75 εκατομμύρια για αμοιβές και οδοιπορικά Δικαστικών Αντιπροσώπων (ΦΕΚ) Αναλυτικά τα ποσά

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Φ.Ε.Κ. Β’ 1562/8.5.2019) η Κοινή Υπουργική Απόφαση Εσωτερικών-Οικονομικών που καθορίζει το ύψος της ειδικής αποζημίωσης και των οδοιπορικών εξόδων των διοριζομένων εφόρων, αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής και γραμματέων στις επικείμενες εκλογές, καθώς και τον τρόπο καταβολής τους.

Η ΚΥΑ προκαλεί δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, το ύψος της οποίας θα ανέλθει στο ποσό των εβδομήντα πέντε εκατομμυρίων ευρώ (75.000.000,00 €) περίπου.

Αναλυτικότερα, στους δικαιούχους καταβάλλεται ημερήσια αποζημίωση, ως εξής:

α) Στους εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής και στους αναπληρωτές αυτών, 140,00€ για κάθε ημέρα απασχόλησης.

β) Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και στους αναπληρωτές αυτών 105,00€ για κάθε ημέρα.

γ) Στους δημόσιους ή δημοτικούς υπαλλήλους, που χρησιμοποιούνται ως διερμηνείς της τουρκικής γλώσσας και στους γραμματείς των εφορευτικών επιτροπών 100,00€ για κάθε ημέρα.

Ο καθορισμός των ημερών αποζημίωσης για την Α’ Κυριακή της 26ης Μαΐου, υπολογίζεται ως κάτωθι:

α) ΕΦΟΡΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Στους εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής καθορίζονται 7 ημέρες απασχόλησης. Στους αναπληρωτές εφόρους 6 ημέρες.

β) ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

i. Εκτέλεση καθηκόντων δικαιούχων εντός του Νομού που υπηρετούν.

Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής καθορίζονται 6 ημέρες απασχόλησης και στους αναπληρωτές 3.

ii. Εκτέλεση καθηκόντων δικαιούχων εκτός του Νομού που υπηρετούν.

Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής καθορίζονται 8 ημέρες και στους αναπληρωτές 4.

iii. Εκτέλεση καθηκόντων δικαιούχων στους Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Στους αντιπρόσωπους της δικαστικής αρχής που ασκούν τα καθήκοντά τους στις εκλογικές περιφέρειες Α’, Β1 Βορείου Τομέα, Β2 Δυτικού Τομέα και Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, Α’ Ανατολικής Αττικής και Β’ Δυτικής Αττικής, Α’ και Β’ Πειραιά, Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, καθορίζονται 9 ημέρες απασχόλησης, ενώ στους αναπληρωτές τους 3 ημέρες, εκτός από εκείνους που δεν υπηρετούν στους Νομούς αυτούς ως προς τους οποίους ορίζονται 4.

iv. Εκτέλεση καθηκόντων δικαιούχων που μετακινούνται σε προορισμούς με συγκοινωνιακές δυσχέρειες.

Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής που ασκούν τα καθήκοντά τους στα νησιωτικά συμπλέγματα των νομών Δωδεκανήσου (εκτός των νησιών Ρόδος και Κως) και Κυκλάδων (εκτός των νησιών Σύρου και Νάξου), καθώς και στα νησιά Ικαρία του Νομού Σάμου, Κύθηρα και Αντικύθηρα του Νομού Αττικής, Γαύδος του Νομού Χανίων, Σαμοθράκη του Νομού Έβρου, Θάσος του Νομού Καβάλας, Ψαρρά και Οινούσσες του Νομού Χίου, Λήμνος και Άγιος Ευστράτιος του Νομού Λέσβου, στα νησιά των Βορείων Σποράδων (Αλόννησος, Σκιάθος, Σκόπελος, Σκύρος) και των άγονων γραμμών του Ιονίου Πελάγους, καταβάλλεται ημερήσια αποζημίωση για 9 ημέρες λόγω συγκοινωνιακών δυσχερειών. Στους αναπληρωτές τους οι ημέρες απασχόλησης είναι 4.

