Γυναίκες που εμπνέουν και δίνουν δύναμη

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός πέντε αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (18/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται με ταχύτητα από τις τουρκικές ακτές με

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Ο Βουλευτής Νομού Σάμου, Στεφανάδης Χριστόδουλος, παρέστη σε μία σειρά προεκλογικών επισκέψεων  κατόπιν αφίξεως κυβερνητικών στελεχών. Συγκεκριμένα, τη 15η και 16η Μαΐου με τον υφυπουργό

Γυναίκες  που εμπνέουν και δίνουν δύναμη

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής (13/03) στην αίθουσα του Δημαρχιακού Μεγάρου Δήμου Ανατολικής Σάμου με αφορμή την ημέρα της γυναίκας, με θέμα «Γυναίκες που εμπνέουν».

Ομιλητές ήταν η κ. Αγγέλα Χατζημιχάλη Φιλόλογος τέως προϊσταμένη Γ.Α.Κ  Σάμου με θέμα: «Από την αφάνεια στο προσκήνιο της Ιστορίας, μια γυναικεία υπόθεση.»

Επίσης ενδιαφέρουσα τοποθέτηση έκανε και η Πρόεδρος του Συλλόγου «Ομόνοια Παγώνδα» και Πρόεδρος της Προοδευτικής Κίνησης Γυναικών κ. Αγγελική Βαλεοντή Δεμερτζή.

Συγκινητική επίσης και η τοποθέτηση της εκπαιδευτικού Μαρίας Χριστοδουλάκη η οποία μας ταξίδεψε με ένα μοναδικό τρόπο στη Σάμο που οι περισσότεροι δεν γνωρίσαμε από τις αρχές του αιώνα και την πολιτιστική πολιτισμική θέση της γυναίκας και τις οικογένειας γενικότερα.

Δέσποινα Τσουβαλά Ψυχολόγος, Υπεύθυνη του Φάρου «Η Ιστορία μας, η δύναμή μας.»

Γυναίκες  που εμπνέουν και δίνουν δύναμη

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος.

Μιλώντας τη Δευτέρα (13/03) στην εκπομπή του Radio Café 102.4, «Άρωμα Γυναίκας» ο Γυναικολόγος Μαιευτήρ Χειρούργος  κ. Γ. Κατσούλης, ανέλυσε την ιδιαίτερη φύση της γυναίκας και όλα τα χαρακτηριστικά που την κάνουν μοναδική.

Ο κ. Κατσούλης αναφέρθηκε στη γενική παραδοχή ότι οι γυναίκες και οι άντρες είναι ίδιοι. Στον τομέα ισοτιμίας, δικαιωμάτων και σεβασμού.

Γυναίκες  που εμπνέουν και δίνουν δύναμη

Οι γυναίκες έχουν λίγα γραμμάρια μικρότερο εγκέφαλο από τους άντρες γεγονός που δεν επηρεάζει καθόλου τα εγκεφαλικά τους πλεονεκτήματα. Οι γυναίκες έχουν ειδικά χαρακτηριστικά, πνευματικά και ψυχικά.

Οι ορμονικοί και χημικοί παράγοντες την κάνουν να είναι ιδιαίτερα αισθαντική με μεγάλη ενσυναίσθηση. Τα οιστρογόνα και η προγεστερόνη είναι η ορμόνες που κάνουν  την γυναίκα να δένεται με τα τέκνα της. Ενώ διαθέτει συνάψεις και στα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου της διαφορετικές από τους Άντρες.

Ο Ιππόκαμπος του εγκεφάλου είναι πιο ανεπτυγμένος, ενώ έχει πιο δραστήριους κατοπτρικούς νευρώνες.

Οι γυναίκες εκτελούν ταυτόχρονα περισσότερες πράξεις. Έχουν αναπτυγμένη μνήμη και δεξιότητες.

Ανησυχούν περισσότερο. Παίρνουν λιγότερες επικίνδυνες αποφάσεις.

Μιλούν για τα συναισθήματά τους.

Εκφράζονται καλύτερα και αναλύουν καλύτερα.

Διαθέτουν μεγαλύτερη διαίσθηση.

Έχουν αντίληψη μη λεκτικής γλώσσας κα..

Γυναίκες  που εμπνέουν και δίνουν δύναμη

Συμπερασματικά ο κ. Κατσούλης  ανέφερε ότι «Οι γυναίκες διακρίνονται για ιδιαίτερα βιολογικά και ψυχικά χαρακτηριστικά. Η έκθεση σε παράγοντες ενδογενείς και εξωγενείς έχει επιδράσει στη διαφοροποίησή τους από το άλλο φύλο. Κάθε γυναίκα μπορεί και πρέπει να έχει την ευκαιρία να κάνει πράξη τις επιθυμίες της. Η χθεσινή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή της ταινίας η αρχή της Ισότητας σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου.

Στην εκπομπή της Τρίτης (14/03) «Άρωμα Γυναίκας» στο Radio Café 192.4, καλεσμένη η ψυχολόγος του Φάρος κ. Δέσποινα Τσουβαλά.

Αλεξάνδρα Χαροχέρη

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