5ο Σαμιακό Φοιτητικό Σκακιστικό Ατομικό Πρωτάθλημα «ΑΛΑΝ ΤΙΟΥΡΙΝΓΚ» ΜΑΗΣ 2018

1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ο Σκακιστικός Όμιλος Σάμου «Μέλισσος» προκηρύσσει το 5 ο Φοιτητικό Ατομικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Σάμου «Άλαν Τιούρινγκ».

2. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ: Τους αγώνες συνδιοργανώνουν η Σκακιστική Φοιτητική Ομάδα της Σχολής Θετικών Επιστημών και της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ο Σκακιστικός Όμιλος Σάμου «Μέλισσος» υπό την αιγίδα της Τοπικής Επιτροπής Σκακιστικών Σωματείων Αιγαίου της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας.

3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 13 Μάη 2018 στην αίθουσα “Αλγόριθμος” στο Καρλόβασι. 4. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Έχουν όλοι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της Σχολής Θετικών Επιστημών και της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου αλλά και κάθε άλλος ενδιαφερόμενος.

5. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν τη συμμετοχή τους είτε ηλεκτρονικά στο email nikosrokopanos@gmail.com είτε στο τηλέφωνο 2273035794 μέχρι και το Σάββατο 12 Μάη 2018. Η τελική επιβεβαίωση των δηλωθέντων συμμετοχών (και τυχόν νέες συμμετοχές) θα πραγματοποιηθεί με τη φυσική παρουσία των συμμετεχόντων, στο χώρο των αγώνων, την Κυριακή 13 Μάη 2018 (10:00 – 10:15).

6. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ: Ανάλογα με τις συμμετοχές θα επιλεγεί και το σύστημα κληρώσεων (round robin ή ελβετικό του Swiss Manager ή VEGA) με στόχο να δοθεί ο μεγαλύτερος δυνατός χρόνος σκέψης για κάθε παρτίδα.

7. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:

Άφιξη συμμετεχόντων & επιβεβαίωση συμμετοχών 10:00 – 10:15 Έναρξη των αγώνων 10:15 Διάλειμμα 14:30 – 16:00 Λήξη των αγώνων 19:30 Απονομές Επάθλων 19:45 – 20:00

8. ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Επικεφαλής διαιτητής των αγώνων ορίζεται ο διαιτητής της ΕΣΟ Νίκος Ροκοπάνος με βοηθούς που θα οριστούν από το Σκακιστικό Όμιλο Σάμου.

9. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: Τα κριτήρια άρσης ισοβαθμιών είναι τα εξής: για το ελβετικό σύστημα: I. Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους. II. Το κριτήριο Μπούλχοτζ (βαθμοί των αντιπάλων) III. Το κριτήριο Σόννεμπορν – Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα). IV. Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας (και τα κριτήρια άρσης της). V. Αριθμός νικών (προηγείται ο σκακιστής-τρια με τις περισσότερες νίκες). για το κυκλικό σύστημα πουλ: I. Το σύστημα Σόννεμπορν – Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα). II. Αριθμός νικών (προηγείται ο σκακιστής-τρια με τις περισσότερες νίκες). III. Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων.

10. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής ενώ στους 3 πρώτους φοιτητές της τελικής κατάταξης θα απονεμηθούν μετάλλια.

Η οργανωτική επιτροπή

Αντώνης Τσολομύτης Καθηγητής του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου Πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Σάμου, Γιάννης Διαμαντάκος

Νίκος Ροκοπάνος Εκπαιδευτικός – Γυμνάσιο Καρλοβάσου,

Δημήτρης Δαγκλής.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Η πιο γλυκιά «Τούρτα της μαμάς» στην ΕΡΤ1. Συμμετείχε στο πρώτο επεισόδιο ο μετρ σεφ Ανδρέας Λαγός

Η πιο γλυκιά «Τούρτα της μαμάς» στην ΕΡΤ1. Συμμετείχε στο πρώτο επεισόδιο ο μετρ σεφ Ανδρέας Λαγός

Ευρηματικό σενάριο, ανατρεπτικές και ξεκαρδιστικές καταστάσεις, δηκτικό χιούμορ και εξαιρετικό καστ ηθοποιών είναι μερικά από τα βασικά συστατικά της επιτυχημένης… συνταγής για την «Τούρτα της μαμάς», τη

Περισσότερα »