55 περίπου μετανάστες «κρατούνται» στο λιμάνι Μαλαγαρίου

55 περίπου μετανάστες «κρατούνται» στο λιμάνι Μαλαγαρίου

Εδώ και λίγες ώρες, σήμερα Καθαρά Δευτέρα (02/03) πενήντα πέντε μετανάστες «κρατούνται» στο λιμάνι Μαλαγαρίου. Πρόκειται για τα δύο περιστατικά άφιξης μεταναστών που σημειώθηκαν στη Σάμο.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι συγκεκριμένοι, δεν μπορούν να φιλοξενηθούν στο ΚΥΤ Σάμου, διότι όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ την Κυριακή (01/03), ισχύει η προσωρινή αναστολή, για ένα (1) μήνα από την ημέρα λήψης της απόφασης, της υποβολής αιτήσεων ασύλου όσων εισέρχονται στη χώρα παράνομα.

Επίσης ισχύει η άμεση επιστροφή, όπου αυτό είναι δυνατόν, στη χώρα προέλευσης, χωρίς καταγραφή, όσων εισέρχονται παράνομα σε ελληνικό έδαφος.

Σήμερα Κ. Δευτέρα (02/03) ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης από τις επισκέψεις που πραγματοποίησε σε Χίο και Λέσβο και σύμφωνα με πληροφορίες στην σύσκεψη της Λέσβου οι τοπικοί άρχοντες με τον Υπουργό προσπαθούσαν να βρουν χώρους ώστε να μεταφερθούν προσωρινά οι νεοεισερχόμενοι μετανάστες. Τονίζεται ότι με βάση τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ οι νεοεισερχόμενοι  δεν έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση ασύλου. Σύμφωνα με πληροφορίες θα οδηγούνται σε κέντρα κράτησης (πιθανόν στρατόπεδα) στην ενδοχώρα και στη συνέχεια σε μαζική απέλαση.

00MetanastesMalagari02

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες, για τη Λέσβο όπου ο αριθμός εισερχομένων μεταναστών το διήμερο (01-02/03) ξεπέρασε τα 800 άτομα, βρέθηκε κάποιο στρατόπεδο να στεγαστούν προσωρινά, ενώ για τη Σάμο αν στα ήδη 55 περίπου άτομα, προσθέσουμε και τα 37 περίπου άτομα που βρίσκονται στο Αγαθονήσι και θα μεταφερθούν στη Σάμο, τότε και μέχρι στιγμής για τον αριθμό των ατόμων που προαναφέρθηκε, δεν έχει βρεθεί κάποιος προσωρινός χώρος για να στεγαστούν.

Βρεθήκαμε στο χώρο του λιμένα Μαλαγαρίου, όπου ανάμεσα στους μετανάστες, υπάρχουν αρκετά μικρά παιδιά και σύμφωνα με τη νομοθεσία είναι «κρατούμενοι» και για τη Σάμο μέχρι τη στιγμή που θ’ αναχωρήσουν, δεν έχει βρεθεί από τους αρμόδιους κάποιος χώρος να στεγαστούν.

Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις του Λιμενικού και της ΕΛ.ΑΣ.

00VKDMarket1

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας: 6 στις 10 κλίνες ΜΕΘ Covid κατειλημμένες στην Αττική

Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας: 6 στις 10 κλίνες ΜΕΘ Covid κατειλημμένες στην Αττική

Στα όριά τους βρίσκονται οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στην Αττική πριν ακόμη μπει ο χειμώνας. Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας,

Περισσότερα »
Ιερά Πανήγυρις της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Παλαιό Καρλόβασι

Ιερά Πανήγυρις της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Παλαιό Καρλόβασι

Φέρεται εἰς γνῶσιν τῶν εὐσεβῶν Χριστιανῶν μας, ὅτι περατωθείσης τῆς ἐκ βάθρων ἀνακαινίσεως τοῦ Καθολικοῦ Ναοῦ τῆς Ἱερᾶς καί Σεβασμίας Μονῆς Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Θεολόγου

Περισσότερα »