίλιο 2020, την οποία όλοι αναγνωρίζουμε, με την ελπίδα ότι η κατάσταση αυτή θα εδραιωθεί στα σύνορα των νήσων μας. Επιπλέον κατά την επίσκεψή σας αναφερθήκατε και στο σχέδιο της αποσυμφορήσεως των νήσων, που σταδιακά επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε και φυσικά είναι μεγάλη ανάγκη να το πράξετε.

00Dromos05

Η πρόσφατη πυρκαγιά αποτελεί μια πρόσθετη αφορμή για να ξεκινήσει μια ουσιαστική αποσυμφόρηση της Σάμου. Οι 500 αυτοί άνθρωποι, στοιβαγμένοι εν μέσω πανδημίας στον αστικό ιστό της πόλεως του Βαθέος, αποτελούν μια υγειονομική βόμβα για τους κατοίκους.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ εδώ και μια εβδομάδα δέχομαι τηλεφωνήματα και μηνύματα από αγανακτισμένους πολίτες, των οποίων έχουν καταπατηθεί και καταστραφεί οι περιουσίες τους.

Κύριε Υπουργέ, με την παρούσα επιστολή, αφού πέρασαν αρκετές ημέρες χωρίς να έχει δοθεί κάποια ουσιαστική επίλυση στο πρόβλημα της Σάμου, θα σας παρακαλούσα να απομακρυνθούν άμεσα οι άνθρωποι αυτοί από το Βαθύ. Οι κάτοικοι του καθημερινώς εδώ και πέντε χρόνια υποφέρουν.

Όλοι εμείς οι αιρετοί οφείλουμε από τις θέσεις που κατέχουμε να επιδεικνύουμε εμπράκτως την αλληλεγγύη και τον σεβασμό μας για όλα όσα έχουν υποστεί από την μεταναστευτική κρίση αλλά και να βρίσκουμε τις λύσεις εκείνες, που επαναφέρουν την «κανονικότητα» στην καθημερινότητα τους.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

Κωνσταντίνος Ι. Μουτζούρης

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΑΜΟΥ

Ανακοινώνεται ότι, κατόπιν της υπ’ αριθ. 11/2020 από 23-03-2020 απόφασης του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου, κατά το χρονικό διάστημα από 21-03-2020 έως και 21-04-2020 στο οδικό δίκτυο στην ευρύτερη περιοχή του Βαθέος στη Σάμο, στο πλαίσιο λήψης μέτρων κατά της εμφάνισης και διασποράς κρουσμάτων του Κωρονοϊού (COVID-19) στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, στο σύνολο της Επικράτειας, πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι παρακάτω προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων στην Περιφερειακή οδό, στο ρεύμα με κατεύθυνση το Βαθύ και συγκεκριμένα στο τμήμα αυτής από τον Κόμβο Βαρελά, έως και την συμβολή της με την οδό 28ης Οκτωβρίου.

Απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων στην Περιφερειακή οδό και συγκεκριμένα στο τμήμα αυτής από τον Κόμβο Βλαμαρής, έως και την συμβολής της με την οδό 28ης Οκτωβρίου.

Απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων στην ανώνυμη οδό και συγκεκριμένα στο τμήμα αυτής από την κεντρική είσοδο του Κ.Υ.Τ. Σάμου, έως και την συμβολή της με την οδό Βλαμαρής.

Απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Δημητρίου Πέτρου και συγκεκριμένα στο τμήμα αυτής από την οδό Δαμιανού, έως και την συμβολής της με την Περιφερειακή οδό.

Πλέον των παραπάνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, πρόκειται να πραγματοποιηθεί απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων στα ανωτέρω καθοριζόμενα σημεία.

Το Τμήμα Τροχαίας Σάμου θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων στην περιοχή, καθώς και για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

StathisAndreas

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου. Η ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζουν μια

Περισσότερα »