4ήμερη επίσκεψη αντιπροσωπείας του Γερμανικού Δήμου Sindelfingen στη Σάμο

Φεστιβάλ Ηραία-Πυθαγόρεια: Ομιλία με τον καθηγητή κ. Δημήτρη Νανόπουλο «Η προέλευση των Φυσικών Νόμων»

Αντιπροσωπεία του Γερμανικού Δήμου Sindelfingen πραγματοποιεί για δεύτερη φορά, επίσκεψη στο Δήμο Σάμου. Η επίσκεψη θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 8 Σεπτεβρίου. Η Γερμανική αντιπροσωπεία απαρτίζεται από τον Δήμαρχο Dr. Bernd Vöhringer, που είναι ο επικεφαλής της Γερμανικής Αντιπροσωπείας στο Κογκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην αποστολή μετέχουν ακόμη, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Horst Thome, Dr. Dorothee Kadauke, κα. Birgit Wahland –Braun και κ. Tobias Bacherle, ο δημοσιογράφος κ. Peter Bausch και ο κ. Julian Schahl, υπεύθυνος ευρωπαϊκών υποθέσεων.

Η υποδοχή έγινε στην είσοδο του Δημαρχιακού μεγάρου σε πολύ φιλικό κλίμα και αμέσως μετά όλοι μετέβησαν στην ιστορική αίθουσα υποδοχής προσκεκλημένων, όπου εκεί ο Δήμαρχος έκανε μία γρήγορη ενημέρωση για το τι γίνονταν στο παρελθόν σ’ αυτή την αίθουσα. Αναφέρθηκε στις πολύ καλές σχέσεις και στην καλή συνεργασία που έχει ο Δήμος Σάμου με τον αντίστοιχο Δήμο του Sindelfingen, στις συναντήσεις που πρόκειται να γίνουν με στόχο τη διερεύνηση πιθανών συνεργασιών και φυσικά στο μεγάλο θέμα του μεταναστευτικού – προσφυγικού, όπου ζητήθηκε η βοήθεια των Ευρωπαϊκών Δήμων προς τους Δήμους που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα και είναι ταυτόχρονα οι ανατολικότεροι Δήμοι της ΕΕ προς την Τουρκία.

Ο Δήμαρχος του Sindelfingen Dr. Bernd Vöhringer, ευχαρίστησε για τα θερμά λόγια του κ. Μιχάλη Αγγελόπουλου, σύστησε έναν προς έναν τα μέλη της αποστολής και εντύπωση μας προκάλεσε ότι στο Δημοτικό συμβούλιο (και στην αποστολή), υπάρχει γυναίκα (και δη πολίτης) η οποία εκλέγεται κανονικά στη διαδικασία των εκλογών χωρίς ν’ ανήκει σε κανένα κόμμα (!!!!!).

Η πόλη του Sindelfingen είναι η έδρα της αυτοκινητοβιομηχανίας Mercedes και έχει πληθυσμό 65.000 άτομα και περίπου 35.000 εργάζονται στο εργοστάσιο της Mercedes. Όπως είπε δε σε αυτό το εργοστάσιο εργάζονται αρμονικά 120 εθνικότητες.

Στη σύντομη ομιλία του είπε ότι θα κάνει τις απαραίτητες συζητήσεις για συνεργασία των δύο Δήμων με πρώτιστο στόχο την αξιοποίηση των νέων σε ηλικία.

Δόθηκαν αναμνηστικά δώρα εκ μέρους των δύο πλευρών και αμέσως μετά ξεναγήθηκαν στους χώρους του Δημαρχείου.

Παρόντες ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου κ. Κώστας Αμυρσώνης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Πάρης Παπαγεωργίου, κ. Χριστόδουλος Σεβαστάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Ζωή Τσερέ – Πυργιώτη, κ. Κυριάκος Πατσίδης, κ. Δημήτρης Κυριαζής και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σαμίων κ. Δημήτρης Βογιατζής.

00YpodoxiGermanikouDhmou02

Στη διάρκεια της παραμονής της στο νησί η Γερμανική αντιπροσωπεία θα έχει σειρά συναντήσεων με τοπικούς θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς με στόχο την διερεύνηση πιθανών συνεργασιών, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών στον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό, την εκπαίδευση αλλά και την επιχειρηματικότητα. Ειδικότερα θα μετέχουν σε συναντήσεις με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, με το Δ.Σ. του ΕΟΣ Σάμου, το Επιμελητήριο Σάμου, την Ένωση Ξενοδόχων και την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων, ενώ θα επισκεφθούν και τοπικούς παραγωγούς. Επίσης η Γερμανική αποστολή θα επισκεφθεί σημεία τουριστικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο πόλεως Σάμου, η Εκκλησία Αγ. Νικολάου, το Αρχαιολογικό Μουσείο Πυθαγορείου, το Ηραίον και το Ευπαλίνειο Όρυγμα.

00YpodoxiGermanikouDhmou03

Στην διάρκεια των προγραμματισμένων συσκέψεων με εκπροσώπους του Δήμου Σάμου και υπηρεσιακούς παράγοντες θα συζητηθούν μεταξύ άλλων τα βήματα για την μελλοντική συνεργασία μεταξύ των δύο Δήμων, ενόψει της 35ης διάσκεψης του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης μεταξύ της ελληνικής και γερμανικής αντιπροσωπείας. Ακόμη η σύνδεση και συνεργασία των δύο δήμων στον πολιτιστικό τομέα, η ανταλλαγή εμπειριών στον τομέα του διοικητικού και ψηφιακού εκσυγχρονισμού της τοπικής αυτοδιοίκησης A΄βαθμού κ.ά.

Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 13:30 θα δοθεί συνέντευξη τύπου των δύο Δημάρχων στο Δημοτικό Μέγαρο Σάμου με θέμα τη σημασία του προγράμματος αδελφοποίησης της Ε.Ε. και την υλοποίηση του πρωτοκόλλου συνεργασίας των δύο Δήμων.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ …κι ΕΔΩ

00CharismaLogo

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα