Αυξήθηκε 12,3% η επιβατική κίνηση στα 14 αεροδρόμια της Fraport τον Ιανουάριο

Τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Fraport Greece σημείωσαν αύξηση 12,3% επιβατών τον Ιανουάριο, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, με τη συνολική διακίνηση επιβατών να φτάνει τις 617.900. Το δίκτυο εξωτερικού είναι αυτό που ώθησε τη συνολική κίνηση, καθώς παρουσίασε αύξηση 23,6% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2018, ενώ στις πτήσεις εσωτερικού η κίνηση ενισχύθηκε κατά 6,8%. Η πρώτη ομάδα αεροδρομίων (Άκτιο, Χανιά, Κέρκυρα, Καβάλα, Κεφαλονιά, Θεσσαλονίκη, Ζάκυνθος) παρουσίασε σημαντική αύξηση (15,5%) της συνολικής κίνησης, σε αντίθεση με τη δεύτερη ομάδα αεροδρομίων (Κως, Μυτιλήνη, Μύκονος, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος) όπου καταγράφηκε μείωση στην κίνηση εξωτερικού (-32,5%) και ελαφρά άνοδος στο δίκτυο εσωτερικού (3%). Στο εξωτερικό δίκτυο η πρώτη ομάδα αεροδρομίων σημείωσε αύξηση 23,7% και στο εσωτερικό 9,1%. Αντίστοιχα, η συνολική κίνηση της δεύτερης ομάδας άγγιξε το 32,5%.

Τη μεγαλύτερη αύξηση της κίνησης παρατηρεί κανείς στο αεροδρόμιο της Μυκόνου (120,6%), γεγονός που αποδίδεται σε μεγάλο ποσοστό στην ολοκλήρωση των έργων στον διάδρομο αποπροσγείωσης. Εντυπωσιακή άνοδο κατέγραψε και το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς «Αννα Πολλάτου» όπου η ενίσχυση της κίνησης άγγιξε το 63,4%, λόγω της αύξηση της κίνησης εσωτερικού.

Εκτόξευση της κίνησης παρατηρήθηκε στις πτήσεις εξωτερικού του αεροδρομίου των Χανίων όπου οι επιβάτες έφτασαν τις 2.927 τον περασμένο Ιανουάριο έναντι τεσσάρων επιβατών τον αντίστοιχο μήνα του 2018.

Η μεγαλύτερη μείωση καταγράφηκε στο Άκτιο (-17,9%) ενώ περιορισμένη κατά 13,4% ήταν και η συνολική κίνηση στο αεροδρόμιο της Ρόδου, με τις διεθνείς πτήσεις να περιορίζουν τους επιβάτες τους κατά 92,2%. Στην κορυφή των προτιμήσεων των επιβατών βρέθηκαν τα αεροδρόμια «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης (63.585 περισσότεροι επιβάτες συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2018) και «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» των Χανίων (50.949 επιβάτες).

Ενισχυμένες κατά 14,7% ήταν οι συνολικές πτήσεις και στις δύο ομάδες αεροδρομίων της Fraport Greece, με τη μερίδα του λέοντος ως προς τον ρυθμό αύξησης να διατηρεί η Μύκονος, η οποία εξυπηρέτησε τον περασμένο Ιανουάριο 85,9% περισσότερες πτήσεις από τον αντίστοιχο μήνα του 2018. Ακολουθούν τα Χανιά με 62% περισσότερες πτήσεις και η Μυτιλήνη με 476 πτήσεις έναντι 326 τον περσινό Ιανουάριο (46% αύξηση).

Στο μεταξύ, αναμένεται να λάβουν καθήκοντα 47 νέοι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας σε ΚΕΠΑΘΜ (Αθήνα – Θεσσαλονίκη), Κω, Ρόδο, Ηράκλειο, Μύκονο και Σαντορίνη, προκειμένου να εξυπηρετήσουν και τις αυξημένες απαιτήσεις της θερινής περιόδου. Ειδικότερα, εκδόθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα από τον πίνακα των επιλαχόντων της προκήρυξης 1Γ/2015 (από τον διαγωνισμό του 2015) για την πλήρωση, με γραπτό διαγωνισμό, 47 κενών οργανικών θέσεων μονίμων υπαλλήλων της ΥΠΑ (Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας).

Πηγή: www.kathimerini.gr

dreams3

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ορκίστηκε Δημοτικός Σύμβουλος ο Δημήτρης Έλληνας

Δημήτρης Έλληνας: Η Σάμος πιστεύω βρίσκεται σε μια κατάσταση «γαρνιτούρας» στους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4 φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο τουριστικός πράκτορας και δημοτικός σύμβουλος, κ. Δημήτρης Έλληνας. Ο τουρισμός στη Σάμο τελείωσε απότομα λόγω

Περισσότερα »