Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών Σάμου: Συνυπογράφουμε την υποθήκευση του νησιού μας και τώρα αντιδρούμε

Η σημερινή επίσκεψη του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μπαλάφα στη Σάμο είχε ένα και μοναδικό σκοπό, την αναγνώριση της θέσης κατασκευής του νέου κέντρου κράτησης παραβατικών μεταναστών, στην περιοχή Ζερβού. Σήμερα ήταν αναμενόμενο η κυβέρνηση να επιλέξει αυτή τη θέση, διότι ως γνωστόν ήταν μία από τις πέντε εναλλακτικές θέσεις που πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Σάμου.

Τα λάθη της πολιτικής του κ. Δημάρχου στο χειρισμό της μεταναστευτικής κρίσης διαδέχονται το ένα το άλλο. Ουδέποτε πήρε μία ξεκάθαρη θέση στο μεταναστευτικό ζήτημα και πάντα βρισκόταν πίσω από τα γεγονότα. Δεν κατάφερε ποτέ να προβλέψει την εξέλιξη του μεταναστευτικού προβλήματος, με αποτέλεσμα να βιώνουμε σήμερα αυτή την κατάσταση.

α. Πίστεψε στα λόγια της κυβερνητικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ την οποία και εκτελούσε κατά γράμμα, παραπλανώντας τους δημοτικούς συμβούλους του, αλλά και ολόκληρο τον σαμιακό λαό περί του αντιθέτου.  

β. Κατέβαζε απανωτά ψηφίσματα στο ΔΣ για το μεταναστευτικό ζήτημα, μόνο και μόνο για να κερδίζει χρόνο και υποσχέσεις.

γ. Υποθήκευσε το μέλλον του νησιού στη μάταιη προσπάθειά του να κερδίσει αντισταθμιστικά οφέλη, πράγμα που ποτέ δεν πέτυχε.

δ. Συμφώνησε στην κατασκευή του Hot Spot στη Σάμο παραπλανώντας τον κόσμο ως προς την επιλογή της θέσης και μόνο.

ε. Πρότεινε, χωρίς να έχει έρθει ποτέ σε διαβούλευση με κανέναν φορέα, πέντε νέες εναλλακτικές θέσεις κατασκευής Hot Spot, μία εκ των οποίων υιοθετείται σήμερα από την κυβέρνηση.

στ. Υπέγραψε στις 11 Οκτωβρίου 2016 στην Αθήνα μία συμφωνία παγίδα για το νησί μας, τα αποτελέσματα της οποίας βιώνουμε σήμερα με τη δημιουργία νέου κέντρου κράτησης μεταναστών και όχι μόνο.

ζ. Αρνήθηκε να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις πολιτών που ζητούσαν διαφορετική διαχείριση στο μεταναστευτικό ζήτημα στη Σάμο, χαρακτηρίζοντάς τους μάλιστα και ως ακραίους.

Μετά από όλα αυτά, ερχόμαστε σήμερα και αλλάζουμε πορεία. Έτσι λοιπόν, για τα μάτια του κόσμου, πρέπει να ταχθούμε με τους πολλούς και να βροντοφωνάξουμε «ΟΧΙ στο δεύτερο κέντρο κράτησης μεταναστών». Δυστυχώς όμως είναι αργά, γιατί ότι προτείναμε, πριν ακριβώς ένα χρόνο και ότι συνυπογράψαμε πριν λίγους μήνες, αυτό ακριβώς έρχεται σήμερα η κυβέρνηση να κατασκευάσει.

Αντώνιος Σίμος

Δημοτικός Σύμβουλος

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», υπέγραψαν την 21 Δεκεμβρίου 2020, μέσω τηλεδιάσκεψης ο  Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου

Περισσότερα »
Τους ζητήθηκε η αποστολή φωτογραφιών μέσω Viber κατά τη διάρκεια μικτών εξορμήσεων. Κοινή Ανακοίνωση - Καταγγελία Ε.Α.Υ.Ν. Σάμου, Χίου & Λέσβου

Ανακοίνωση Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με διευκρινήσεις για τις αλλαγές στην νομοθεσία περί όπλων

Σε συνέχεια της από 02/01/2021 Ανακοίνωσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τις αλλαγές στην νομοθεσία περί όπλων, διευκρινίζονται τα ακόλουθα: Τα όπλα θήρας,

Περισσότερα »