Ειδικά, οι δικαιούχοι αποζημίωσης που υπηρετούν στα νησιά Ρόδου, Κω, Σύρου και Νάξου και θα διοριστούν να εκτελέσουν καθήκοντα εντός της έδρας τους, ως ανώτατο όριο ημερών απασχόλησης, ορίζεται το αντίστοιχο με την περίπτωση β.i.

v. Εκτέλεση καθηκόντων δικαιούχων σε εκλογικά τμήματα της Επικράτειας όπου η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί χωρίς διάκριση Α και Β.

Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής που ασκούν τα καθήκοντά τους σε εκλογικά τμήματα της Επικράτειας, όπου η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί χωρίς διάκριση Α και Β, ήτοι η ψηφοφορία θα διενεργηθεί ταυτόχρονα με τρεις ή τέσσερις κάλπες, καθορίζονται10 ημέρες απασχόλησης.

Στους αναπληρωτές τους 3 ημέρες, εκτός από εκείνους που δεν υπηρετούν στους Νομούς αυτούς ως προς τους οποίους ορίζονται 4.

vi. Εκτέλεση καθηκόντων δικαιούχων σε εκλογικά τμήματα της Επικράτειας όπου διεξάγεται ψηφοφορία αποκλειστικά και μόνο για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής που ασκούν τα καθήκοντά τους σε εκλογικά τμήματα της Επικράτειας όπου διεξάγεται ψηφοφορία αποκλειστικά και μόνο για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την 26ηΜαΐου, καθορίζονται 5 ημέρες, εκτός από εκείνους που δεν υπηρετούν στους Νομούς αυτούς ως προς τους οποίους ορίζονται 6.

Στους αναπληρωτές τους ορίζονται 3 ημέρες, εκτός από εκείνους οι οποίοι δεν υπηρετούν στους  Νομούς αυτούς ως προς τους οποίους ορίζονται 4.

vii. Εκτέλεση καθηκόντων γραμματέων των εφορευτικών επιτροπών και διερμηνέων της τουρκικής γλώσσας.

Στους δημόσιους ή δημοτικούς υπαλλήλους που χρησιμοποιούνται ως διερμηνείς της τουρκικής γλώσσας και στους γραμματείς των εφορευτικών επιτροπών ορίζεται μία ημέρα.

Σε περίπτωση επανάληψης της ψηφοφορίας την επόμενη Κυριακή 2 Ιουνίου, οι αντίστοιχες ημέρες ορίζονται

– σε 4 για τους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και τους εφόρους αυτών,

– σε 3 ημέρες για τους αναπληρωτές τους και

-σε 1 ημέρα για τους γραμματείς των εφορευτικών επιτροπών και τους διερμηνείς της τουρκικής γλώσσας.

Επιπροσθέτως, η ΚΥΑ ρυθμίζει αναλυτικά

τα οδοιπορικά έξοδα,

– τις περιπτώσεις ορισμού δύο γραμματέων εφορευτικών επιτροπών,

– τους δικαιούχους προκαταβολής  αποζημίωσης και οδοιπορικών εξόδων,

– τη διαδικασία και τα δικαιολογητικά καταβολής αποζημίωσης και οδοιπορικών εξόδων,

– τι ισχύει σε περίπτωση μη εκτέλεσης καθηκόντων, καθώς και λοιπές πρακτικές λεπτομέρειες.

Το Φ.Ε.Κ. είναι διαθέσιμο ΕΔΩ

Πηγή: www.airetos.gr

dreams3

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

To clasico έχει φαβορί

Συνεχίζουμε με EuroLeague σήμερα και ασχολούμαστε με το σπουδαιότερο παιχνίδι της αγωνιστικής, το clasico της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Καμία από τις δύο ομάδες

Περισσότερα »